Liga 5 Iasi – Seria 1: Avancronica etapei a XIII-a! Ciortesti sau Tomesti?

Duminica – 3 noiembrie este programata etapa a XIII-a din Liga 5 Iasi – Seria 1, o serie in care lupta pentru promovare pare a se disputa in 3.

VIITORUL CIORTESTI – REAL TOMESTI, Stadion Comunal Coropceni (com. Ciortesti) – duminica, ora 11:00

Derby-ul etapei se va disputa la Coropceni, acolo unde Ciortestiul va primi vizita celor de la Real Tomesti, meciul fiind foarte important in lupta pentru promovare, pentru ca ambele echipe sunt in coasta Partizanilor din Barnova. Ciortestiul are cativa jucatori de valoare in lot, amintindu-i aici pe Cosmin Vechiu (ex Astra Raducaneni) si Bogdan Basarab (ex AS Holboca), in timp ce Tomestiul se bazeaza pe cativa jucatori cu multa experienta, cum ar fi Laurentiu Formagiu si Daniel Tonegariu, din vechea garda a celor de la Helios Tomesti. Asadar, un meci important pentru ca echipa ce va castiga isi va pastra intacte sansele la promovare.

FULGERUL TIBANESTI – UNIREA SCANTEIA, Stadion Comunal Rasboieni (com. Tibanesti) – duminica, ora 11:00

Tibanestiul ramane in coasta echipelor de pe podium si asteapta pasul gresit al acestora pentru a se apropia, insa acestia trebuie sa fie atenti si la meciurile proprii pentru a nu pierde puncte din meciurile in care sunt favoriti. Scanteia are o echipa tanara si capabila de rezultate bune, insa e greu de crezut ca vor putea obtine ceva dintr-o deplasare pe unul din cele mai dificile terenuri ale acestei serii.

PARTIZANII BARNOVA – VIITORUL TANSA, Stadion Comunal Uricani II (com. Miroslava) – duminica, ora 11:00

Partizanii par a avea o misiune usoara in aceasta etapa, dupa ce a reusit sa intoarca scorul in ultimele doua partide (0-2 2-2 cu Ciortestiul, 0-1 4-1 cu Stiinta II Miroslava). Relaxarea ce se poate instala in randul jucatorilor, acum ca au ajuns aproape de finalul turului si sunt lideri in aceasta serie, ar putea sa-i conste in fata unei echipe din Tansa, ce poate prinde cea mai buna zi din acest campionat.

VOINTA VOINESTI – JUPITER IASI, Stadion Comunal Voinesti – duminica, ora 11:00

Meci interesant la Voinesti, acolo unde echipa locala va primi vizita pustilor de la Jupiter Iasi. Oaspetii au castigat fara lupta meciul cu Costuleniul si spera sa obtina un nou succes, pentru a se apropia de podium. Dupa startul bun de sezon, Jupiterul s-a stins si a iesit din cartile promovarii, insa un parcurs fara greseala ar putea sa-i readuca in cursa pe final de sezon.

VOINTA BOSIA – STEJARUL BARNOVA, Stadion Comunal Bosia (com. Ungheni) – duminica, ora 11:00

Cu avertismentul in ceafa, cei de la Bosia trebuie sa organizeze perfect urmatoarele intalniri pentru a nu avea terenul suspendat. Stejarul Barnova este in crestere de forma si poate spera la puncte in acest meci, insa Bosia si-a readus cativa jucatori din zona Iasului si spera sa urce in clasament. Va fi un meci deschis oricarui rezultat si sa speram ca nu vor fi incidente la aceasta partida.

VIITORUL MIRONEASA – PRUTUL PRISACANI, Stadion Tineretului-Abator Iasi – duminica, ora 11:00

Mironeasa a pierdut greu la Barnova si cu cantec meciul cu Bosia, iar inaintea celor doua meciuri reusise doua victorii consecutive. Asadar, sunt cateva etape de cand Mironeasa a inceput sa joace fotbal, iar un meci cu Prisacaniul ce a pierdut inexplicabil cu Voinestiul, este cu siguranta o partida deschisa oricarui rezultat.

UNIREA TIBANA – STIINTA II MIROSLAVA, Stadion Comunal Tibana – duminica, ora 11:00

Meci interesant si la Tibana, acolo unde gazdele vor incerca sa puna punct secetei de meciuri fara victorie (5 consecutive) in fata unui adversar mai modest. Orice punct este important pentru gazde, care vor neaparat sa paraseasca ultima pozitie a clasamentului.

FORTZA COSTULENI – AS CIURBESTI, Stadion Comunal Costuleni – duminica, ora 11:00

Meci aflat sub semnul intrebarii, pentru ca gazdele au inca datorii fata de AJF Iasi si exista posibilitatea ca sa nu fie programati in campionat pentru al doilea meci consecutiv. Se pare ca o parte din datoria echipei din Costuleni a fost platita si au fost programati pentru aceasta etapa. Ciurbestiul pare a fi favorita in aceasta partida, insa cu siguranta gazdele vor incerca sa-si apropie punctele de partea lor.

About Sakin