Liga 5 Iasi – Seria 1: Avancronica etapei a 8-a! Unde va fi surpriza?

Liga 5 Iasi – Seria 1 isi va disputa duminica – 30 septembrie cele 8 meciuri din cadrul etapei a VIII-a. Derby-uri propriu-zise nu sunt, insa pot aparea surprize la meciurile in care sunt implicate echipele ce si-au manifestat dorinta pentru obtinerea unui loc pe podium.

PRUTUL PRISACANI – PARTIZANII BARNOVA, Stadion Comunal Prisacani – ora 11:00

Frumoasa baza sportiva din Prisacani va fi duminica gazda unui meci foarte interesant al acestei serii. Oaspetii pornesc cu prima sansa, insa cei de la Prisacani au o echipa capabila de rezultate marete, iar daca ne amintit de acel 7-2 in fata celor de la Scanteia, cred ca devenim constienti cu totii de capacitatea echipei gazda. Barnova nu concepe pasi gresiti, iar daca nu castiga aceasta partida, cu siguranta vor cade pe locul 2 sau chiar 3.

VIITORUL CIORTESTI – VIITORUL TANSA, Stadion Comunal Coropceni (com. Ciortesti) – ora 11:00

Uitandu-ma pe Google Maps si calculand distanta dintre cele doua localitati, am ajuns la concluzia ca oaspetii ar putea prefera ruta prin Vaslui, in locul unei rute prin Iasi. Distanta prin Vaslui este aproximativ egala cu cea prin Iasi, insa diferenta este facuta de calitatea asfaltului, drumul prin Iasi fiind mult mai prost decat o varianta prin orasul Vaslui. Revenind la meci, Ciortestiul porneste ca mare favorita in aceasta partida, iar gandul ca ar putea profita de un eventual pas gresit al Partizanilor, cu siguranta ca ii va impinge catre un rezultat la scor in fata celor de la Tansa. Oaspetii nu arata rau ca echipa, insa lipsa de experienta la acest nivel i-a facut sa piarda meciuri din care ar fi putut scoate cel putin un egal.

REAL TOMESTI – VIITORUL MIRONEASA, Stadion “Prof. Mircea Andrioaei” Tomesti – ora 11:00

Tomestiul si-a facut norma in acest start de sezon si are cel mai bun clasament la adevar (+12). La golaveraj mai au de lucrat tomestenii, iar un meci echipa de pe ultimul loc, cu cea mai slaba aparare din campionat, le-ar putea imbunatati substantial acel +9 la golaveraj.

VOINTA VOINESTI – FORTZA COSTULENI, Stadion Comunal Voinesti – ora 11:00

Start bun, dupa care un declin la echipa din Voinesti, care a pierdut deja 3 meciuri in campionat (4 daca ne gandim ca pierdusera si cu Tibana, insa acel meci l-au castigat la contestatie). Fara discutie, Voinestiul avea nevoie de un adversar mai slab cotat pentru a reusi sa-si revina in clasament, iar un meci cu Costuleniul pare cea mai buna solutie.

AS CIURBESTI – UNIREA SCANTEIA, Stadion Comunal Uricani II – ora 13:00

Ca sa fiu sincer, Ciurbestiul mi se pare echipa ‘fenomen’ a acestei prime parti a campionatului. O echipa tanara, infiintata in aceasta vara, dar care a reusit sa adune deja 13 puncte in 7 meciuri, fiind clasata peste echipe ca Voinesti, Prisacani, Bosia sau Tibana. Daca Realul si Partizanii, echipe infiintate de asemenea in aceasta vara, ma asteptam sa faca figura frumoasa, Ciurbestiul ramane o enigma placuta pentru mine. Asadar, daca in mod normal as da sanse foarte mari celor de la Scanteia in aceasta partida, prefer sa raman rezervat in privinta unui pronostic pentru meciul ce va incepe de la ora 13:00!

STIINTA II MIROSLAVA – VOINTA BOSIA, Stadion Comunal Uricani II – ora 11:00

Tinerii pregatiti de prof. Marian Moldovan vor intalni duminica un adversar destul de dificil. Bosia nu mai este echipa ce reusea castigarea campionatului acestei serii in urma cu doua sezoane, insa mai au 5-6 jucatori in echipa din acel lot, iar daca tinerii veniti din urma vor capata mai mult tupeu, poate ca Bosia va reusi meciuri mai bune pe viitor. Asadar, fara jucatori de la echipa mare, Miroslava II nu are sanse in fata Bosiei.

JUPITER IASI – FULGERUL TIBANESTI, Stadion Sintetic Copou – ora 16:00

Putem spune ca acest meci este derby-ul etapei, cei de la Jupiter fiind destul de zdruncinati de esecul din etapa trecuta. Tibanestiul are o echipa buna, capabila de rezultate surprinzatoare in deplasare, insa daca Jupiterul va juca la fel ca in precedentele meciuri de pe teren propriu, e greu de crezut ca nu vor obtine toate punctele. Meciul se va disputa de la ora 16:00, pentru ca de la 12 si 14 se disputa meciuri de la Juniori A si B pe Sinteticul din Copou.

STEJARUL BARNOVA – UNIREA TIBANA, Stadion Comunal Barnova – ora 11:00

Constientii fiind ca etapa trecuta ar fi suferit o infrangere la scor in meciul cu rivalii de la Partizanii Barnova, cei de la Stejarul au preferat sa nu se mai prezinte la acel meci. Totusi, cei de la Stejarul s-au intarit serios in aceasta perioada si dupa cateva meciuri vor avea una din cele mai bune echipe din serie. Pana atunci vor incerca sa castige un meci cu cei de la Tibana, echipa care a dezamagit cel mai mult in acest sezon, acestia aflandu-se pe penultimul loc, dupa ce sezonul trecut au terminat pe locul 3!

About Sakin