Liga 5 Iasi – Seria 1: Jupiter Iasi – Fulgerul Tibanesti 2-2!

In ultimul meci al etapei a VIII-a din Liga 5 Iasi – Seria 1, Jupiter Iasi a primit pe Sinteticul din Copou vizita celor de la Fulgerul Tibanesti. Meciul a fost unul foarte animat, cu ocazii bune de gol la ambele porti, insa jocul nu a excelat ca si calitate.

JUPITER IASI1. Alex MORUZI 17. Bogdan LIVENTA 3. Florin BOSTAN 5. Ioan HAMCIUC 6. Marian PUTINA (c) 18. Narcis POJAR 10. Claudiu DRAGAN 8. Ionut GIURUMESCU 9. Bogdan BIG 11. Iulian VULPESCU 12. Robert PAVAL. Rezerve: 7. Andrei SANDOVICI 16. Alex IRICIUC 21. Florin SITARU 20. Alex BURDEA 2. Marius PAICU 19. Constantin PRICOP 4. Razvan STOICA. Antrenor: Constantin PAVAL.

FULGERUL TIBANESTI12. Marius ARTICUCI 2. Petronel ZARU (c) 5. Gili SECARA 6. Ionut MEREU 15. Ionut SEVASTRU 7. Laurentiu ALEXA 13. Stefan ANDRIUCA 18. Alex TINCU 10. Vlad MUNTEANU 11. Ovidiu BUDIS 3. Costel HOARTA. Rezerve: 4. Petru CODREANU 8. Gheorghe FLOREA 9. Victor BALAN 30. Mario VORNICU 14. Silviu BUTNARASU 17. Sorin BOTEZATU 16. Eduard HRIB. Antrenor: Ovidiu ARMAUTU

Dupa doua ocazii mari ale gazdelor, oaspetii au reusit sa deschida scorul cu un gol de cascadorii rasului. Gili Secara trimite direct pe poarta, de la 60 m (!) si portarul Moruzi scapa mingea in poarta, desi daca nu ar fi atins-o, golul ar fi fost anulat pentru ca era un sut dintr-o lovitura indirecta (min. 7)!

Urmeaza cateva situatii de gol la poarta oaspetilor, insa si Tibanestiul a incercat sa dea lovitura pe contraatac. In min. 30 Budis lufteaza in 16 m, insa tot el revine si suteaza putin pe langa poarta Jupiterului. Ultima ocazie a primei reprize a fost a gazdelor, insa sutul violent al fundasului central Bostan a trecut de putin pe langa poarta.

Repriza secunda porneste cu un sut superb al lui Tincu, insa portarul gazdelor reuseste sa respinga frumos de sub transversala. A urmat o foarfeca a lui Marian Putina, insa mingea a trecut putin pe langa poarta oaspetilor.

Egalarea s-a produs in min. 62, cand un sut din lovitura libera de la 20 m, loveste bara si revine in teren, de unde Florin Bostan reuseste sa trimita mingea in poarta! In min. 74 se produce o faza foarte grea pentru centralul partidei, la o minge in marginea careului mare, Moruzi il faulteaza evident pe un jucator al Tibanestiului si centralul acorda lovitura libera, desi Tibanestiul a cerut penalty.

Jupiter a fost aproape sa treaca in avantaj, insa o minge sutata puternic a lovit transversala si apoi pe portar in cap, insa mingea a iesit in marginea careului mic si a fost degajata de un fundas (min. 78). In min. 82, Laurentiu Alexa a facut o cursa excelenta in flancul stang si a centrat in fata portii, de unde Alex Tincu a pus latul si mingea a intrat in poarta gazdelor (min. 82)!

Cand toata lumea se pregatea de finalul meciului, o minge in careul oaspetilor este balbaita si un fundas incearca sa degajeze insa isi loveste si adversarul, centralul luand decizia acordarii unei lovituri de pedeapsa. Robert Paval a executat si a marcat pentru 2-2, portarul oaspetilor ghicind coltul, insa nereusind sa opreasca mingea in drumul spre gol.

Un rezultat echitabil daca ne gandim la evolutia meciului, oaspetii fiind destul de nemultumiti de faptul ca au fost egalati dintr-o lovitura de pedeapsa. De remarcat ca Tibanestiul a fost sustinuta ‘frenetic’ de cativa jucatori de la Stejarul Sinesti, jucatori care s-au cinstit cu un sprit dupa un meci greu la Dumesti. Pana la urma, cam asta ar trebui sa fie placerea fotbalului judetean, aceea ca grupurile de jucatori si prieteni sa se stranga la un meci, iar dupa aceea, indiferent de rezultat sa mearga la o bere/vin.

About Sakin