Liga III – Seria 1: Echipele iesene joaca in judetul Suceava!

Sfarsitul verii (30 august – ora 18:00) aduce startul in Liga III – Seria 1, acolo unde judetul Iasi este reprezentat si in acest sezon de doua echipe: Stiinta Miroslava si Kosarom Pascani. Daca pascanenii sunt o prezenta veche in acest esalon, Stiinta Miroslava se afla la al doilea sezon consecutiv in Liga III, fiind salvati de FRF de la retrogradarea in Liga 4 Iasi.

Trecand peste toate aceste aspecte, trebuie remarcat faptul ca aceasta pauza intersezoniera a produs modificari la ambele echipe. Pascanenii au fost aproape de a deveni satelitul CSMS Iasi, insa dosarul a fost facut prea tarziu pentru a mai putea fi aprobat de FRF, insa in urma acestei conexiuni, Pascaniul s-a ales cu un manager de marca: Vasile SIMIONAS, antrenorul principal ramanand Dan Condurache. In ce priveste lotul, echipa a suferit modificari putine, insa trebuie remarcat ca au incetat colaborarea cu CSM Pascani, ‘satelitul’ ramand in Liga 4 Iasi, insa nu va mai putea folosi jucatori de la Liga 3.

Stiinta Miroslava s-a intarit considerabil in acest sezon, insa a pierdut si 3-4 titulari din returul campionatului trecut: Stan (Bucovina Radauti), Lascarache, Paul Tincu (transferat in Divizia Nationala a R. Moldova la Speranta Crihana Veche), Andrei Porfireanu (plecat in Germania)… Printre achizitii ii amintim pe cei trei fosti jucatori ai Forestei Ciurea (Ilie TALPAN, Alex STAFIE si Bogdan BOLBOCEANU), atacantul Adi CARAGEA (ex Rapid CFR Suceava – Liga 2), Marius VINTILA (trecut prin curtea celor de la Steaua Bucuresti si CFR Cluj) etc.

In prima etapa a sezonului, Stiinta Miroslava va juca pe Stadionul Municipal din Radauti, de la ora 18:00, impotriva echipei locale – Bucovina Radauti. Kosarom Pascani va debuta si ea tot in jud. Suceava, pe terenul unei nou-promovate – ACS Bucovina Pojorita, echipa ce a castigat barajul de promovare in fata iesenilor de la Viitorul Tg. Frumos. De mentionat ca in lotul Pojoritei se regasesc si 3 ieseni (Donose – Rapid Dumesti, Dodan si Scrab – ambii de la Viitorul Tg. Frumos).

Dintre arbitrii ieseni, Bogdan Hanceariuc ar fi trebuit sa fie la centru la meciul FCM Bacau – Petrotub Roman (care nu se va disputa), iar Vlad Baban va fi la centru partidei Otelul II Galati – Viitorul Axintele (Ialomita), partida din Seria 2. De remarcat prezenta a 3 observatori ieseni la meciurile de Liga 3: Ionel Popa va fi la Cetatea Tg. Neamt – FCM Dorohoi; Virgil Starica si Viorel Salceanu la partida Sporting Suceava – Ceahlaul II Pt. Neamt.

About Sakin