Liga 5 Iasi – Seria 1: Avancronica etapei a IV-a! Jupiter sau Ciortesti?

Pentru prima oara in acest sezon, etapa a 4-a din Liga 5 Iasi – Seria 1 se va disputa duminica – ora 11:00, fara nici o exceptie. Echipele din fruntea clasamentului au meciuri usoare, cu o singura exceptie, in derby-ul etapei ce se va disputa pe terenul sintetic din Copou.

JUPITER IASI – VIITORUL CIORTESTI, Stadion Sintetic “Emil Alexandrescu” Iasi – ora 11:00

Jupiter sau Ciortesti? Asta pare a fi intrebarea acestei etape, cele doua echipe fiind neinvinse in acest sezon. Daca Ciortestiul va castiga la masa verde egalul cu Prutul Prisacani si va acumula maxim de puncte, tinerii jucatori de la Jupiter, pregatiti de prof. Dorel Stafie, raman cu doua puncte pierdute in deplasarea de la Vointa Bosia (1-1). Se anunta un meci foarte interesant, cu un mare plus pentru echipa gazda, care este obisnuita sa joace pe suprafata sintetica, ceea ce nu putem spune si despre echipa oaspete.

REAL TOMESTI – UNIREA TIBANA, Stadion Sintetic “Prof. Mircea Andrioaie” Tomesti – ora 11:00

Judetul Iasi are doua terenuri sintetice de dimensiuni mari si pe amandoua se vor disputa meciuri din Seria 1. Daca nordul Europei s-a obisnuit sa joace doar pe sintetice, in Romania astfel de meciuri sunt o raritate. Tomestiul isi linge ranile dupa infrangerea categorica din deplasarea de la Partizanii Barnova si spera la o victorie in fata singurei echipe ce nu a acumulat punct in acest start de sezon.

VOINTA VOINESTI – FULGERUL TIBANESTI, Stadion Comunal Voinesti – ora 11:00

Meci echilibrat la Voinesti, acolo unde gazdele de la Vointa vor primi vizita ultimei echipe ce a reusit sa-i invinga pe teren propriu – Fulgerul Tibanesti. Cele doua echipe sunt vechi cunostinte ale acestei serii si vor da totul pentru a castiga acest meci. Gazdele vin dupa o infrangere la Scanteia si nu concep sa nu castige toate punctele.

FORTZA COSTULENI – PARTIZANII BARNOVA, Stadion Comunal Costuleni – ora 11:00

Normal avem de a face cu un meci usor pentru liderul seriei – Partizanii, insa cei din Costuleni au momente cand pot incurca echipele bune, insa aceste momente sunt destul de rare. Trecand peste toate acestea, oaspetii au nevoie de victorie pentru a se mentine in fruntea clasamentului, iar indeplinirea obiectivului – promovarea in liga 4, se poate realiza doar daca nu sunt facuti pasi gresiti la echipele mai slabe din serie!

VIITORUL MIRONEASA – UNIREA SCANTEIA, Stadion Tineretului (Abator) Iasi – ora 11:00

Mironeasa isi disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul Tineretului din Iasi, iar adversar in aceasta partida va fi Unirea Scanteia, echipa ce a reusit surpriza etapei trecute si a castigat meciul cu Voinestiul. Scanteia poate reusi a treia victorie consecutiva, in timp ce Mironeasa va incerca sa obtina macar un punct din aceasta confruntare.

STEJARUL BARNOVA – VIITORUL TANSA, Stadion Comunal Barnova – ora 11:00

La Barnova se vor intalni doua echipe in foame de puncte. Barnova are avantajul terenului propriu, insa Tansa este intr-o crestere evidenta de forma, iar etapa trecuta au reusit prima victorie de la infiintare (3-0 cu Mironeasa). Va fi un duel interesant, intre doua echipe ce se vor lupta pentru o clasare cat mai buna in campionat.

PRUTUL PRISACANI – STIINTA II MIROSLAVA, Stadion Comunal Prisacani – ora 11:00

Juniorii pregatiti de prof. Marian Moldovan vor incerca sa forteze obtinerea unui punct la Prisacani, insa gazdele au o echipa mai inchegata si va fi greu de crezut ca nu se vor impune. Singura speranta a Miroslavei in acest meci, este trimiterea unora din fotbalistii ce nu vor juca vineri in prima etapa din Liga III.

AS CIURBESTI – VOINTA BOSIA, Stadion Comunal II Uricani – ora 11:00

Ciurbestiul incepuse nesperat de bine acest campionat, insa a suferit un soc in momentul cand au dat de una din echipele bune ale campionatului. In aceasta etapa vor primi vizita unei foste componente a Ligii 4 Iasi, echipa ce-si va dori sa castige toate puncte puse la bataie, pentru a nu pierde contactul cu podiumul seriei. Chiar daca au pierdut 5 puncte in primele 3 etape, Bosia ramane o candidata la promovare, insa doar daca va castiga meciul de la Uricani.

Liga 5 Iasi – Seria 1: Avancronica etapei a IV-a! Jupiter sau Ciortesti?

About Sakin