Liga 4 Iasi: Venus Butea – Helios Tomesti 2-2(2-1)!

Helios Tomesti s-a deplasat la Butea cu gandul de a nu pierde acest meci, antrenorii Florin Pintilii si Dan Tololoi gandind o asezare care sa permita un joc linistit si care sa le dea ocazia de a inscrie pe contraatac, astfel in formatia oaspete facandu-si loc urmatorii: Cozianu – Patrascu, Caliniuc, Tibulca, Ancuta – Iuriciuc, Cumpana, Gavril, Dumitru, Raianu -Vizitiu.

Meciul a inceput cu o dominare sterila a gazdelor, oaspetii asteptand greseala in defensiva a adversarilor, dar o urcare neinspirata a lui Ancuta, a facut ca mingea sa ajunga exact in zona de unde plecase si Tibulca a fost nevoit sa atace decisiv in fata nr 7 care s-a descotorosit in viteza de acesta, iar centrarea in spate pe linia de 16 metri a fost finalizata ca la carte cu latul de nr 11, astfel ca in minutul 7 era deja 1-0 pentru Venus!

Helios nu a acuzat socul si a incercat o posesie prelungita, iar in minutul 12 Raianu obtine o lovitura libera de la aprox 18 metri lateral stanga, insa executia lui Iuriciuc nu a adus nimic nou pe tabela. In minutul 14 acelasi Iuriciuc reuseste o patrundere in viteza, centreaza la Vizitiu dar acesta din urma trimite cu capul pe langa poarta! Urmeaza un joc de pase foarte bun al oaspetilor care desi pe un teren cu multe smocuri de iarba reuseste sa duca cateva baloane in preajma careului advers, iar la o pasa in adancime, mingea ajunge la Agapov, portarul celor de la Butea care in incercarea de a degaja nu reuseste decat sa trimita fix in picioarele lui Vizitiu, care de la 25 de metri trimite langa bara pentru 1-1 in minutul 21!

In minutul 29 Cumpana suteaza plasat de la 18 metri, insa Agapov retine cu siguranta, apoi oaspetii dovedind ca nu au facut aceasta deplasare atat de lunga doar sa faca act de prezenta, forteaza pe partea stanga unde obtin un corner ca la faza respectiva dupa centrarea de la coltul terenului, Vizitiu sa trimita nestingherit spre poarta din 6 metri insa imprecis astfel ca scorul ramanea egal.

Helios practica in continuare un joc aglomerat la mijlocul terenului si dupa o pasa pe culoar, Vizitiu trimite pe langa poarta din pozitie unu la unu dar si tusireul indicase deja pozitia de ofsaide. Gazdele raspund cu atacuri taioase pe flancuri, unde nr 7 dovedeste ca este un jucator care ar face fata cu siguranta la cel putin un nivel mai sus trecand in viteza de cateva ori de fundasii de la Tomesti, insa centrarile sale in fata portii nu mai sunt finalizate de nr 11 ca la primul gol, asta si din cauza terenului foarte prost, mingea sarind imprevizibil si neputand fi controlata.

Totusi in minutul 43 dupa o respingere a fundasului stanga de la Venus, mingea ajunge la acelasi nr 7 mutat intre timp pe cealalta parte, Patrascu fiind depasit intervine decisiv Caliniuc, dar extrema gazdelor isi face balonul pe langa adversar dupa care suteaza puternic din 8 metri, Cozianu respinge si tot nr 7 ajunge primul la balon reluand fara sperante pentru 2-1!

Dezamagire pentru Helios care efectueaza o prima schimbare in minutul 44, in locul lui Raianu accidentat intrand Varlan(Buba). Pana la pauza nimic important, astfel ca repriza a doua aduce o echipa a oaspetilor mult mai motivata in joc dar si cu o asezare mult mai agresiva pt ca din minutul 58, acestia joaca in doar trei fundasi urcand in atac pe Florescu, Rapanu si Gavril, Varlan retragandu-se pe partea stanga. Pe un fond de dominare a celor din Tomesti, Iuriciuc se desprinde pe partea dreapta, intra in careu si suteaza puternic la coltul lung, Agapov respinge cu greu in lateral insa acolo se afla deja Gavril care introduce balonul in poarta pentru 2-2 in minutul 62!

Din acel moment ambele echipe incerca sa dea lovitura, si mai aproape de aceasta se afla gazdele care incearca suturi din preajma careului care trec pe langa poarta sau sunt retinute de veteranul Cozianu! In minutul 69 Gavril primeste o minge pe partea stanga de la Cumpana si suteaza puternic de la 16 metri, Agapov respinge la Rapanu care din 6 metri reuseste performanta de a trimite pe langa poarta!

Jocul continua pe contre, ambele echipe vrand mai mult decat un punct si gazdele insista cu mingi pe inepuizabilul nr 7 care insa nu mai poate depasi de unul singur toata apararea oaspetilor, astfel ca incercarile de centrare in spate pentru finalizare sunt dejucate de un Dumitru foarte exact in joc, iar atunci cand si-a incercat norocul sa finalizeze, balonul ori a fost parat de Cozianu, ori a trecut agonizant pe langa poarta oapsetilor!

Cand centralul Tudorache excelent la centrul terenului arata trei minute de prelungire, Helios beneficiaza de o lovitura indirecta de la 20 de metri de poarta adversa si Gavril executa perfect, insa direct pe poarta inscriind magistral dar bucuria oaspetilor este temperata de fluierul arbitrului care indica lovitura de pe 6 metri pt ca nimeni nu a atins mingea inainte ca aceasta sa intre in poarta. De remarcat faptul ca Agapov nici nu s-a sinchisit sa respinga acea minge dovedind o experienta remarcabila pentru nivelul nostru. Poate un alt portar ar fi incercat sa respinga si atingand acea minge golul ar fi fost valabil!

Ultimul minut aduce o lovitura libera de la 30 de metri de poarta oaspetilor si in urma executiei, mingea ajunge pe capul unui jucator de la gazde care trimite spre poarta, toata lumea vede victoria gazdelor dar balonul cade pe transversala consfintind rezultatul de egalitate 2-2, echitabil dupa parerea mea!

Una peste alta un fotbal de calitate practicat de ambele echipe, un fotbal spectaculos pentru un public numeros si o atmosfera care nu aduce nici o clipa aminte de alte manifestari pe care le intalneai cu multi ani in urma in aceasta localitate. Felicitari gazdelor pentru organizare, felicitari jucatorilor care si-au vazut doar de joc, felicitari centralului partidei, tusierii ramanand restanti in privinta echidistantei masurilor luate intr-o anumita directie!

About Helios.Tomesti