Liga 4 Iasi: Helios Tomesti – Stejarul Sinesti 1-0 (0-0)!

Vreme superba si un public numeros venit sa asiste la o partida care pleca din start ca avand referinte bune in ceea ce priveste spectacolul fotbalistic, pe un teren care permite etalarea cunostintelor acestui fenomen. Avand in vedere ca oaspetii au in componenta jucatori cu o cariera impresionanta la cele mai inalte nivele ale jocului cu balonul rotund printre care Mishu Dragoi, fost jucator al ligii I, Romila multiplu campion european al angajatilor penitenciarelor, Ioan Grigoras – portar cu prezente in cupele europene, Caras – multiplu campion al judetului Iasi, Paftala, Plugaru, fosti componenti si ei ai clubului Politehnica Iasi, Ungureanu golgeterul en-titre al campionatului nostru, asta ca sa enumar doar cativa dintre jucatorii ce apara culorile echipei din Sinesti, in fata lor gazdele trebuiau sa practice un joc foarte exact pentru a-si apropia toate cele 3 puncte puse in joc.

Helios Tomesti a inceput partida cu urmatorul unsprezece: Cozianu – Patrascu, Raileanu, Tibulca, Ancuta – Dumitru, Cumpana, Iuriciuc, Raianu – Gavril, Vizitiu.

Helios Tomesti

Jocul a inceput cu oaspetii in jumatatea gazdelor incercand o posesie a balonului care sa permita varfurilor Plugaru si Ungureanu sa-si etaleze calitatile in fata portii si parea ca terenul le este cel mai bun aliat, driblingurile si pasele mergand perfect pana in preajma careului, tomestenii multumindu-se cu deschideri pe flancuri si cu suturi de la distanta astfel ca primele zece minute au apartinut “stejarilor” dar fara situatii de finalizare.

In minutul 12 Raianu centreaza de pe stanga pana la Iuriciuc care preia lung in careul de 16 metri dand posibilitatea adversarilor sa respinga. Gazdele au trecut de tracul inceputului de joc si in minutul 15 dupa un corner, balonul ajunge la Tibulca care reia alaturi ca peste doua minute, Raianu sa trimita tot pe langa. Singurul sut periculos pentru Sinesti in prima repriza a fost opera lui Romila in minutul 18 insa fara rezultat, tomestenii punand stapanire pe joc si ratand ocazii mari de gol prin Gavril cand acesta a primit un cadou de la Romila in careul de 16 metri trimitand cu capul spre propriul portar, dar aparatorii oaspeti au intervenit la timp. In minutul 21 Iuriciuc dejoaca pasul la ofsaide, dar singur cu Grigoras trimite slab si rezultatul ramane 0-0!

In minutul 25 Cumpana centreaza excelent in fata portii, de unde Dumitru reia din cadere din sase metri peste poarta! Jocul continua cu driblinguri fine de partea oaspetilor, dar cu un joc excelent de pase si posesie de partea Heliosului iar pana la pauza mai consemnam suturile lui Raianu, Gavril si Cumpana dar fara a schimba tabela.

Dupa pauza tot gazdele sunt cele care controleaza jocul si in urma unui corner respins in prima faza, mingea ajunge la Cumpana care recentreaza si Raileanu urcat la finalizare reuseste deschiderea scorului cu o lovitura de cap perfect plasata in minutul 48! Helios este pe val si in minutul 55 Raianu recupereaza o minge la 40 de metri, trece in dribling de tot ce ii iese in cale si de la marginea careului suteaza cu spitul, dar experimentatul Grigoras respinge ca la handbal cu piciorul. Minutul 61 aduce o noua sansa pentru gazde cand Gavril trece in viteza pe langa adversari, dribleaza si portarul insa isi inchide unghiul si trimite peste poarta, ca la faza imediat urmatoare oaspetii sa trimita periculos in careul mic de unde Cozianu respinge la sacrificiu de langa Ungureanu, suferind si o accidentare, la aceasta faza Sinestiul reclamand lovitura de la unsprezece metri.

Simtind pericolul, Helios se arunca in atac pentru a se desprinde pe tabela si dupa o serie impresionanta de pase intre Patrascu, Iuriciuc si Dumitru, acesta din urma scoate la Cumpana care de la 22 de metri prinde un trasor care zguduie transversala, Gavril urmareste si inscrie, dar tusierul indica pozitie in afara din joc al capitanului echipei din Tomesti! In minutul 73 este randul oaspetilor sa zguduie transversala prin Paftala care a sutat prin surprindere de la 17 metri, dar Cozianu a fost cel care a intervenit pe traiectorie, altfel cred ca mingea ar fi intrat in poarta, balonul revenind in teren la Ungureanu care trimite in plasa laterala. In minutul 75 Gavril intra in careu, scoate la Rapanu intrat in locul lui Vizitiu dar acesta se balbaie si nu reuseste sa finalizeze.

Minutul 76 aduce una din multele faze controversate ale meciului si fiindca uneori fotbalul te pedepseste pentru ratari, centralul acorda usor dupa parerea mea penalty pentru oaspeti dupa o cadere in careu a lui Ungureanu. Executa Dragoi, dar Cozianu ghiceste coltul si respinge! Se produce o alta schimbare, in locul lui Cumpana intrand Florescu si impulsionati de deznodamantul acelei lovituri, gazdele tureaza la maxim iar Gavril se desprinde din marcaj, insa dupa ce intoarce un adversar suteaza de la 8 metri pe langa, ca in minutul imediat urmator acelasi Gavril sa profite de degringolada echipei oaspete si din nou singur fata in fata cu Grigoras, trimite alaturi! In minutul 85, Gavril primeste in adancime de la Iuriciuc, dar satul de propriile ratari paseaza la Rapanu care trimite slab fix in bratele portarului! Minutul 90 aduce o lovitura libera pentru oaspeti, Dragoi centreaza periculos in careu si Ungureanu trimite cu capul “peste” la ultima faza importanta a meciului.

Despre arbitraj prefer sa nu comentez, dar nu pot sa cred ca ar exista o persoana care a asistat la meci sa spuna ca a fost macar de o nota de trecere! Dezamagitor cred ca este cuvantul care spune totul, singurul “cavaler” caruia personal nu-i reprosez nimic este tanarul Hodea!

Jucatorul meciului il mentionez pe Cozianu, cel care la 44 de ani dovedeste alaturi de Grigoras ca portarii nu-si pierd din vitalitate la fel de timpuriu ca ceilalti jucatori de fotbal! Felicitari ambilor si o cariera cat mai indelungata!

La juniori s-au impus oaspetii cu 2-0!

About Helios.Tomesti