Liga 4 Iasi: Helios Tomesti – Siretul Lespezi 3-4 (2-3)!

Meci extrem de important pentru ierarhia clasamentului macar pentru turul campionatului la Tomesti, intre echipa din localitate si Siretul Lespezi ocupanta locului 3 in acest moment.

Florin Pintilii a pregatit in detaliu acest meci si a introdus in teren urmatorii: Cozianu – Patrascu, Raileanu, Caliniuc, Ancuta – Cumpana, Dumitru, Tibulca, Raianu – Gavril, Vizitiu.

Daca pana acum nu am vrut sa ma pronunt decisiv asupra arbitrajelor cu care s-a confruntat clubul de fotbal din localitate, astazi fluierasii au hotarat in mod decisiv rezultatul in aceasta partida! Stand foarte bine in teren si nelasand spatii adversarilor decat pana la 20 de metri de poarta proprie, echipa gazda pare hotarata sa-si apropie cele 3 puncte inca de la inceput si cu toata posesia superioara a Siretului, pe fondul unui contraatac, Caliniuc scapa singur spre poarta adversa in minutul 9 fiind faultat din spate din pozitie de ultim aparator la 30 de metri de poarta, Melinte primind doar galben din partea centralului Tudorache. Nimic de spus pana aici, gandindu-ne ca acesta este stilul de arbitraj al acestui central cand toata lumea se astepta la un cartonas rosu! Executa Cumpana si Gavril inscrie cu capul pentru 1-0!

In minutul 11 Cumpana recupereaza pe dreapta, trimite la acelasi Gavril care intra in careu si inscrie cu un sut sec la coltul scurt pentru 2-0!

Minutul 15 aduce ocazia unui hat-trick pentru capitanul echipei gazda care ridiculizeaza apararea adversa, ajunge singur cu Alin Cana pe care il lobeaza din 6 metri dar balonul cade pe plasa portii! Urmeaza un joc limpede din partea tomestenilor care controleaza total jocul si cu faulturi dure si repetate din partea oaspetilor care nu se regasesc, dar mai ales cel din minutul 23 asupra lui Raianu acesta fiind secerat din spate fara ca centralul sa acorde vreun cartonas!

In minutul 23 Cumpana patrunde in careu, trimite la Gavril care singur cu portarul trimite la Raianu pentru finalizare, insa pe traiectoria sutului acestuia intervine un fundas care respinge in extremis! In minutul 26 Vizitiu primeste pe culoar o pasa de la Gavril, preia spre poarta dar din 8 metri nu reuseste sa-l invinga pe Cana, care reuseste sa respinga cu un reflex extraordinar o minge pe care scria gol, iar pe contraatac oaspetii reusesc sa inscrie neasteptat pentru 2-1!

Urmeaza un joc extrem de dur al oaspetilor, care impulsionati de faptul ca in loc sa fie condusi cu 4, 5-0, au resusit sa reduca din diferenta, faulturile acestora nefiind sanctionate cu cartonase simtindu-se deja o “ocrotire” nejustificata din partea centralului Tudorache!

In minutul 35, la o faza identica cu cea de partea cealalta cand nu s-a acordat decat galben, oaspetii scapa spre poarta, dar la 25 de metri de poarta Caliniuc, faulteaza din poztitie de ultim aparator, iar de data aceasta se acorda direct rosu! O balanta incaceptabila pentru orice fel de judecata dar nimeni nu protesteaza, inca fiind loc de multa indulgenta din partea tomestenilor obisnuiti de altfel cu arbitraje ostile, de cand oricare vizitator paseste pe arena din localitate! De acum este vadit faptul ca cine activeaza pe acest teren vrea sa dovedeasca ca el este cel mai tare cel mai mare!

Deja echipa gazda rupta pe linia de fund se gandea la ce este mai rau ca in loc sa aiba un avantaj consistent ajungea in cateva minute sa aiba avantaj minim si sa evolueze cu un jucator mai putin si in minutul 37 se acorda foarte usor o lovitura libera din preajma careului propriu, in urma careia Melinte reia din centrare cu capul pentru 2-2!

Totusi in minutul 39 Tomestiul are ocazia de a reveni in avantaj cand Cumpana paseaza la 8 metri lui Gavril, acesta intoarce la Vizitiu care nu reuseste sa finalizeze, trimitand la Raianu iar acesta din urma nu reuseste sa inscrie fundasii adversi respingand aproape de linia portii!

Penibilul arbitrajului avea sa atinga cote maxime in minutul 44 cand dupa un fault fara minge al lui Bucovanu de la Lespezi asupra lui Ancuta, Raileanu de la gazde a cerut insistent centralului sa acorde cartonasul rosu cuvenit, folosind intradevar si cuvinte jignitoare, dar Tudorache scoate imediat acel cartonas si il arata tocmai celui care isi cerea singur dreptate! Frustrant, inimaginabil, dizgratios! Gandind ca deja e prea mult, centralul acorda si Bucovanu cartonasul rosu, dar raul pentru gazde deja era facut, acestia ramanand fara cei doi fundasi centrali si cu un moral umilit! Ma intreb acum daca nu este mai bine sa joci acasa pe un teren in panta, stramb, ingust, inconjurat de spectatori plini de curajul dat de Bachus si care sa puna presiune pe arbitri pentru a nu fi magariti de “Colina” de peste noapte al judetului nostru!

Moment perfect pentru oaspeti care dupa un corner reusesc sa inscrie de la 18 metri profitand de degringolada din apararea tomestenilor si astfel cartile erau facute! Despre partea a doua a jocului nici nu as vrea sa povestesc pt ca echipa gazda in opt oameni, cu doi fundasi trasi din linia de mijloc si cu moralul la pamant, parea un copil batut si umilit pt ca nu poate sa citeasca niste randuri improscate cu cerneala de invatatorul “Trandafir” astfel ca tot oaspetii sunt mai aproape de a inscrie, dar Cobzac intrat in locul lui Cozianu accidentat se opune in doua randuri iar la poarta cealalta Varlan (Buba) este busculat in careu dar deja nimeni nu se astepta sa se acorde cuvenita lovitura de la 11 metri! In minutul 70 Lespezi se desprinde prin golul lui Apostol pentru 2-4, iar in minutul 82 dupa o serie de driblinguri ca in curtea scolii a lui Raianu, acesta sa obtina o lovitura libera de la 17 metri executata perfect de Dumitru pentru 3-4! Lucrurile ar fi putut reveni cat de cat la normal in minutul 90 cand mingea centrata de noul intrat Florescu este trimisa cu capul din 10 metri in bara de catre inepuizabilul Gavril!

About Helios.Tomesti