Liga 4 Iasi: Avancronica etapei a9-a! Hora satului la Ruginoasa – Lungani!

Duminica – 6 octombrie, Liga 4 Iasi isi disputa cele 8 meciuri programate in etapa a IX-a, o etapa in care regasim cateva dueluri interesante.

AS HOLBOCA – FORESTA CIUREA, Stadion Comunal Holboca Vale – duminica, ora 12:00

Meci de totul sau nimic intre doua vechi rivale intr-o lupta pentru evitarea retrogradarii. Cand a mers Ciurea bine in campionat si Holboca presta un fotbal foarte placut, iar cand Ciurea a luat-o la vale si Holboca a urmat acelasi traseu. Acum cele doua echipe sunt in lupta directa pentru evitarea retrogradarii, iar punctele puse la bataie pot fi foarte importante la finalul sezonului.

VIITORUL TG. FRUMOS – GLORIA BALS, Stadion Orasenesc Tg. Frumos – duminica, ora 12:00

Tg. Frumos este pe val si pare de neoprit in aceasta perioada, mai ales ca au reusit doua victorii consecutive in deplasare pe terenuri unde se obtin greu puncte. Relaxarea instalata in tabara targovetilor dupa ce a luat avans de 4 puncte fata de Rapid Dumesti, nu cred ca ii va afecta in meciul cu Balsul, echipa ce pare ca va fi o candidata serioasa la retrogradare.

HELIOS TOMESTI – RAPID DUMESTI, Stadion “Prof. Mircea Andrioaiei” Tomesti – duminica, ora 12:00

In mod normal, Dumestiul nu ar trebui sa aiba emotii in acest meci, insa Tomestiul a aratat pana acum ca este o echipa competitiva si dornica de afirmare. Totusi, Dumestiul a pierdut in aceasta perioada doi jucatori esentiali (Daniel Grigoras – plecat in Anglia si Andrei Dandu – transferat la Kosarom Pascani), dar si pe antrenorul care s-a aflat la conducerea echipei catre cele 5 titluri consecutive, Adi Cotan alegand sa renunte la a mai antrena in Liga 4 Iasi, cel putin in viitorul apropiat.

STEJARUL SINESTI – CSM PASCANI, Stadion Comunal Sinesti – duminica, ora 12:00

Stejarul Sinesti va primi vizita lanternei rosii – CSM Pascani, echipa pedepsita drastic de AJF Iasi pentru niste porcarii facute de conducerea echipei. Trecand peste aceste lucruri, pascanenii au sanse minime in aceasta deplasare si imi vine greu sa cred ca vor scapa fara vreo 3-4 goluri primite, daca nu chiar mai multe. Sinestiul este obisnuita sa dea multe goluri pe teren propriu, insa faptul ca golgheterul sezonului trecut – Paul Ungureanu este accidentat ar putea cantari mult in evolutia scorului final.

VENUS BUTEA – PODGORIA COTNARI, Stadion Comunal Butea – duminica, ora 12:00

Butea este cu siguranta surpriza placuta a acestui start de campionat, fiind cea mai bine clasata echipa dintre cele 3 nou promovate, ocupand un onorant loc 5, avand doar doua infrangeri si alea la limita. Cotnariul a inceput sa-si revina dupa un start mai ezitant, insa au sanse destul de mici sa obtina vreun punct in aceasta deplasare.

SIRETUL LESPEZI – VIITORUL HIRLAU, Stadion Comunal Lespezi – duminica, ora 12:00

Lespeziul este o echipa inconstanta, o echipa ce poate obtine un 2-2 la Dumesti, dar care poate la fel de usor sa piarda la juniorii pascaneni (chiar daca au castigat apoi la masa verde). In mod normal, gazdele au prima sansa in acest meci, insa hirlauanii sunt in crestere de forma si pot pune probleme unei echipe a Lespeziului ce nu va marca in prima repriza.

UNIREA MIRCESTI – GLORIA BALTATI, Stadion Comunal Iugani (com. Mircesti) – duminica, ora 12:00

Cu 4 victorii consecutive, Mircestiul a urcat in clasament pana pe locul 6 si momentan nu mai este cu gandul la retrogradare. Baltatiul a pierdut surprinzator pe teren propriu in fata Tomestiul si traverseaza o pasa proasta, iar Mircestiul cred ca va profita de forma buna a jucatorilor si se va impune si in aceasta partida.

UNIREA RUGINOASA – VIITORUL LUNGANI, Stadion Comunal Ruginoasa – duminica, ora 12:00

Initial, acest meci trebuia sa se dispute la Lungani, insa cum la Ruginoasa avem parte de o sarbatoare locala “Hora Satului la Ruginoasa“, cele doua echipe au cazut de acord ca meciul sa se dispute in organizarea Ruginoasei, pentru ca returul sa se dispute la Lungani. Cei de la Ruginoasa isi inaugureaza astfel si noile imbunatatiri aduse stadionului, care are o tribuna noua si cladire a vestiarelor. Lunganiul isi va vinde scump pielea in aceasta partida, insa Ruginoasa are cu siguranta prima sansa intr-un meci ce se va bucura de un public numeros.

About Sakin