Liga 5 Iasi – Seria 3: Avancronica etapei a 8-a! Atentia la Cuza!

Liga 5 Iasi – Seria 3 isi disputa in duminica – 29 septembrie cele 7 partide din cadrul etapei a 8-a, o etapa in care favoritele la titlu au meciuri relativ usoare, doar Siretul Stolniceni-Prajescu avand de tras pentru cele 3 puncte puse la bataie.

UNIREA AL. I. CUZA – SIRETUL STOLNICENI-PRAJESCU, Stadion Comunal Kogalniceni (com. Al. I. Cuza) – ora 11:00

Cel mai interesant meci al etapei se disputa intre doua echipe infiintate in aceasta vara, insa care au avut debuturi oarecum diferite de sezon. Stolniceniul a evoluat excelent si a adunat 15 puncte in 6 partide, insa trebuie mentionat ca 4 din aceste puncte au fost castigate in urma unor contestatii. De partea cealalta, Cuza si-a revenit dupa un start ezitant, insa au doar 6 puncte. Totusi, echipa din Al. I. Cuza a inceput sa joace din ce in ce mai bine si sa puna probleme chiar si la liderul Seriei, acestia pierzand cu 4-3 la Harmanesti.

MOLDOVA CRISTESTI – NOUA GENERATIE TOPILE, Stadion Comunal Cristesti – ora 11:00

Un alt meci interesant al acestei etape se disputa intre Cristesti si Topile, doua echipe aflate in primele 5 locuri. In mod normal si tinand cont de forma celor din Cristesti, punctele ar trebui sa ramana la acestia, insa Topile a facut recent un meci foarte bun la Motca si din acest motiv gazdele ar trebui sa fie foarte atente la aceasta partida.

LOCOMOTIVA PASCANI – VIITORUL MUNCEL, Stadion Siretul Pascani – ora 11:00

La startul sezonului, Locomotiva era considerata de multi din aceasta serie ca o favorita la promovare, insa acestia nu au aratat mai nimic in aceasta prima parte a turului. De partea cealalta, Muncelul este recunoscuta ca o echipa ce pierde foarte greu puncte pe teren propriu, insa in deplasari nu se organizeaza prea bine si rar reusesc victorii.

ACTIV VALEA SEACA – BIRUINTA MIROSLOVESTI, Stadion Comunal Valea Seaca – ora 11:00

Valea Seaca a pierdut 3 meciuri in cele 6 etape jucate, doua dintre meciurile pierdute fiind in urma unor contestatii. De partea cealalta, Miroslovestiul a ‘revenit’ la forma slaba din sezonul trecut, iar in mod normal nu ar trebui sa puna probleme in aceasta partida.

VOINTA MOTCA – SPICUL HELESTENI, Stadion Comunal Motca – ora 11:00

Sezoanele trecute, acest meci era un adevarat derby in seria Pascani, insa Helesteniul a avut un start prost, in timp ce Motca s-a miscat bine, reusind chiar o victorie de rasunet etapa trecuta, fiind primii care au reusit sa-i invinga pe cei de la Stolniceni. Daca urmarim clasamentul, Motca este cert favorita, insa in astfel de meciuri se poate intampla orice.

CSM II PASCANI – AVANTUL TODIRESTI, Stadion Siretul Pascani – ora 09:00

Singurul meci care se disputa la alta ora decat celelalte este cel dintre veteranii de la CSM II si vicecampioana en-titre – Avantul Todiresti. Oaspetii si-au intinerit lotul, iar lipsa de experienta si-a pus amprenta asupra rezultatelor. Totusi, Todirestiul inca are o echipa de prima jumatate, insa pascanenii sunt in cautare de puncte, acestia reusind doar 3 in cele 6 meciuri disputate.

FC LUNCA PASCANI – AVANTUL TATARUSI, Stadion Satesc Lunca (mun. Pascani) – ora 11:00

Lunca Pascani este una din echipele puternice in Seria 3, insa o echipa care nu reuseste sa adune mereu acelasi prim 11, iar acest lucru se reflecta si in rezultatele echipei. De partea cealalta, Tatarusiul are un sezon mai bun decat precedentul si se afla pe locul 5, insa acest start bun este datorat si faptului ca din cele 6 meciuri disputate, 5 au fost pe teren propriu!

VIITORUL HARMANESTI si RECOLTA CONTESTI, adica liderul respectiv lanterna rosie sunt cele doua echipe care se vor ‘odihni’ in aceasta etapa, dupa retragerile timpurii ale celor de la Olimpia Oteleni si Siretul Halaucesti.

About Sakin