Liga 4 Iasi: Andrei Apostol este golgheterul turului de campionat!

Liga 4 Iasi si-a incheiat turul de campionat, Viitorul Tg. Frumos fiind liderul si campioana de toamna a acestui sezon, intrerupand suprematia ultimelor 5 sezoane, in care Rapid Dumesti a castigat titlurile in Liga 4. Cu un golaveraj de 65-8, targovetii au cel mai bun atac si cea mai buna aparare din campionat, plus doi jucatori pe podiumul golgheterilor din acest tur de campionat. Tot Tg. Frumos are si cele mai drastice victorii din acest sezon, 12-0 cu Foresta Ciurea, 9-0 cu Unirea Mircesti si AS Holboca!

Etapa cu cel mai mare numar de goluri este etapa a XI-a, in care s-au marcat 41 goluri, ceea ce reprezinta o medie de 5.125 goluri/meci! Etapa cu cele mai putine goluri a fost etapa a VII-a, o etapa in care s-au marcat doar 22 goluri, ceea ce reprezinta o medie de 2.75 goluri/meci! Un singur jucator a reusit sa marcheze 4 goluri intr-un singur meci, Mihai Ciubotariu de la Hirlau, in victoria echipei sale cu 8-2 pe terenul celor de la Foresta Ciurea! Marcatori de hat-trickuri in acest tur sunt: Razvan Melinte (Siretul Lespezi – etapa 1), Alin Cruceanu (Viitorul Tg. Frumos – etapa 5), Andrei Dandu (Rapid Dumesti – etapa 5), Andrei Apostol (Siretul Lespezi – etapa 5 si etapa 10), Marius ‘Bebe’ Tulbure (Venus Butea – etapa 5), Vlad Plugaru (Stejarul Sinesti – etapa 5 si etapa 9), Nicolae Tudor (Venus Butea – etapa 9), Alexandru ‘Aliuta’ Mosneagu (Foresta Ciurea – etapa 10), Costel Vulpe (Viitorul Tg. Frumos – etapa 10), Marian Lupascu (Viitorul Hirlau – etapa 11), Adrian Sasu (Unirea Ruginoasa – etapa 15) si Paul Ungureanu (Stejarul Sinesti – etapa 15).

In cele 15 etape s-au marcat si 6 autogoluri: Bogdan Grosu (AS Holboca) a ‘marcat’ pentru Viitorul Tg. Frumos (etapa 5), Ciprian Brighiu (Stejarul Sinesti) pentru Rapid Dumesti – etapa 8 (dupa cateva etape, Brighiu a fost transferat chiar de Rapid Dumesti :D), Gheorghita Pricop (Viitorul Hirlau) a deviat in propria poarta o centrare a lui Melinte in meciul cu Siretul Lespezi (etapa 9), Andrei Obreja (CSM Pascani) a ‘marcat’ pentru Viitorul Lungani (etapa 13), Dumitru Dascalu (Viitorul Hirlau) a ‘marcat’ pentru Rapid Dumesti (etapa 14) si Paul Paftala (Stejarul Sinesti) a ‘marcat’ ultimul gol al celor de la AS Holboca in Liga 4 (etapa 15)!

Revenind la clasamentul golgheterilor, in acest tur si-au trecut numele pe lista marcatorilor 163 de jucatori (!), excluzandu-i pe cei 6 care au marcat in propria poarta. Cele mai multe goluri le-a reusit atacantul pascanean al celor de la Siretul Lespezi, Andrei Gabriel APOSTOL acesta reusind sa marcheze de 16 ori! Pe locul 2 se afla vasluianul Costel Vulpe (Viitorul Tg. Frumos), care a marcat de 15 ori, iar pe locul 3 se afla doi jucatori cu cate 14 reusite, ambii fiind doi marcatori cunoscuti la nivelul judetului Iasi: Alin Cruceanu (Viitorul Tg. Frumos) si Vlad Plugaru (Stejarul Sinesti). Golgheterul din sezonul trecut, Paul Ungureanu (Stejarul Sinesti) are doar 10 reusite in acest tur, insa el a lipsit pentru cateva etape din cauza unei accidentari la spate.

Nume Echipa Goluri
Apostol Andrei Siretul Lespezi 16
Vulpe Constantin Viitorul Tg. Frumos 15
Cruceanu Alin Viitorul Tg. Frumos 14
Plugaru Vlad Stejarul Sinesti 14
Ungureanu Pavel Stejarul Sinesti 10
Dandu Andrei Rapid Dumesti 9
Gavril ‘Nutu’ Ionut Helios Tomesti 9
Ipate Radu Rapid Dumesti 8
Tudor Nicolae Venus Butea 8
Melinte Razvan Siretul Lespezi 8
Ciubotaru Mihai Viitorul Hirlau 8
Virlan Marian Gloria Baltati 8
Tulbure Marius Venus Butea 7
Davidoaia Marius Viitorul Tg. Frumos 7
Hutanu Bogdan Rapid Dumesti 7
Vizitiu Andrei Rapid Dumesti 6
Valeanu Bogdan Viitorul Tg. Frumos 6
Harabagiu Ciprian Gloria Bals 6
Ispir Dumitru Viitorul Lungani 6
Sasu Adrian Unirea Ruginoasa 6

About Sakin