Liga 4 Iasi: Helios Tomesti – Rapid Dumesti 0-1 (0-0)!

Stadionul “prof. Mircea Andrioaie” din Tomesti a fost gazda meciului dintre Helios si Rapid Dumesti aducand in tribune un numar impresionant de spectatori care asteptau astazi un rezultat bun al favoritilor.

Gazdele au inceput in formula: Cozianu – Iuriciuc, Patrascu, Sergiu, Ancuta – Dumitru, Raianu, Gavril, Cumpana, Balan – Vizitiu.

Cu o asezare vadit defensiva, Tomestiul a blocat foarte bine toate spatiile recuperand de fiecare data foarte usor mingile aruncate peste linia de mijloc si incercand constructii pe flancuri pentru a creea si pericol in defensiva dumestenilor. Pana in minutul 20 nu a fost nici o faza demna de notat, in afara catorva cartonase galbene aratate in tabara oaspetilor care incomodate de tactica adversarilor au apelat la intrari dure si sanctionate dupa cum spuneam. In minutul respectiv notam prima ocazie a partidei, cand dupa un corner executat in careul gazdelor, balonul a fost trimis cu capul fix in bratele lui Cozianu, apoi Helios a avut o posesie prelungita si dupa un schimb de pase intre Gavril, Balan si Vizitiu, acesta din urma scoate la Dumitru care singur din 10 metri nu loveste destul de curat balonul si permite lui Avadanei sa retina. Urmeaza acelasi joc de uzura in care gazdele nu au permis nici o clipa dumestenilor sa se apropie periculos de poarta astfel ca la pauza sa intrat la egalitate.

Repriza a doua a inceput cu un forcing dumestean si in minutul 50 au avut ocazia deschiderii scorului, dar lovitura cu capul a lui Marin s-a scurs pe langa poarta, apoi dupa o alta centrare Cozianu i-a suflat mingea de pe cap in 6 metri unui jucator oaspete care a cazut solicitand penalty pe motiv ca a fost lovit. De partea cealalta incursiunile lui Raianu si Balan au adus cateva centrari in careu, rezolvate cu succes de Avadanei. In minutul 68 oaspetii beneficiaza de o lovitura libera de la 18 metri perpendicular pe poarta, din care rezulta cea mai mare ocazie a meciului cand dupa executia ei, Cozianu scoate aproape imposibil mingea din viclul portii sale, dupa care in minutul 70 s-a produs si inevitabila eliminare la Rapid pentru al doilea galben la Radu Ipate. De mentionat ca jucatorii acestei echipe s-au amenintat si s-au injurat intre ei ca la usa cortului pe tot parcursul meciului, asta cand nu cereau cont arbitrilor pentru deciziile care nu le conveneau. In aceasta situatie Helios a mai urcat un varf sa forteze victoria, dar ocaziile nu au fost atat de clare pe cat sa se inscrie, insa posesia gazdelor era mai evidenta fiind randul oaspetilor sa aleaga contraatacul si dupa o astfel de faza, Patrascu intra la sacrificiu si faulteaza de galben, iar jucatorul faultat riposteaza lovind fara minge si primind doar galben intr-o faza in care ori dai rosu ori te faci ca nu vezi. A fost poate singura greseala a centralului Iacob Giorgel care a condus bine aceasta partida.

Minutul 75 a fost fatidic pentru rezultatul final cand Raianu faulteaza inutil la 20 de metri si centrarea rezultata a adus singurul gol al partidei prin lovitura de cap perfecta a eternului Budei.

Pana la final nu a mai existat decat o singura echipa pe teren, cea a gazdelor care au urcat al treilea varf si mai intai Avadanei a retinut de langa bara sutul lui Gavril din 10 metri, dupa care portarul s-a remarcat la “bomba” lui Cumpana reusind sa respinga pana la Ancuta care singur cu poarta goala este oprit sa finalizeze de tusier care indica pozitia de ofsaid.

Presiune maxima in careul dumestean cu golul egalizator plutind amenintator dar nici Dumitru, nici Gavril nu au resuit sa inscrie din apropierea careului de 6 metri, de fiecare data portarul sau fundasii respingand cu greu apoi uzand la maxim de toate schimbarile avute la dispozitie si trageri de timp la fiecare intrerupere a jocului, primind galbene pe banda rulanta pana si de portar pentru intarzierea repunerii mingii in joc. Acestea fac parte din planul antrenorului care si-a atins scopul asa ca nu ramane decat sa felicitam ambele echipe pentru munca depusa in teren. Scorul final de 0-1 nemultumeste echipa gazda care s-a vazut pierzand cel putin un punct meritat, dar experienta a contat cel mai mult in acest joc si dupa acest aspect oaspetii au avut un plus de care au stiut sa profite!
Jucatorul partidei in opinia mea a fost Budei de la Dumesti!

La juniori AI s-au impus gazdele cu scorul de 4-2!

About Helios.Tomesti