Champions League: De doi bani speranta pentru Steaua Bucuresti!

In aceasta seara, Steaua Bucuresti isi joaca ultima sansa la o calificare miraculoasa in primavara europeana, o sansa infima insa care exista in sperantele celor mai optimisti suporteri stelisti. Asadar, de la ora 21:45 pe Arena Nationala din Bucuresti, Steaua Bucuresti primeste vizita germanilor de la Shalke 04, singura varianta pentru romani fiind VICTORIA!

La pariuri sportive, Steaua are o cota de 4.00 la victorie, egalul fiind cotat cu 3.50, iar o victorie a nemtilor avand cota de 2.05! Pentru ca noi romanii ne pricepem la calcule si, in ultima perioada, mai putin la fotbal, sansele Stelei la calificare constau in doua meciuri in care sa obtina cel putin 4 puncte! Asadar, avem mai multe variante optimiste si suprarealiste la dispozitie. Exista chiar si sanse teoretice la calificare in optimile Champions League, insa Steaua trebuie sa castige ambele meciuri ramase si Basel sa piarda cu Chelsea si sa faca egal cu Shalke, iar daca Baselul ar castiga la Shalke s-ar ajunge la golaveraj, ceea ce ar inseamna ca Steaua trebuie sa recupereze o diferenta de -7. Pentru Europa League, Steaua trebuie sa faca 4 puncte, iar Baselul sa piarda ambele jocuri sau sa faca maxim un egal, iar Steaua sa recupereze acest -7 la golaveraj.

In celelalte partide ce se disputa marti, pentru stelisti prezinta interes partida din Basel si Chelsea Londra. Baietii lui Mourinho vor sa scape de emotii in privinta calificarii, dar sa si razbune infrangerea surprinzatoare de la Londra, cand au pierdut pe final cu 2-1, desi au condus cu 1-0! Londonezii au si varianta egalului in privinta calificarii in optimile Champions League, insa in acest caz, sansele Stelei dispar complet.

Meciuri interesante  sunt si cele doua partide in Grupa F, acolo unde liderul la zi din Premier League – Arsenal Londra isi poate aconta biletele pentru optimi, daca va castiga meciul cu ultima clasata din grupa – Olympique Marseille. Intr-un adevarat derby pentru calificare, finalista din sezonul trecut – Borussia Dortmund poate obtine calificarea daca va castiga meciul cu Napoli. Chiar si in cazul unui rezultat de egalitate nu ar sta rau, pentru ca vor intalni in ultima etapa pe Marseille, in timp ce Napoli si Arsenal se vor duela intre ele. Totusi, daca Napoli castiga meciul din Germania, atunci lucrurile se vor complica in aceasta grupa, niciuna din cele 3 ne mai fiind sigura pe calificare inaintea ultimei runde.

In Grupa G avem deja o castigatoare de grupa, Atletico Madrid fiind deja calificata in optimi, urmand ca Zenit si Porto sa se lupte pentru a doua pozitie. Asadar, Zenit – Atletico si Porto – Austria Viena au mizele lor in privinta clasamentului final din aceasta grupa.

Pur teoretic, in Grupa H nu avem inca o calificata 100% in optimi, insa e greu de crezut ca Barcelona poate pierde la mai mult de 4 goluri in deplasarea de la Ajax Amsterdam. Totusi, lupta pentru locul 2 este foarte echilibrata, pentru ca alaturi de Ajax si Celtic si AC Milan au sansele lor. Asadar, meciul dintre Celtic si AC Milan are o importanta deosebita, pentru ca daca scotienii vor castiga in fata italienilor, atunci ar putea spera la o calificare in optimi, chiar daca in ultima etapa joaca la Barcelona.

Rezultate live puteti gasi oriunde pe internet, insa cred ca lumea se va orienta doar pe 2-3 meciuri: Steaua – Shalke, Celtic – Milan si Dortmund – Napoli.

About Sakin