Futsal: Romania se califica la EURO 2014 cu Nelu Stancea pe banca!

Performanta deosebita pentru echipa nationala de fotbal in sala (Futsal) a Romaniei, care a reusit sa se califice la al treilea turneu final de Campionat European, dupa calificarile din Croatia 2007 si Portugalia 2011. De trei sezoane, Iasul a fost pus si el pe harta futsalului din Romania, iar daca in chiar primul an a reusit o promovare, sezonul trecut s-a calificat in Play-off si a reusit calificarea si in finala Cupei Romaniei! Pe langa tinerii jucatori ieseni, la CSMS futsal a fost adus un antrenor tanar, dornic de performanta – prof. Nelu Stancea.

Trecand peste introducerea CSMS-ului in lumea futsalului romanesc, ne orientam catre faptul ca antrenorul nationalei Romaniei este si antrenorul CSMS Iasi, Nelu Stancea ramand principal dupa plecarea spaniolului Sito Rivera. Romania a terminat pe locul 2 intr-o grupa castigata de o forta a futsalului mondial – Rusia, in grupa respectiva Romania pierzand doar cu 2-1 in fata rusilor, dupa ce au condus cu 1-0. Calificarea a venit dupa o dubla mansa cu nationala similara a Serbiei, dupa un 2-1 greu la Calarasi, nationala noastra reusind un 7-2 in deplasarea de la Belgrad!

Campionatul European de Futsal se va disputa in perioada 28 ianuarie – 8 februarie in Antwerp (Belgia). La acest turneu se vor regasi 12 echipe, ce vor fi repartizate in 4 grupe de cate 3, primele doua din fiecare grupa urmand a se califica in sferturile de finala. Echipele calificate la turneu sunt: Rusia, Italia, Azerbaijan, Spania, Portugalia, Cehia, Slovenia (toate castigatoarele grupelor preliminare), Ucraina (6-6 la general cu Ungaria, insa au marcat mai multe goluri in deplasare), Olanda (4-4 la general cu Bosnia-Hertegovina, golul calificarii fiind marcat in min. 38:42 din totalul de 40 de minute ale unei partide), Croatia (7-1 la general cu Slovacia), Romania (9-3 la general cu Serbia) si Belgia (tara gazda).

MULT SUCCES NATIONALEI SI ANTRENORULUI NELU STANCEA! Poate la EURO 2014 o sa avem si vreun iesean de la CSMS, in conditiile in care echipa se misca destul de bine in campionat, insa faptul ca Iasul are o echipa foarte tanara, ne recomanda mai degraba la turneele de juniori, decat pentru cele de seniori.

About Sakin