Liga 4 Iasi: Programul primei etape a returului! Holboca s-a retras!

Duminica – 24 noiembrie, Liga 4 Iasi isi disputa prima etapa a returului, un retur saracit de faptul ca AS Holboca s-a retras din campionat. Dupa zvonul din septembrie, prin care se anunta retragerea celor de la Rapid Dumesti din campionat, zvon ce apoi a fost apoi infirmat, vine randul celor de la AS Holboca sa-si anunte retragerea din Liga 4 Iasi. Ca fapt divers, alaturi de aceasta echipa am ‘intrat’ in fotbalul judetean iesean si pentru mine reprezinta un gol imens faptul ca acestia au renuntat la campionat, insa conditiile de acolo devenisera minimale pana si pentru Liga 5.

UNIREA RUGINOASA – RAPID DUMESTI, Stadion Comunal Ruginoasa – duminica, ora 12:00

Unul din cele mai asteptate meciuri ale acestei etape este partida de la Ruginoasa, acolo unde echipa gazda va primi vizita campioanei en-titre, Rapid Dumesti. Oaspetii nu mai au voie sa faca nici un pas gresit pentru a-si mai mentine oarece sanse la un nou titlu, in timp ce Ruginoasa se lupta pentru evitarea retrogradarii, insa retragerea Holbocai face ca din liga 4 sa retrogradeze doar doua echipe, iar cei de la Unirea au toate sansele sa evite unul din cele doua locuri retrogradabile.

SIRETUL LESPEZI – UNIREA MIRCESTI, Stadion Comunal Lespezi – duminica, ora 12:00

Cele mai bine clasate doua echipe din zona Pascani se vor intalni in meci direct. Ambele echipe au un sezon foarte bun, gazdele ocupand chiar un loc pe podium, zona Pascani ne mai reusind o astfel de clasare de la defuncta Mega Pascani incoace. Asadar, un meci deschis oricarui rezultat, gazdele avand totusi prima sansa la victorie.

FORESTA CIUREA – GLORIA BALTATI, Stadion Comunal Lunca Cetatuii (com. Ciurea) – duminica, ora 12:00

Derby la retrogradare, meciul de la Ciurea poate fi decisiv pentru cele doua echipe. Dupa o serie de 9 infrangeri consecutive, Baltatiul va forta in deplasarea de la Ciurea, o alta echipa care traverseaza o perioada foarte dificila.

VIITORUL TG. FRUMOS – VENUS BUTEA, Stadion Orasenesc Tg. Frumos – duminica, ora 12:00

Liderul la zi si campioana de toamna, Tg. Frumos va primi vizita celor de la Butea, una din revelatiile acestui sezon, echipa care insa s-a stins in ultima perioada. Asadar, targovetii au prima sansa in acest meci si e greu de crezut ca s-ar putea incurca in fata Butei, chiar daca in turul campionatului au castigat la limita, cu 2-1, avand emotii destul de mari atunci.

VIITORUL LUNGANI – STEJARUL SINESTI, Stadion Comunal Lungani – duminica, ora 12:00

Fara emotii in privinta retrogradarii, cele doua echipe vor putea sa joace pe ‘bune’ acest meci, corectitudinea partidelor directe dintre cele doua echipe fiind de multe ori pusa sub semnul intrebarii. Asadar, ne putem astepta la un meci deschis si in care cele doua echipe vor da totul pentru victorie.

VIITORUL HIRLAU – PODGORIA COTNARI, Stadion Tineretului Hirlau – duminica, ora 12:00

Duelul vecinilor de pe axa Tg. Frumos – Botosani are o importanta deosebita pentru vizitatori, in timp ce hirlauanii nu mai au emotii in privinta retrogradarii, ba chiar au sanse sa se lupte pentru o clasare pe podium.

GLORIA BALS – CSM PASCANI, Stadion Comunal Bals – duminica, ora 12:00

Un alt meci important in lupta pentru evitarea retrogradarii se va disputa la Bals, acolo unde se intalnesc locurile 14 si 16. Pascanenii nu prea mai au voie sa faca pasi gresiti, mai ales impotriva contracandidatelor la retrogradare, pentru a mai pastra sanse de salvare. Balsenii arata o forma buna in ultima perioada si au prima sansa in aceasta partida, insa daca nu vor trata cu seriozitate acest meci, e greu de crezut ca vor obtine toate punctele.

AS HOLBOCA – HELIOS TOMESTI 0-3 (NEPREZENTARE)

Unul dintre derby-urile de traditie ale fotbalului judetean iesean, intre comunele limitrofe municipiului Iasi si despartite doar de raul Bahlui, comune aflate in clasamentul celor mai mari din judetul Iasi, nu se va mai disputa in acest an. Holboca a renuntat la locul in Liga 4, iar tomestenii obtin astfel toate cele 3 puncte fara a mai disputa meciul.

About Sakin