Liga 5 Iasi – Seria 2: Avancronica etapei a XIII-a! Se joaca promovarea!

Duminica – 3 noiembrie se disputa cele 7 meciuri programate in etapa a XIII-a, o etapa in care capul de afis este tinut de meciul ce poate decide campioana si promovata din aceasta serie.

VICTORIA LETCANI – COM-VAL VALEA LUPULUI, Stadion Comunal II Letcani – duminica, ora 11:00

Cel mai asteptat meci al campionatului in aceasta serie il reprezinta derby-ul dintre Letcani si Valea Lupului, cele doua comune vecine fiind la egalitate de puncte si impart prima treapta a podiumului in seria 2. Ambele echipe au pornit ca din tun, pentru ca ambele sa clacheze aproximativ in acelasi timp, singurele infrangeri ale acestor doua echipe fiind in aceeasi etapa – a zecea! Gazdele se bazeaza pe un nucleu ce a reusit promovarea in urma cu doua sezoane, iar cel mai periculos jucator pare a fi Catalin Irimita, cel care marca goluri importante pentru Letcani si in Liga 4, in timp ce la oaspeti se distinge Ionut ‘FeCe’ Stirbets – multiplu campion european la minifotbal si campion judetean cu Rapid Dumesti, alaturi de acesta fiind si un alt veteran – mijlocasul central Marius Agapi, cel care a facut junioratul la Sportul Studentesc si care a evoluat sezoane bune la AS Magna Holboca.

SPICUL TIGANASI – VIITORUL BRAESTI, Stadion Comunal Tiganasi – duminica, ora 11:00

Braestiul a reusit surpriza etapei trecute, cand i-a scos de pe traiectorie pe cei de la Podu Iloaiei, reusind sa-i invinga cu 2-1. Totusi, in deplasare Braestiul se prezinta mai mereu ca o victima sigura marturie fiind cele 6 infrangeri in tot atatea deplasari si golaverajul dezastruos de 6-32! Asadar, Tiganasiul are prima sansa, chiar daca nu va reusi sa recupereze vedetele echipei – accidentatii Dobrea si Comisu.

PROGRESUL DELENI – SAGEATA POPRICANI, Stadion Tineretului Hirlau – duminica, ora 10:00

Deleniul a reusit o surpriza mare etapa trecuta, cand a castigat cu 4-2 pe terenul celor de la Romanesti. Pozitia slaba in clasament a ‘gazdelor’ din aceasta partida se datoreaza si faptului ca nu au un teren in propria comuna, actualul stadion intrand in reparatie in aceasta vara, dupa ce un mal al dealului pe care este plasat a luat-o la vale. Popricaniul a demonstrat ca are o echipa buna in acest sezon si va incerca sa obtina toate punctele din aceasta deplasare, partida fiind una deschisa oricarui rezultat.

SPICUL SIPOTE – GLORIA ROMANESTI, Stadion Comunal Sipote – duminica, ora 11:00

Sa fi fost doar un accident evolutia slaba a Romanestiului din infrangerea suferita pe teren propriu sau sa fie momentul care a declansat ruperea lotului actual? Sipote poate profita de moralul mai putin bun al oaspetilor si sa-si apropie a 4 victorie a sezonului.

FORTA PODU ILOAIEI – SAGEATA VICTORIA, Stadion Orasenesc Podu Iloaiei – duminica, ora 11:00

Cele doua echipe sunt singurele care in acest sezon au reusit sa incurce Letcaniul, deci au loturi apropiate ca valoare. Podu sufera dupa ce a pierdut inexplicabil la Braesti, insa cu siguranta nu vor ceda locul 3 in clasament fara lupta. Oaspetii ar putea sa-i depaseaza pe cei de la Podu in clasament, daca vor reusi un succes in confruntarea directa.

C. PRESS GROPNITA – STEAUA MAGICA IASI, Stadion Comunal Gropnita – duminica, ora 11:00

Gropnita a cazut pe locul 13 din 14 in clasament, insa ar putea urca o pozitie daca vor reusi sa se impuna in fata pustilor pregatiti de Florin Croitoru. Dupa cum ne-au obisnuit in acest sezon, cei de la Steaua Magica obtin greu puncte in deplasare, reusind doar unul in deplasarea de la Sipote. Asadar, o sansa buna pentru gazde pentru a-si mari zestrea de doar 6 puncte, in timp ce oaspetii vor incerca si ei sa mai urce in clasament, dupa ce au cazut pana pe locul 10.

VOINTA BIVOLARI – BIRUINTA MOVILENI, Stadion Comunal Bivolari – duminica, ora 11:00

Dupa doua neprezentari si apoi doua infrangeri usturatoare, cei de la Bivolari vor primi vizita celor de la Movileni. In mod normal, oaspetii vor castiga aceasta partida si ar putea sa-si mai imbunatateasca golaverajul. Din pacate nu stiu care e situatia echipei din Bivolari, insa atat timp cat nu se retrag din campionat, acolo poate incepe un proiect cu jucatori tineri.

About Sakin