Liga 4 Iasi: Retragerea prosteasca a Holbocai da clasamentele peste cap!

Astazi aflam cu totii cat de mult conteaza persoanele care se ocupa de echipele de fotbal si cum necunoasterea regulamentului distruge propriu zis clasamentul Ligii 4 Iasi si pe cel al golgheterilor! Nu am timp sa caut exact litera de regulament, insa stiam de mult timp ca “retragerea unei echipe din campionat inainte de INCHEIEREA TURULUI anuleaza rezultatele inregistrate pana la data retragerii“, dar si faptul ca “retragerea unei echipe in RETUR anuleaza rezultatele din RETUR si le omologheaza cu 3-0 pentru adversari, ca si restul partidelor ramase din campionat, in timp ce rezultatele inregistrate in tur se pastreaza“.

Asadar, AS Holboca a transmis cererea de retragere pe data de 20.11, exact in ziua cand trebuiau sa dispute restanta din etapa a XIV-a cu Venus Butea. Daca 14 echipe terminasera turul de campionat pe 17.11, doar AS Holboca si Venus Butea mai aveau o restanta, partida fiind amanata atunci la solicitarea celor din Holboca si cu bunavointa Butei a fost aprobata! Cum Holboca a facut PROSTIA/TAMPENIA sa depuna cererea de retragere INAINTE de meciul cu Butea, adica inainte de a termina TURUL de campionat, automat conform regulamentelor AJF, TOATE rezultatele Holbocai au fost ANULATE!!! Mai pe romaneste, cele 14 echipe care au jucat impotriva Holbocai, indiferent daca au castigat, au facut egal sau au pierdut, au facut-o fix degeaba!

Asadar, avem 2 categorii de echipe dupa decizia AJF Iasi de a anula TOATE rezultatele Holbocai din campionat: multumitele si nemultumitele!

ECHIPELE NEMULTUMITE: Helios Tomesti (etapa 1 au castigat cu 3-0, deci -3 pct in clasament); Viitorul Lungani (au castigat cu 3-0 in etapa 4 si au pierdut astfel 3 puncte); Viitorul Tg. Frumos (etapa 5 – castigasera cu 9-0 la Holboca si au pierdut astfel 3 puncte, dar mai ales un +9 la golaveraj); Viitorul Hirlau (etapa 6 – castigasera cu 2-0 si pierd astfel 3 puncte castigate pe teren); Unirea Ruginoasa (etapa 8 – au castigat cu 3-1 si pierd astfel 3 puncte in clasament); Rapid Dumesti (etapa 11 – castigasera cu 6-1 si pierd 3 puncte, insa compenseaza cu faptul ca Tg. Frumos a pierdut +9 la golaveraj, fata de +5 pierdut de Dumesti); CSM Pascani (etapa 12 – punct pierdut de pascaneni dupa 0-0 acasa si cum Balsul, Ciurea, Baltatiul si Cotnariul nu castigasera puncte cu Holboca, asta ii dezavantajeaza enorm in lupta pentru evitarea retrogradarii); Venus Butea (etapa 14 – castigau prin neprezentare si aveau 3 puncte care ii tineau langa Mircesti, insa asa au ajuns la -4 pct fata de acestia); Stejarul Sinesti (etapa 15 – castigasera cu 6-3 si erau langa Lespezi in clasament, insa din aceasta situatie, Lespeziul a iesit cu un castig de +2 puncte in lupta pentru locul 3).

ECHIPELE MULTUMITE:  Unirea Mircesti (etapa 2 au pierdut cu 5-0 la Holboca); Siretul Lespezi (etapa 3 – cele doua echipe au facut 0-0 la Lespezi, iar dintre echipele fruntase, doar Lespeziul pierduse puncte in fata Holbocai); Gloria Bals (etapa 7 – pierdusera cu 2-1 la Holboca, iar anularea rezultatelor i-a urcat pe balseni pana pe 10 in clasament), Foresta Ciurea (pierdusera cu 5-1 la Holboca – etapa 9 si mai recupereaza din golaverajul foarte slab pe care il au); Gloria Baltati (pierdusera cu 1-0 pe teren propriu in etapa 10); Podgoria Cotnari (etapa 13 – au pierdut cu 1-0 la Holboca si recupereaza cu aceasta anulare in fata Ruginoasei, Lunganiului …).

Cam asa sta in mare situatia dupa aceasta retragere a Holbocai, una care da peste cap multe din calculele facute pana acum in aceasta serie. Ca sa fiu sincer, eu nu sunt de acord cu decizia AJF Iasi, pentru ca fiecare meci in parte a implicat niste cheltuieli din partea fiecarei echipe si chiar daca au pierdut sau au castigat puncte in fata Holbocai, banii respectivi putem spune ca sunt aruncati pe apa sambetei. Ideea initiala a Holbocai de a se retrage dupa finalul turului, pentru a nu incurca treburile, a fost una buna insa aplicata PROST, pentru ca ei s-au retras inaintea disputarii unui meci ce conta pentru turul campionatului :(!

Aceasta retragere va afecta si clasamentul golgheterilor, acolo unde golgheterul turului – Andrei Apostol (Siretul Lespezi) a ‘dat lovitura’ pentru ca el nu marcase impotriva Holbocai, in timp ce urmaritorii Cruceanu (Tg. Frumos – 3 goluri cu Holboca), Vulpe (Tg. Frumos – 2 goluri cu Holboca), Ungureanu (Sinesti – 3 goluri cu Holboca), Plugaru (Sinesti – 2 goluri cu Holboca), Ipate (Dumesti – 3 goluri cu Holboca) si Hutanu (Dumesti – 2 goluri cu Holboca) sunt clar dezavantajati de situatie.

Chiar da nu putem influenta cu nimic decizia AJF, as dori totusi sa stiu parerea cititorilor de pe acest site in legatura cu acest subiect!

Liga 4 Iasi: E corecta decizia AJF Iasi de a anula rezultatele Holbocai?

  • DA - regulamentul le da dreptate (60%, 52 Votes)
  • NU - pentru ca sunt influentate clasamentele (40%, 34 Votes)

Total Voters: 86

Loading ... Loading ...

PS: Exista un zvon ca presedintele Jupiter Iasi – Mihai Constantinescu si-ar dori sa preia echipa din Holboca in Liga 4, insa sansele sunt infime pentru a reusi acest lucru!

About Sakin