WorldCup 2014 – Calificari: Romania – Ungaria 3-0!

Prima experienta pentru mine pe National Arena a fost un real succes. Rivalitatea cu Ungaria este una imensa pentru poporul roman, dar mai ales pentru cel maghiar, iar faptul ca baietii pregatiti de selectionerul Piturca au reusit poate cel mai bun meci in ultimii 5 ani, a facut ca seara de 6 septembrie 2013 sa ramana imprimata in memoria fiecarui microbist roman.

Am vazut mii de meciuri, insa cu siguranta acesta a fost meciul care a ridicat stacheta la un cu totul alt nivel, pe care poate doar o calificare in fazele superioare ale unui turneu final ar putea sa o egaleze. Au fost aprox. 40000 de suporteri romani care au facut o atmosfera rar intalnita in jurul echipei nationale. Faptul ca am reusit sa castigam categoric aceasta confruntare, a fost poate momentul de care avea nevoie aceasta generatie pentru a reusi o calificare la mondiale, dupa o pauza de 16 ani.

IMAG0263

Meciul a fost senzational, insa banuiesc ca marea majoritate l-ati urmarit in direct, asa ca n-are rost sa-l mai povestesc aici, preferand sa amintesc doar ca marcatorii au fost Ciprian MARICA (min. 2), ieseanul Mihai PINTILII (min. 31) si Cristi TANASE (min. 88). Au mai fost si cateva ratari incredibile, insa Stancu si Adi Popa tin capul de afis al acestei categorii.

In urma acestei victorii, Romania urca pe locul 2 in clasamentul grupei preliminare pentru calificare ala WorldCup 2014 – Brazilia si in cazul macar a unui rezultat de egalitate cu Turcia, suntem calificati in proportie de 99% la barajul de calificare, iar daca obtinem o victorie, atunci putem deja sa facem calcule in privinta viitoarei adversare la baraj.

Romania - Suporteri

Una peste alta, aseara m-am simtit mandru ca sunt roman, iar sportul romanesc este unul din putinele domenii unde reusim sa mai iesim in lume, iar o victorie impotriva ungurilor este mereu bine venita, la orice nivel si domeniu.

About Sakin