Liga 5 Iasi – Seria 1: Avancronica primei etape! 5 echipe la promovare?

UPDATE: ASTRA RADUCANENI a anuntat AJF Iasi ca se retrage din campionat!!! Asadar, singura echipa ce a reusit sa-i fure un trofeu Rapidului Dumesti dispare de pe harta fotbalului iesean :(! 

UPDATE: Partida Jupiter Iasi – Prutul Prisacani a fost amanata la solicitarea echipei din Iasi, care nu a apucat sa-si legitimeze toti jucatorii si, astfel, nu au avut timp nici pentru a pune vizele medicale… SE JOACA PANA LA URMA!

Liga 5 Iasi – Seria 1 este gata de startul in sezonul 2013/2014, start ce va avea loc duminica – 11 august. Daca pana acum eram obisnuiti ca Seria 3 (Pascani) sa fie in centrul atentiei, lupta pentru castigarea campionatului fiind mai tot timpul pana in ultimele etape, din acest sezon, toate cele 3 serii s-au echilibrat numeric (cate 16 echipe), iar Seria 1 pare a fi cea mai disputata pentru ca sunt cel putin 5 echipe care isi doresc promovarea!

Sanse reale la promovare par a avea Partizanii Barnova, Astra Raducaneni, Vointa Voinesti, Jupiter Iasi si poate Real Tomesti, insa si celelalte echipe au loturi foarte bune si pierd foarte greu puncte pe teren propriu. Un caz inedit il reprezinta si faptul ca avem pentru prima oara dupa o durata lunga de timp, doua echipe din aceeasi comuna in Seria 1, doar cazul celor de la Valea Seaca (3 echipe din comuna in Seria 3) fiind greu de egalat.

VOINTA VOINESTI – STIINTA II MIROSLAVA, Stadion Comunal Voinesti – duminica, ora 11:00

ARBITRI:

Programati initial in Liga 5 Iasi – Seria 2, echipa satelit a celor de la Stiinta Miroslava a fost mutata in Seria 1, in locul celor de la Astra Raducaneni, echipa ce s-a desfiintat in aceasta saptamana. Cum Stiinta ar trebui sa plece intr-un cantonament montan, este interesant de urmarit cu ce jucatori se vor deplasa la Voinesti, echipa ce spera la promovare la finalul acestui sezon!

PARTIZANII BARNOVA – VOINTA BOSIA, Stadion Comunal Uricani (com. Miroslava) – duminica, ora 11:00

ARBITRI:

Barnova a avut parte de cateva meciuri amicale bune de la infiintare si nu s-a facut de ras in nicio partida, chiar daca au jucat si cu Stiinta Miroslava (0-2). Cu un lot in care ii regasim pe Bogdan Rotaru (ex. Rapid Dumesti si Viitorul Tg. Frumos), Bogdan Vieru (ex. Viitorul Lungani), Mihai Vieru (ex. Stejarul Sinesti) si inca 3-4 jucatori valorosi, printre care si cei mai buni de la rivalii de la Stejarul Barnova, putem presupune ca Partizanii sunt favoritii acestui sezon la promovarea din aceasta serie. Vointa Bosia este proaspat retrogradata din Liga 4 Iasi, iar lotul este subtire in aceasta perioada, deci au sanse reduse in privinta obtinerii unui rezultat pozitiv in aceasta partida.

FULGERUL TIBANESTI – UNIREA TIBANA, Stadion Comunal Rasboieni (com. Tibanesti) – duminica, ora 11:00

ARBITRI:

Rivalitatea locala a produs mereu spectacol la meciurile dintre Tibanesti si Tibana. Cele doua echipe sunt apropiate ca valoare, cu un plus pentru Tibanesti pentru ca vor juca pe teren propriu in aceasta prima etapa. Tibana a terminat sezonul trecut pe locul 3 si are un moral mai bun fata de rivalii din aceasta partida.

JUPITER IASI – PRUTUL PRISACANI, Stadion “Emil Alexandrescu” – Sintetic, duminica – ora 11:00

ARBITRI:

Dupa o perioada de 7-8 ani, municipiul Iasi are iarasi echipa in ligile inferioare. In iarna s-a afiliat Steaua Magica Iasi, echipa pregatita de Florin Croitoru si Petre Sinescu, pentru ca in aceasta vara sa apara si Jupiter Iasi, o echipa ce si-a anuntat intentia sa promoveze, insa care nimeni nu prea stie nimic de acestia. S-a lasat sa se inteleaga ca antrenor va fi Dorel Stafie, insa problema este ca nimeni nu stie cine sunt jucatorii cu care vor ‘aborda’ sezonul. De partea cealalta, Prisacaniul este o echipa puternica pe teren propriu, in deplasari facand mai mult figuratie in sezonul trecut.

VIITORUL TANSA – FORTZA COSTULENI, Stadion Comunal Tansa – duminica, ora 11:00

ARBITRI:

Costuleniul este o echipa ce face putine puncte pe sezon, insa care s-a respectat aproape tot timpul, mergand in deplasari si asigurand meciuri onorabile pe teren propriu, chiar daca au mai avut si ei probleme. De partea cealalta, Tansa este o echipa nou-infiintata, de care se stiu foarte putine lucruri in privinta activitatii sportive, urmand a ne lamuri pe parcurs care sunt obiectivele acestei echipe.

UNIREA SCANTEIA – REAL TOMESTI, Stadion Comunal Scanteia – duminica, ora 11:00

ARBITRI:

Meci interesant la Scanteia, acolo unde nou-infiintati de la Real Tomesti se vor deplasa pentru debutul in Liga 5. Tomestenii au o echipa interesanta, care va castiga multe puncte pe teren propriu, insa care nu stim cum se va descurca in deplasarile pe distante mai lungi. Oricum tomestenii vor termina in prima jumatate a clasamentului, daca isi vor pastra lotul actual. Unirea Scanteia este una din echipele cu traditie in aceasta serie, insa care l-a pierdut in aceasta vara pe cel mai bun jucator, Marius Enache fiind transferat de Stiinta Miroslava.

VIITORUL CIORTESTI – VIITORUL MIRONEASA, Stadion Comunal Coropceni (com. Ciortesti) – duminica, ora 11:00

ARBITRI: Laurentiu MIHALCUT – Alexandra BABALIGA, Madalina PETRIA. Observator: Nicolae MOCANU.

Ciortestiul spera la revenirea in Liga 4 Iasi, insa are probleme de lot in start de sezon. Din fericire, Mironeasa este una din cele mai slabe echipe din aceasta serie, iar gazdele nu concep sa nu castige cele 3 puncte puse la bataie in aceasta partida.

AS CIURBESTI – STEJARUL BARNOVA, Stadion Comunal Uricani (com. Miroslava) – duminica, ora 09:00

ARBITRI:

AS Ciurbesti s-a afiliat in aceasta vara la AJF Iasi, fiind o echipa ce reprezinta un sat component al comunei Miroslava. Interesanta va fi locatia unde se va disputa acest meci, pentru ca astazi (6 august) nimeni nu stia exact terenul. Meciul se anunta destul de interesant, pentru ca despre Stejarul Barnova nu se prea mai cunosc detalii, in afara celora ca au pierdut cativa jucatori importanti in dauna celor de la Partizanii.

About Sakin