Turism & fotbal: Deplasare la meciul Andorra – Romania!

In cateva zile o sa stim in proportie de 90% daca nationala Romaniei de fotbal mai are vreo sansa la calificarea pentru World Cup – Brazilia 2014. Asadar, victorii cu Ungaria si Turcia ne trimis sigur la baraj, o victorie cu Ungaria si un egal cu Turcia si suntem 90% la baraj si variante tot mai sunt…

Trecand peste sansele Romaniei de a merge la baraj, nationala noastra se va deplasa pe 11 octombrie in Andorra, pentru un meci ce s-ar putea sa fie decisiv sau nu, insa cum destinatia este una ‘exotica’, suporterii nationalei Romaniei organizeaza deplasari catre aceasta destinatie. Daca in martie am fost cu suporterii la Olanda – Romania si sincer cred ca a fost cea mai reusita deplasare la care am luat parte (si am fost in destule), ma tenteaza foarte mult sa merg si in aceasta organizata in octombrie.

In primavara am mers un grup din Iasi intr-o deplasare organizata de Fan Club Dobrogea, insa in aceasta toamna, Fan Club Moldova – prin Sergiu Melinte (presedinte Asociatia Suporterilor de Elita Iasi) si-a propus sa organizeze o deplasare a suporterilor ce va pleca din IASI (asadar economie la transport, data trecuta fiind nevoiti sa facem jonctiunea prin mijloace proprii la Bucuresti, Sibiu sau Nadlac).

Traseul nu este batut in cuie, insa cu siguranta va avea ca destinatii sigure Monaco (Monte Carlo), Nisa, Cannes, St. Tropez, Barcelona, Andorra, Zurich, incercandu-se in aceasta perioada si includerea Venetiei (o zi), Marsillia (4 ore), Grenoble (2 ore) si a inca unui oras pe traseul de intoarcere. Dupa mai multe calcule, s-a ajuns la concluzia ca pretul acestei deplasari se va invarti in jurul sumei de 350-360 euro/persoana, la care se mai adauga aprox. 20 euro cheltuieli cu cazarea soferilor si plata parcarilor in orase. Cheltuieli ar mai putea scade daca suporterii ar plati avansul mai repede la cazari, pentru ca hotelurile ofera reduceri la cazarile rezervate din timp.

Daca ne gandim ca vor fi 6 sau 7 nopti de cazare si peste 6500 de km prin Europa (10 zile in perioada 4-13 octombrie!), atunci pretul este unul excelent pentru o excursie itinerara. Daca esti o persoana mai calculalta in privinta banilor de buzunar, cred ca nu ai nevoie de mai mult de 500 euro (cazare, transport, masa, bilet la meci si la cateva atractii turistice de pe traseu) cu totul pentru aceasta deplasare.

Asadar, daca sunt persoane interesante in legatura cu aceasta deplasare, v-as ruga sa ma contactati pe mine (0749 271 934) sau pe Sergiu Melinte (0740 402 265) pentru a va oferi detalii legate de traseu.

About Sakin