Liga 4 Iasi: Helios Tomesti – Foresta Ciurea 0-1(0-0)!

Helios a inceput in urmatoarea formula: Cozianu – Simion, Iuriciuc, Patrascu, Ancuta – Gavril, Cumpana, Raianu, Balan – Rapanu, Varlan.

Cu trei mari absente in primul unsprezece – Dumitru, Caliniuc si Astefanoaie, cu Turita schimbat in poarta de Cozianu din cauza unei accidentari, gazdele erau constiente ca meciul nu va fi deloc usor, asa ca au inceput prin a inchide spatiile si a aglomera zonele pentru presing, astfel ocaziile lipsind in primele minute. Prima ocazie cu adevarat de remarcat a apartinut Heliosului in minutul 20, cand sutul lui Gavril a fost scos in extremis de sub bara de scundul si firavul portar al Ciurei, care pe tot parcursul jocului a fost ingerul pazitor pentru Foresta.

In minutul 35 Simion intra prin alunecare trimitand de langa un adversar mingea in corner, jucatorul de la Ciurea plonjeaza in careu, Tudorache fluiera penalty, dar intervine Stefanescu de la tuse aratand doar corner si indicand centralului ca Simion a lovit mai intai balonul si apoi adversarul a cazut peste el. Tudorache revine fara resentimente, recunoscandu-si greseala si merge pe mana tusierului astfel incat decizia a fost pana la urma corner.

In minutul 40 Varlan scapa singur cu portarul, dar acesta din urma scoate de la radacina barei, ca in minutul imediat urmator vine randul lui Cozianu sa pareze un sut din 10 metri a lui Alexa de la oaspeti. Ultimul minut al primei reprize aduce si cea mai mare ocazie a primului act, cand Varlan suteaza in bara din 6 metri, iar apoi Balan trimite spre poarta unde se afla la post acelasi inger pazitor al oaspetilor care reuseste sa respinga miraculos.

Repriza a doua decurge la fel cu prima, lipsa jucatorilor la constructie simtindu-se foarte mult in tabara tomestenilor si ocaziile intarzie sa apara. Cu o dominare sterila, Helios obtine 2 lovituri din apropiere executate slab de Iuriciuc si Cumpana, dar Ciurea a replicat taios pe contraatac si in urma unei lovituri de la 20 de metri, Alexa trimite razant cu bara. In minutul 70 Florescu iroseste o mare ocazie de a deschide scorul cand singur in 6 metri trimite fix… in bratele portarului.

Minutul 80 aduce cate o eliminare de fiecare parte in urma unei altercatii, astfel ca cei de la Tomesti sunt nevoiti sa mai coboare un mijlocas neavand alte schimbari la dispozitie si de acest lucru au profitat cei de la Ciurea, care au gasit in minutul 85 un culoar liber pe care a patruns unul din jucatorii oaspeti, l-a driblat scurt pe Patrascu si sutand la coltul lung de la 10 metri a reusit sa deschida scorul. 0-1!

Dezamagire si frustrare in randul gazdelor care s-au napustit spre poarta adversa si Gavril dupa o combinatie cu Rapanu ramane singur cu portarul si daca pana atunci golkeeparul a intervenit de fiecare data extraordinar, acum a fost depasit, insa mingea a sters bara din dreapta si s-a scurs pe langa. In minutul 89 Florescu scapa singur pe dreapta, paseaza in fata portii la Rapanu, insa se ridica fanionul de la margine pentru offsaide. In minutul 90 Gavril patrunde pe stanga, scoate la 11 metri pentru Florescu, dar acesta nu se descurca si Ciurea scapa cu fata curata. Ultima sansa de egalare se produce in minutul 91, cand Cumpana singur la 16 metri a asteptat pana a venit adversarul si i-a suflat mingea cand se pregatea sa trimita “totusi” spre poarta.

Foresta pleaca astfel cu toate punctele de la Tomesti, iar gazdele se intreaba si acum ce s-a intamplat de au pierdut un meci pe care il vedeau facil. Chiar daca planeaza unele semne de intrebare in privinta absentei unor jucatori si a jocului prestat de altii, eu cred ca asa este fotbalul, uneori nedrept, si daca s-ar fi evoluat ca in ultimele 5 minute de la inceput, poate altfel ar fi fost scorul acum.

About Helios.Tomesti