Liga 4 Iasi: Programul etapei a XVII-a! Meci mare la Sinesti!

UPDATE: Unirea Ruginoasa – Rapid Dumesti a fost omologat 0-3, dupa ce meciul a fost intrerupt de arbitrul central, pentru ca acesta ar fi fost bruscat de jucatori si oficiali ai gazdelor! Doi jucatori de la Ruginoasa au primit suspendari de cate 3 etape si amenzi de 200 lei, in timp ce presedintele echipei a fost si el amendat si suspendat pentru cateva etape. Terenul celor de la Ruginoasa nu a fost suspendat, ei fiind la prima abatere in acest sezon!

UPDATE 2: FORESTA CIUREA – GLORIA BALTATI 3-3! Scorul nu a fost modificat de comisie, pentru ca nu a fost nici o sesizare asupra vreunei nereguli facute de cei din Baltati!

Liga 4 Iasi isi va disputa duminica – 1 decembrie meciurile programate in etapa a XVII-a, a doua a returului si penultima programata pentru acest sezon, AJF Iasi sperand ca vremea va tine si se va putea juca o etapa si pe 8 decembrie.

STEJARUL SINESTI – VIITORUL TG. FRUMOS, Stadion Comunal Sinesti – duminica, ora 12:00

Cel mai asteptat meci al acestei etape este disputa de la Sinesti, acolo unde Stejarul poate relansa campionatul daca va reusi sa incurce liderul la zi. Meciul de la Sinesti este unul din putinele obstacole care mai pot sta in fata targovetilor in drumul lor spre titlu si e greu de crezut ca acestia nu vor face totul pentru a nu avea emotii in etapele urmatoare. Sinestii mai pot spera la locul 3 daca vor reusi sa obtina macar un punct in aceasta partida.

VENUS BUTEA – VIITORUL HIRLAU, Stadion Comunal Butea – duminica, ora 12:00

Vecine in clasament in zona mijlocului clasamentului, cele doua echipe pot spune ca au avut un sezon bun, gazdele fiind cea mai bine clasata echipa dintre cele 3 nou-promovate, lucru care nu poate decat sa-i multumeasca. Asadar, un meci ce se anunta echilibrat si in care butenii spera la o victorie dupa o pauza de 6 etape in care au obtinut doar doua puncte! Hirlauanii au un moral mai bun, daca ne gandim ca in ultimele 7 etape au obtinut 6 victorii, pierzand doar la Rapid Dumesti!

PODGORIA COTNARI – GLORIA BALS, Stadion Comunal II Cotnari – duminica, ora 12:00

Meci cu o miza deosebita la Cotnari, acolo unde importanta meciului este data atat de lupta pentru evitarea retrogradarii, dar mai ales de rivalitatea dintre cele doua comune vecine, care s-au luptat sezoanele trecute pentru suprematia in Liga 5 Iasi – Seria 2. Tinand cont de situatia celor doua echipe in clasament, trebuie mentionat ca orice punct poate fi decisiv in finalul sezonului, gazdele avand avantajul terenului propriu, in timp ce oaspetii au un moral ridicat dupa intoarcerea antrenorului din sezoanele trecute – Vasile Valeanu.

CSM PASCANI – UNIREA RUGINOASA, Stadion Comunal Pascani – duminica, ora 12:00

Tot pentru evitarea retrogradarii se lupta si pustii de la CSM Pascani cu echipa din Ruginoasa. In partida tur, pascanenii au reusit sa intoarca un 2-o si sa castige cu 4-2, aceasta fiind una din cele doua victorii ale lor din acest sezon. Cu doi suspendati, Ruginoasa va incerca sa obtina toate cele 3 puncte pentru a spulbera emotiile prinvind retrogradarea.

RAPID DUMESTI – FORESTA CIUREA, Stadion Comunal Dumesti – duminica, ora 12:00

Cel mai dezechilibrat meci al acestei etape este partida de la Dumesti, acolo unde se pune doar problema scorului, pentru ca oaspetii au probleme importante de lot in aceasta perioada, lucru care s-a vazut si in clasament, acestia fiind echipa cu cel mai mare numar de goluri primite din acest sezon. O miza mai importanta este la meciul de juniori A1, acolo unde Foresta domina de cateva sezoane campionatul si se pare ca vor castiga si in acest an zona estica.

GLORIA BALTATI – SIRETUL LESPEZI, Stadion Comunal Baltati – duminica, ora 12:00

Baltatiul nu se regaseste in aceasta perioada si are o serie incredibila de meciuri fara victorie, fiind ocupanta penultimului loc, desi incepuse campionatul in forta si parea una din echipele ce vor termina deasupra locului 10 in acest sezon. Lespeziul isi poate consolida locul 3 in clasament daca va castiga acest meci, iar Sinestiul va pierde cu Tg. Frumos.

HELIOS TOMESTI – VIITORUL LUNGANI, Stadion Sintetic “Prof. Mircea Andrioaiei” Tomesti – duminica, ora 12:00

Vecine in clasament, cele doua echipe au un parcurs acceptabil in acest sezon, ambele fiind pregatite de doi antrenori experimentati la acest nivel – Florin Pintilii la Tomesti si Paul Codru la Lungani. Cum la Tomesti se marcheaza de obicei peste 3 goluri, ne putem astepta si in aceasta etapa la un scor mare, ambele echipe avand sansa lor la obtinerea punctelor in acest meci.

UNIREA MIRCESTI se va odihni in aceasta etapa, pentru ca ar fi trebuit sa joace cu AS Holboca, echipa ce s-a retras din campionat. Zvonurile ca echipa din Holboca ar putea reveni asupra deciziei sunt confirmate de mai multe surse si se pare ca la Adunarea Generala din 14 decembrie se va supune la vot ca acestia sa revina in campionat si sa rejoace aceste 3-4 meciuri ‘pierdute’ la masa verde, dar sa se refaca si clasamentul distrus de anularea rezultatelor din tur ale acestei echipe. Asadar, va fi interesant de urmarit acest subiect si voi reveni cu detalii, eu unul fiind de parere ca ar fi bine pentru fotbalul judetean iesean sa ramanem cu 16 echipe si pentru retur!

About Sakin