Liga 4 Iasi: CSM Pascani – Helios Tomesti 1-3 (0-1)!

Helios Tomesti a introdus in teren unrmatoarea formatie: Cozianu – Patrascu, Raileanu, Tibulca, Vizitiu – Iuriciuc, Dumitru, Gavril, Balan – Raianu, Rapanu.

Pornita ca favorita, echipa oaspete a inceput avansat meciul incercand sa nu dea nici o sansa tinerilor pascaneni si in minutul 2 Gavril incearca vigilenta portarului care a parat cu siguranta, iar in minutul imediat urmator Dumitru suteaza peste. Dupa un corner la poarta gazdelor Dumitru suteaza peste. In minutul 10 lovitura libera de la 25 de metri, dar sutul lui Dumitru este scos in extremis de portarul advers, iar in minutul 14 acelasi Dumitru scoate un fault de la 18 metri lateral stanga in urma cauia Gavril executa perfect pana la… Dumitru care inscrie cu capul pentru 0-1!

Jocul continua cu acelasi apetit ofensiv al tomestenilor contracarat pe contraatac de gazde care nu reusesc decat suturi anemice care nu-l pot depasi pe experimentatul Cozianu. In minutul 20 Raianu scapa singur, dar se precipita la finalizare si nu scoate decat un corner iar Iuriciuc lansat pe partea dreapta in pozitie de unu la unu reuseste performanta de a suta direct in portar mentinand suspansul. In minutul 30 Gavril dribleaza tot ce ii iese in cale dar de la 16 metri suteaza peste, ca minutul 33 sa aduca cea mai mare ocazie a pascanenilor care nu-l pot invinge pe Cozianu, acesta scotand in doua randuri suturile jucatorilor de la CSM Pascani. Ramane de remarcat doar fanionul tusierului din jumatatea gazdelor care nu a contenit sa fie ridicat de multe ori total eronat in prima parte a jocului.

In repriza a doua intra Cumpana in locul lui Raianu si jocul la mijlocul terenului devine mult mai limpede pentru atacul oaspetilor si minutul 48 aduce o noua ocazie pentru Helios, cand centrarea lui Balan ajunge pe capul lui Gavril care rateaza inexplicabil trimitand cu capul pe langa, apoi pe aceeasi schema, Balan trimite in fata portii la intalnire dar Gavril trimite pe langa poarta din 8 metri! In minutul 52 gazdele suteaza din lovitura libera dar Cozianu respinge iar pe contraatac Balan scapa pe stanga, centreaza in fata portii si Vizitiu trimite la coltul lung dar mingea se scurge pe langa poarta ca dupa alte 3 minute acelasi Vizitiu sa suteze in portar din 10 metri! In minutul 63 Cumpana suteaza putin pe langa bara, iar in minutul 65 acelasi Cumpana recupereaza la mijlocul terenului si trimite in adancime la Balan care preia pe langa adversar si inscrie pentru 2-0 cu un sut la coltul scurt! Balan nu se opreste si dupa o pasa primita de la Dumitru trimite in plasa laterala dupa care se produce o noua schimbare in tabara oaspetilor, intra Varlan (Buba) in locul lui Rapanu. In minutul 70, corner pentru gazde dar Cozianu respinge din 6 metri de pe capul unui adversar dupa care se produce o alta schimbare la Helios, in locul lui Raileanu intrand Florescu.

In minutul 83 Gavril trimite la mijlocul terenului la Cumpana care prelungeste la Balan si acesta dupa ce scapa de un adversar paseaza perfect pe 16 metri la noul intrat Florescu si acesta suteaza din intoarcere inscriind la coltul lung pentru 0-3! Dupa acest moment gazdele forteaza inscrierea golului de onoare si dupa un sut al numarului 11 din lovitura libera de la 18 metri scos de sub bara de Cozianu, urmeaza trei cornere consecutive la poarta oaspetilor si scapat din marcaj, acelasi nr 11 marcheaza din 6 metri pentru 1-3 in minutul 87.

Helios Tomesti se arunca din nou in atac dar Vizitiu rateaza cu seninatate din 10 metri, iar pe contra, nr 10 de la gazde suteaza mult peste poarta din pozitie extrem de favorabila, ca in minutul 93 Cozianu sa se faca remarcat din nou scotand in extremis un ultim sut al gazdelor, astfel ca Helios castiga mult mai clar decat o arata scorul in aceasta deplasare si se pregateste sa lege macar acum doua victorii intalnind etapa urmatoare acasa o alta nou promovata in speta echipa din Cotnari!

About Helios.Tomesti