Liga 5 Iasi – Seria 1: Real Tomesti castiga la Vointa Voinesti cu 4-2!

Duminica – 22 septembrie, ora 11 pe stadionul comunal din Voinesti, s-a disputat derby-ul etapei a VII-a din liga 5 Iasi – seria I. Fata in fata au fost VOINTA din localitate si REAL TOMESTI.

Meciul a inceput cu o uriasa ratare a golgheterului celor din Tomesti, CRISTI DANCIANU care dupa o frumoasa pasa primita de la TONEGARIU cu capul, a ramas singur cu portarul, sutul acestuia trecand la o palma de bara din stanga portarului. Asadar, inca de la inceput tomestenii au aratat ca au venit la Voinesti pentru a lua toate cele 3 puncte. La faza imediat urmatoare, gazdele isi trec si ei o prima ocazie importanta in cont, un sut frumos din vreo 20 m care s-a scurs alaturi de poarta lui MIRON. Min. 9 oaspetii aveau sa deschida scorul prin acelasi DANCIANU care dupa o faza lucrata de TONEGARIU si BOSTAN, ultimul da o centrare buna iar atacantul tomestean introduce mingea in poarta pentru 1-0.

Zece minute mai tarziu, Vointa a reusit sa egaleze in urma unei lovituri libere excelent executate de ANDREI DASCALESCU de pe stanga, MIRON respinge din vinclu in fata, de unde atacantul gazdelor (nr.11) reia in poarta goala pentru 1-1. Vazandu-se egalati tomestenii s-au aruncat in atac si dupa inca doua ocazii ratate de DANCIANU si TOLOLOI, aceiasi doi servitori, TONEGARIU si BOSTAN lucreaza o minge pe stanga in directia de atac a oaspetilor, si din nou ultimul centreaza perfect pentru DANCIANU care face dubla si scorul devenea 2-1 pentru tomesteni(min.27).

In urma acestui gol, gazdele s-au aruncat total spre careul oaspete insa fara nici un avantaj, ba mai mult in urma unui fault a lui CRIVOI asupra lui FORMAGIU in jumatatea tomesteana, ultimul bate repede lovitura libera primita si il gaseste perfect la capatul pasei pe TONEGARIU DANIEL, atacantul celor din Tomesti nu rateaza si face 3-1 (min35),un scor care parea foarte linistitor cu 10 minute inainte de pauza. Acest scor nu avea sa reziste decat 2 minute, deoarece ce nu a reusit DASCALESCU & CO ,au reusit FORMAGIU si VIZIR care dupa un sut in bara a unui adversar, s-au incurcat reciproc, iar din invalmasala creata a iesit un tontogol de toata frumusetea. Era 3-2 si jocul devenea din ce in ce mai interesant.

Din nou gol primit rapid de tomesteni si din nou acestia erau nevoiti sa atace pentru a reface diferenta de doua goluri, o diferenta care parea ca era destul de greu de mentinut de oaspeti. Totusi in minutul 43, in urma unui corner executat de TONEGARIU si respins de fundasii gazda in prima faza, VIZITIU prinde un sut din intoarcere de toata frumusetea din 18-19 m peste portarul advers, mingea intrand in vinclu iar diferenta de doua goluri era refacuta, 4-2 scor ce avea sa reziste pana la pauza.

La pauza gazdele au efectuat mai multe schimbari printre care si portarul, care a fost mana moarta a echipei in prima repriza. Cu toata forta s-au napustit cei din Voinesti spre careul tomestean, ratand mai multe ocazii clare de gol, insa cu MIRON in mare forma ajutat de FORMAGIU si VIZIR care au respins tot ce a fost la inaltime, oaspetii au incheiat cu succes seria de 3 jocuri in deplasare, 3 jocuri 3 victorii – 9 puncte. In urma acestui succes REAL TOMESTI isi pastreaza locul 2 in clasament si asteapta cu nerabdare jocul de saptamana viitoare cu MIRONEASA.

Mult succes tomestenilor.FORTZA REAL!!!

About HAKAN