Liga 4 Iasi: Tg. Frumos este campioana turului din acest sezon!

S-a incheiat turul in Liga 4 Iasi, un tur care ne propune dupa o pauza de 5 ani, o noua campioana de toamna – Viitorul Tg. Frumos. In precedentele 5 sezoane, Rapid Dumesti s-a impus atat la finalul turului, cat si in final de sezon, iar aceasta suprematie a fost depasita dupa un tur aproape perfect facut de cei de la Targu.

VIITORUL TG. FRUMOS – PODGORIA COTNARI 4-1 (3-0)

Un singur egal au facut targovetii in cele 15 etape ale acestui sezon, reusind 14 victorii si un golaveraj de 65-8, avand astfel cea mai buna aparare si cel mai bun atac din acest tur de campionat. Revenind la meciul cu Cotnariul, problema castigatoarei a fost transata rapid in prima repriza (REPORTAJ).

UNIREA MIRCESTI – HELIOS TOMESTI 2-2 (0-0)

Doua reprize total diferite la Mircesti, acolo unde dupa o prima parte alba, a urmat un final de partida cu intoarceri spectaculoase de scor si un gol egalizator marcat la ultima faza a meciului. A fost primul egal pentru Mircesti in acest sezon, in timp ce Tomestiul este ‘campioana egalurilor’ cu 4 astfel de rezultate (REPORTAJ).

SIRETUL LESPEZI – FORESTA CIUREA 3-0 (NEPREZENTARE)

Foresta Ciurea a decis sa nu se prezinte in aceasta ultima etapa, fiind constienti ca vor pierde banii pe deplasare (cea mai lunga pentru ei) dar si meciul, pentru ca Lespeziul este in varf de forma, in timp ce Foresta pare momentan principala favorita la retrogradare, avand cea mai slaba aparare a acestui tur de campionat. Cu aceste 3 puncte obtinute la masa verde, Lespeziul incheie un tur excelent de campionat si ocupa un meritoriu loc 3!

AS HOLBOCA – STEJARUL SINESTI 3-6 (1-3)

Holboca a inceput perfect meciul si a deschis scorul inca din min. 1, insa a fost doar un foc de paie pentru ca sinestenii si-au revenit din soc si s-au impus cu un linistitor 6-3. Acesta a fost ULTIMUL MECI AL HOLBOCAI in Liga 4 Iasi, pentru ca echipa a trimis un fax la AJF Iasi prin care solicita retragerea echipei. Asadar, TOATE REZULTATELE DIN RETUR vor fi 3-0 pentru adversari, iar cele din turul campionatului se vor mentine! Raman doar doua locuri retrogradabile, insa lupta va fi una interesanta in continuare in aceasta parte a clasamentului.

VIITORUL LUNGANI – VENUS BUTEA 3-0 (0-0)

O repriza secunda excelenta facuta de cei de la Lungani, care si-au permis sa rateze si un penalty la scorul de 0-0. Cu acest succes, Lunganiul este salvata in proportie de 99% de retrogradare, pentru ca e greu de crezut ca pot pierde un avans de 10 puncte in retur, mai ales ca echipa arata din ce in ce mai bine. Butea castiga la masa verde restanta cu Holboca (trebuia sa se dispute pe 20.11.2013) si termina turul pe un onorant loc 6, fiind cea mai bine clasata din echipele nou-promovate.

GLORIA BALS – RAPID DUMESTI 1-2 (0-0)

Dupa o prima repriza alba, Dumestiul a marcat rapid doua goluri, avand totusi ceva emotii pe final de meci cand gazdele au redus din diferenta si sperau la o repetare a rezultatului din sezonul trecut, cand dupa ce fusesera condusi cu 2-0, reusisera sa revina la 2-2 si sa produca unul din cele doua egaluri ale campioanei en-titre.

VIITORUL HIRLAU – CSM PASCANI 2-1 (0-1)

Tinerii pascaneni au fost aproape de o surpriza la Hirlau, insa neatentia si lipsa de experienta a fost decisiva in repriza secunda. Gazdele au intors scorul prin dubla antrenorului-jucator Dan Lungu si au incheiat turul pe locul 7, peste asteptari daca ne gandim la startul dezastruos de sezon al hirlauanilor. Pascanenii au incheiat turul pe ultimul loc si se confrunta cu cel mai slab sezon, fiind o candidata serioasa la retrogradare, daca nu vor aduce modificari in retur.

UNIREA RUGINOASA – GLORIA BALTATI 4-2

Ruginoasa a mai spalat din rusinea acestui tur de campionat si a pus o diferenta de 6 puncte fata de locurile retrogradabile. Pentru gazde a marcat un hat-trick pustiul Adrian Sasu, un junior de 17 ani care pare a fi un jucator de mare perspectiva, intrand deja in atentia celor de la Kosarom Pascani. Baltatiul are o serie de 9 infrangeri consecutive, dupa ce startul sezonului le dadea sperante ca nu vor avea emotii in privinta retrogradarii in acest sezon.

About Sakin