Liga 4 Iasi: Gloria Baltati – Helios Tomesti 1-2 (0-2)!

Nemultumita de rezultatele de pana in acest moment, Helios s-a deplasat la Baltati cu gandul la cele trei puncte care sa-i salte un pic in clasament si sa-si refaca moralul dupa inexplicabila infrangere din etapa trecuta acasa in compania Forestei Ciurea.

Florin Pintilii a pus un pic “biciul” pe jucatori si i-a facut sa inteleaga ca o infrangere nu e un capat de tara, doua infrangeri se mai intampla, dar e greu de tot daca se merge din infrangere in infrangere si se pare ca baietii au primit socul in mod pozitiv.

In primul unsprezece si-au facut loc: Cozianu – Patrascu, Dumitru, Caliniuc, Rapanu – Balan, Gavril, Varlan, Cumpana – Vizitiu, Raianu.
Meci inceput cu presiune de oaspeti care au ridicat strocul decisi sa inscrie cat mai repede si in minutul 9 notam prima ocazie de gol, cand Raianu trimite cu capul peste poarta din pozitie favorabila. Minutul 15 aduce primul cartonas galben al meciului, cand Rapanu este faultat dur de nr 8 de la gazde. In minutul 18 Balan scapa spre poarta, dar prelungeste prea mult si portarul are timp sa intervina.

In minutul 20 este randul lui Rapanu sa i-a galben si dupa lovitura libera executata de gazde, pe un contraatac fulger, Vizitiu ajunge in situatie de singur cu portarul, insa acesta din urma respinge. In minutul 23 pe un atac prelungit al tomestenilor mingea este pasata de la Raianu la Vizitiu, care scoate pentru Balan insa acesta nu reuseste sa introduca mingea in poarta. Urmeaza o lovitura de colt pentru gadze la care jucatorul cu nr 5 trimite pe langa poarta, iar minutul 30 aduce deschiderea scorului dupa ce Gavril suteaza puternic in blocaj, mingea ajungand la Dumitru care de la 30 de metri trimite imparabil pentru 0-1! Gazdele reiau de la centrul terenului si in minutul imediat urmator au ocazia sa egaleze insa nr 14 rateaza cu seninatate din 4 metri! Helios forteaza si in minutul 37 Gavril il angajeaza pe Vizitiu care se descurca admirabil intre doi adversari, paseaza la Cumpana care face 2-0 cu un sut la coltul lung! Minutul 39 galben pentru Vizitiu de la Helios iar minutul 40 il aduce pe acelasi Vizitiu in situatie clara de gol, insa portarul respinge in corner si la faza imediat urmatoare, tot Vizitiu suteaza in bratele portarului. In minutul 43 Balan scapa nestingherit pe partea stanga dar din coltul careului de 6 metri suteaza in plasa laterala.

Repriza a doua incepe cu o echipa a Tomestiului decisa sa inchida spatiile si alta a Baltatiului care a ramas in 3 fundasi cu gandul de a forta golul care sa-i readuca in meci, dar tot oaspetii sunt cei care au o noua ocazie de a-si mari avantajul in minutul 53 cand Balan trimite peste poarta goala din 8 metri!

Minutul 62 aduce golul dupa care au alergat pana atunci gazdele prin jucatorul cu nr 9 dupa o greseala in lant in apararea Tomestiului si un lob peste Cozianu! In minutul 63 Balan prinde un folha seca putin pe langa, iar in minutul 71 nr 7 de la gazde suteaza peste poarta. In minutul 75 corner pentru Baltati iar nr 9 trimite cu capul peste, ca in minutul 77 oaspetii sa raman in 10 dupa un al doilea galben luat de Rapanu. Minutul 78 aduce cred cea mai mare ocazie de egalare, cand Cozianu cu un reflex foarte bun respinge un sut din 6 metri! In minutul 81 Dumitru executa bine o lovitura libera de la 20 de metri lateral dreapta pe coltul scurt, dar portarul reuseste sa respinga. Dupa 4 minute de prelungire Mihalcut fluiera finalul meciului consfintind o victorie meritata a celor de la Tomesti pe care ii asteapta etapa urmatoare o intalnire de grad maxim acasa cu campioana Dumesti!

About Helios.Tomesti