Cupa Romaniei – jud. Iasi: Seria 2 ia startul in primul tur!

Duminica – 24 noiembrie, echipele din Liga 5 Iasi – Seria 2 iau startul in primul tur al Cupei Romaniei – faza judeteana. Asadar, din cele 15 echipe participante (includem aici si noua echipa a celor de la Viitorul Plugari) doar cei de la Com-Val Valea Lupului nu vor juca, pentru ca sunt lideri la zi in aceasta serie 2.

Dupa cum ne-am obisnuit, in Cupa imperecherea se face dupa criteriul geografic in aceste prime tururi. Asadar, cam toate meciurile au o miza locala pentru echipele implicate.

GLORIA ROMANESTI – FORTA PODU ILOAIEI, Stadion Comunal Romanesti – duminica, ora 11:00

Unul din cele mai echilibrate meciuri ale acestei prime faze este confruntarea de la Romanesti, acolo se intalnesc doua echipe bune din Seria 2. Chiar daca Romanestiul ocupa doar locul 8 in clasament, iar in meciul din tur au pierdut cu 3-0 la Podu, cu siguranta rivalitatea locala dintre cele doua echipe va face ca acest meci sa fie unul foarte disputat, chiar daca majoritatea echipelor fug de aceasta competitie.

SAGEATA VICTORIA – SAGEATA POPRICANI, Stadion Comunal Victoria – duminica, ora 11:00

O alta partida interesanta, este duelul celor doua ‘sageti’ din aceasta serie. Cele doua echipe sunt vecine geografic, dar si in clasament. In turul campionatului, Victoria a castigat cu 3-1 pe teren propriu in fata Popricaniului si pare a avea prima sansa si in aceasta duminica.

VOINTA BIVOLARI – SPICUL TIGANASI, Stadion Comunal Bivolari – duminica, ora 11:00

Unul din cele mai dezechilibrate dueluri din acest prim tur pare a fi disputa de la Bivolari, acolo unde lanterna rosie – Bivolariul va primi vizita celor de la Tiganasi, echipa aflata pe locul 4 in clasament si una din echipele ce nu par a avea probleme financiare in privinta Cupei. In campionat, Tiganasiul a castigat doar cu 3-1 pe teren propriu, insa Bivolariul era inca o echipa organizata in acea perioada.

STEAUA MAGICA IASI – VICTORIA LETCANI, Stadion Tineretului-Abator – duminica, ora 13:00

Cu moralul la pamant dupa ce si-au redus considerabil sansele la promovare, letcanenii vor incerca sa aiba un parcurs cat mai bun in Cupa Romaniei. Totusi, adversarul nu este unul facil, juniorii pregatiti de Florin Croitoru si Petre Sinescu fiind o echipa redutabila pe teren propriu. In partida din campionat, Letcaniul a castigat foarte greu, cu 3-2, meciul disputandu-se pe sinteticul din Copou.

BIRUINTA MOVILENI – C. PRESS GROPNITA, Stadion Comunal Larga Jijia (com. Movileni) – duminica, ora 11:00

In mod normal, acest meci ar fi trebuit sa se dispute pe terenul echipei mai slab clasate – Gropnita, insa cele doua au cazut de acord sa joace la Larga Jijia. Alaturi de partida de la Bivolari, acest meci este unul dezechilibrat, in campionat Biruinta castigand cu 4-2, in urma cu aproximativ o luna.

VIITORUL BRAESTI – PROGRESUL DELENI, Stadion Comunal Braesti – duminica, ora 11:00

Ca si in cazul de la Movileni, Deleniul ar fi trebuit sa organizeze acest meci, insa cum ei sunt tot timpul pe drumuri din cauza ca stadionul propriu este in reparatie, acestia au convenit cu Braestiul sa schimbe locatia partidei. In campionat, Braestiul a castigat cu 4-1 si cu siguranta are prima sansa si in aceasta partida de Cupa.

VIITORUL PLUGARI – SPICUL SIPOTE, Stadion Comunal Plugari – duminica, ora 11:00

Plugariul a debutat cu victorie in primul lor joc oficial, reusind duminica trecuta sa castige cu 3-0 in fata Deleniului. Asadar, acestia par a avea o echipa buna si cu siguranta vor incerca sa castige si acest al doilea meci oficial, mai ales ca Sipote se afla la doar 8 km de Plugari, iar rivalitatea locala este intotdeauna un factor decisiv in importanta unor meciuri.

About Sakin