Liga 5 Iasi – Seria 1: Avancronica etapei a XII-a! Inca o data la Uricani!

UPDATE: Pana la urma, dracul nu a fost chiar asa negru la meciul dintre Bosia si Mironeasa. Conform raportului observatorului si centralului partidei, cei de la Mironeasa au facut un teatru de nedescris la acel meci, totul culminand cu faptul ca respectivul jucator care ar fi fost lovit, de fapt nu ar fi fost lovit :)! Asa cum nici eu nu am fost la meciul respectiv, nici cei din Comisia AJF Iasi nu au avut vreun reprezentant prezent acolo si au fost nevoiti sa se bazeze pe raportul observatorului, pe cel al centralului partidei si pe cele facute de echipa gazda si echipa oaspete. Asadar, in urma deciziei Comisiei de Disciplina, Viitorul Mironeasa pierde cu 3-0 la masa verde si este amendata cu 200 lei pentru parasirea terenului, in timp ce Vointa Bosia primeste AVERTISMENT, urmand ca la primul incident sa fie pedepsiti cu suspendarea terenului propriu pe o perioada de cel putin 3 etape si o eventuala amenda de 500 lei.

Duminica – 27 octombrie sunt programate cele 8 meciuri din cadrul etapei a XII-a din Liga 5 Iasi – Seria 1, o etapa in care capul de afis il reprezinta tot un meci ce se disputa pe terenul din Uricani, teren ce pare a fi devenit centrul fotbalului judetean din aceasta serie.

STIINTA II MIROSLAVA – PARTIZANII BARNOVA, Stadion Comunal II Uricani (com. Miroslava) – duminica, ora 11:00

Cu jucatori din lotul echipei mari, Stiinta II pare o echipa greu de invins pe teren propriu, insa Partizanii sunt liderul la zi al seriei si principala candidata la promovare, iar un pas gresit intr-o astfel de partida, iar scoate de pe traiectoria pe care s-au lansat si cu siguranta vor pierde si sefia clasamentului.

VIITORUL CIORTESTI – UNIREA TIBANA, Stadion Comunal Coropceni (com. Ciortesti) – duminica, ora 11:00

Ciortestiul s-a intors cu un egal de la Partizanii, insa au trecut prin stari diferite in acel meci, pentru ca au condus cu 2-0 si au fost egalati pe final, ba mai mult au jucat si cu un om in minus. Sezonul trecut, acest meci era un adevarat derby, iar Tibana reusea sa castige aici. In acest tur, lucrurile stau total diferit, oaspetii fiind lanterna rosie a seriei, in timp ce gazdele au pretentii la promovare si cu siguranta nu se vor impiedica la acest meci.

REAL TOMESTI – AS CIURBESTI, Stadion “Prof. Mircea Andrioaiei” Tomesti – duminica, ora 11:00

Meci de totul sau nimic pentru tomesteni, care infiintati in aceasta vara si fara un obiectiv impus, au ajuns sa ocupe un meritoriu loc 3 si sa fie una din candidatele la promovare. Totusi, daca privim lotul echipei, atunci nu este o surpriza chiar asa mare, multi din componentii Realului reusind sezonul trecut sa promoveze din aceasta serie cu Helios Tomesti. Oaspetii par victime sigure, insa au demonstrat in aceste prime etape ca sunt o echipa ce poate reusi rezultate surprinzatoare.

UNIREA SCANTEIA – VIITORUL BOSIA, Stadion Comunal Scanteia – duminica, ora 11:00

Mereu acest meci a produs spectacol, pentru ca ambele echipe isi doreau o clasare in primele locuri. Dupa ‘scandalul’ din etapa trecuta, cei de la Bosia sunt nerebdatori sa demonstreze ca ‘nu e dracul asa de negru’ pe malul Prutului. Totusi, Scanteia pare a fi echipa mai buna in acest sezon si pornesc cu prima sansa in aceasta partida.

PRUTUL PRISACANI – VOINTA VOINESTI, Stadion Tineretului Iasi – duminica, ora 11:00

Priscaniul va juca pe Stadionul Tineretului din Iasi, pentru ca asta e prima etapa din cele doua de suspendare primite pentru disputarea meciurilor pe teren propriu. Cum Voinestiul s-a transformat intr-o echipa de pluton, e greu de crezut ca gazdele nu vor castiga acest meci si vor urca poate in prima jumatate a clasamentului.

STEJARUL BARNOVA – VIITORUL MIRONEASA, Stadion Comunal Barnova – duminica, ora 11:00

Dupa o vorba romaneasca “Si batut si cu banii luati”, Mironeasa isi linge ranile dupa etapa trecuta pe terenul unei echipe ce se afla intr-o crestere evidenta de forma. Nu mai stiu care e situatia jucatorilor de la Stejarul, insa sper ca si-au facut legitimatii pana la aceasta partida, pentru ca Mironeasa cred ca va face confruntare inainte de fiecare meci, lucru pe care ar trebui sa-l faca mai toate echipele, pentru a starpi acest flagel al ‘jucatorilor pe fals’.

JUPITER IASI – FORTZA COSTULENI, Stadion Sintetic Copou – duminica, ora 10:00 NEPROGRAMAT!

UPDATE: Meciul nu a mai fost programat, pentru ca oaspetii au restante financiare catre AJF Iasi!

Jupiterul se afla la a treia partida consecutiva pe teren propriu si chiar daca au iesit din cartile promovarii, cu siguranta vor trage macar pentru o clasare pe podium, obiectiv ce pare departe in acest moment. Tineri jucatori nu concep alt rezultat in afara victoriei, in fata unui adversar modest din aceasta serie.

VIITORUL TANSA – FULGERUL TIBANESTI, Stadion Comunal Tansa – duminica, ora 11:00

Cand nu ai in gand sa te lupti la promovare, ci doar sa iesi la o miscare duminica, meciurile cu comunele vecine chiar capata o miza importanta. Acesta este si cazul la Tansa, acolo unde se intalnesc doua comune vecine si care de-a lungul timpului si-au impartit jucatorii intre ele. Tibanestiul are o experienta si o linie de clasament mai buna, in timp ce Tansa se bazeaza pe suportul publicului in aceasta partida.

About Sakin