Liga 4 Iasi: Avancronica etapei a V-a! Lespezi sau Lungani?

UPDATE: Foresta Ciurea – Podgoria Cotnari 2-3 (ramane acest rezultat pana cel putin joia viitoare)!

Etapa a 5-a din Liga 4 Iasi programeaza meciuri relativ usoare pentru pentru echipele din fruntea clasamentului, partide interesante urmand a se disputa intre echipele ce se vor lupta pentru evitarea retrogradarii sau pentru un loc in prima jumatate a clasamentului.

SIRETUL LESPEZI – VIITORUL LUNGANI, Stadion Comunal Lespezi – duminica, ora 12:00

Ambele echipe au un moral bun in aceasta perioada, insa Lespeziul este echipa ce a provocat doua surprize importante ale acestui start de campionat: 0-0 acasa cu Holboca si 2-2 in deplasare la Dumesti. De partea cealalta, Lunganiul are un start bun de campionat si a acumulat 7 puncte in primele 4 etape. Asadar, un meci oarecum echilibrat, in care ar trebui sa se marcheze putine goluri, insa cu un plus mare pentru Lespezi, echipa ce-si doreste sa termine pe podium la finalul campionatului.

STEJARUL SINESTI – UNIREA RUGINOASA, Stadion Comunal Sinesti – duminica, ora 12:00

Sinestiul are o sansa mare sa-si pastreze locul 3 ocupat in acest moment, daca ne gandim ca Ruginoasa are cel mai prost start de campionat din ultimii 10 ani, fara nici un punct in 4 etape. In mod normal, Sinestiul ar trebui sa castige la scor acest meci, mai ales datorita fortei ofensive de pe teren propriu, insa Ruginoasa va incerca sa treaca peste pasa proasta si sa demonstreze ca au o echipa ce nu merita locul ocupat in acest moment.

AS HOLBOCA – VIITORUL TG. FRUMOS, Stadion Comunal Holboca Vale – duminica, ora 12:00

Fara discutie, acest meci ar fi fost un derby al etapei, daca Holboca nu ar fi trecut printr-o pasa foarte proasta (doua infrangeri consecutive cu 3-0), dar mai ales daca duminica nu ar fi lipsit o serie de jucatori importanti. Cea mai importanta absenta este a portarului Ciprian Agapov, care duminica se va casatori (Casa de piatra), insa vor mai exista si alte absente. Asadar, Tg. Frumos are o sansa importanta sa-si mentina pozitia de lider si imi vine greu sa cred ca vor da cu piciorul unei astfel de oportunitati.

HELIOS TOMESTI – GLORIA BALS, Stadion “Prof. Mircea Andrioaei” Tomesti – duminica, ora 12:00

In mod normal acesta este un meci important pentru evitarea retrogradarii, insa ambele echipe au practicat un fotbal bun in acest start de sezon. Tomestiul a reusit doua egaluri pe terenuri foarte grele (Lungani si Hirlau), in timp ce Balsul are o victorie si 3 infrangeri la limita. Tomestenii se confrunta si cu cateva probleme de lot, doi jucatori fiind accidentati dupa meciul de la Hirlau.

CSM PASCANI – RAPID DUMESTI, Stadion Siretul Pascani – duminica, ora 12:00

Poate ca sezonul trecut, pascanenii ar fi putut pune probleme Dumestiului, insa in acest sezon este greu de crezut ca va putea fi consemnat alt rezultat in afara victoriei dumestenilor. Totusi, tinand cont ca Rapidul nu traverseaza chiar cea mai buna perioada, ne putem astepta la un meci oarecum echilibrat, cel putin in prima repriza.

UNIREA MIRCESTI – VIITORUL HIRLAU, Stadion Comunal Iugani (com. Mircesti) – duminica, ora 12:00

Unirea Mircesti se afla pe ultimul loc in Liga 4 Iasi si a primit 22 goluri in 4 partide (!!!), ceea ce reprezinta o medie de 5.5 goluri/meci. Hirlauanii trec si ei printr-o perioada grea, insa au un nucleu bun al echipei si vor incerca sa obtina o victorie in aceasta partida. Un meci interesant intre doua echipe cu orgoliu ranit in acest start de sezon.

PODGORIA COTNARI – GLORIA BALTATI, Stadion Comunal Cotnari II – duminica, ora 12:00

Dupa un start ezitant, Cotnariul a reusit doua victorii consecutive, insa cea din meciul cu Foresta Ciurea va fi, cel mai probabil, transformata intr-o infrangere la masa verde. Baltatiul are o echipa competitiva, cu atacantul Marian Virlan aflat in forma maxima (6 goluri in 4 etape), si va incerca sa obtina macar un egal din aceasta deplasare, chiar daca in precedentele a suferit infrangeri la scor.

VENUS BUTEA – FORESTA CIUREA, Stadion Comunal Butea – duminica, ora 12:00

Dintre cele 3 nou-promovate, Butea are cel mai bun start de sezon. Acestia au reusit 3 victorii consecutive cu 2-1 si au pierdut in prima etapa cu … 1-2 :)! Tinand cont de forma de moment, Butea este cu siguranta favorita acestei intalniri, insa Ciurea a obtinut o victorie la ultima deplasare (2-0 la Pascani) si spera la macar un punct din aceasta deplasare.

About Sakin