Liga 4 Iasi: Unirea Mircesti – Helios Tomesti 2-2 (0-0)!

Helios Tomesti ne-a obisnuit deja cu meciuri frumoase, spectaculoase, cu scor imprevizibil pe tot parcursul jocului, ceea ce am dori de la toate participantele in ligile fotbalului amator.

Ajunsi la Mircesti, am descoperit o organizare demna de minima participare in liga a 5-a, cu fanioanele de la coltul terenului acoperite cu cate un sort albastru, cu balegar pe gazonul imprejmuit de eternul cimitir, cu caruta al carei stapan tusa terenul si lumea iesind de la biserica in grupuri organizate. E bun si asa, doar ca gazdele atentionate de lipsa fundasilor centrali ai oaspetilor eliminati in etapa trecuta, au trecut deja la confruntarea iminenta in care bineinteles nu aveau ce sa gaseasca in neregula, insa trebuie sa aiba grija pt ca jucatorii lor Gaciu, Mocanu si Iosub au dubla legitimare la Bacau si Mircesti, tomestenii neavand de castigat decat puncte meritate, nu se foloseste de contestatia dreptului de joc!

Fortat sa gaseasca o formula cat mai specatuculoasa, Florin Pintilii are insipratia de a juca ultra ofensiv si introduce urmatoarea formatie: Cozianu – Patrascu, Tibulca, Ancuta – Iuriciuc, Varlan(Buba), Cumpana, Dumitru – Gavril(cpt), Vizitiu, Rapanu.

Gazdele au primul sut spre poarta prin nr 9 in debut dar sutul sau trece peste poarta, iar Tomestiul pune stapanire pe joc! In timp ce Mircestiul abuzeaza de mingi lungi respinse cu siguranta de aparatorii Heliosului, acestia din urma construiesc calm si sigur ducand mingi in preajma careului advers, ca in minutul 9 sa obtina o lovitura libera de la aprox 20 de metri, dar Dumitru executa fix in bratele portarului. In minutul 8 in urma unui corner, Vizitiu de la oaspeti trimite cu capul spre poarta dar portarul retine! Mircestiul beneficiaza si ea de o lovitura libera in minutul 10, dar mingea aruncata in careu este respinsa de Cumpana pana la Rapanu care dupa o incursiune pe partea dreapta il lanseaza pe “Buba”, acesta intra in careu dar sutul sau trece peste poarta!

Minutul 16 aduce o accidentare destul de grava la mijlocul terenului dupa o ciocnire cap in cap intre nr 5 de la gazde si Dumitru care deja lovise mingea, iar cel sifonat iese tot jucatorul gazdelor care are nevoie de ingrijiri medicale si un pansament pe cap, reusind totusi sa continue jocul! In minutul 27 nr 9 de la gazde patrunde impetuos, centreaza in fata portii si norocul surade oaspetilor cand nr 18 reia defectuos pe langa! In minutul 29 Vizitiu scapa singur spre poarta, cade din impactul cu un jucator advers si Raicu acorda galben pentru simulare, dar in minutul 31 acelasi Raicu acorda penalty pentru Tomesti, cand Rapanu insista la o minge ca si pierduta, se trezeste singur cu portarul in 6 metri si cand sa trimita spre poarta este luat in brate de adversar, iar cartonasul este doar de culoare galbena cand se afla in pozitie de unu la unu! Executa Iuriciuc, specialistul la astfel de lovituri dar portarul ghiceste coltul si respinge in corner!

Pana la pauza gazdele incearca o rabufnire iar antrenorii oaspetilor, Florin Pintilii si Dan Tololoi incearca sa-si remonteze elevii stiut fiind faptul ca jucatorii lor acuza deseori socurile unor astfel de deznodamante.

La pauza se intra cu scor alb si orice se putea intampla in a doua repriza, dar jocul placut ochiului spectator fac ca atmosfera sa fie destinsa asa cum am dori la toate meciurile disputate in liga de amatori! Arbitraj destul de bun, nimeni nereprosand ceva brigazii de arbitri cu toate plusurile sau minusurile lor!

Pana in minutul 70 nu putem nota nimic deosebit decat o posesie zdrobitoare a tomestenilor, cu serii lungi de pase insa fara ocazii deosebite, cautand spatii pentru pasa decisiva care vine in acest minut spre Vizitiu, portarul iese tarziu si de la 20 de metri Vizitiu trimite in plasa pentru 0-1!

Oaspetii incearca sa inchida jocul, sa tina de rezultat avand in vedere lipsa pregatirii fizice, dar intr-un moment de neatentie, la o balbaiala in careu, nr 6 de la gazde prinde vinclul portii si inscrie pentru 1-1 in minutul 75!

Mircestiul e pe val si obtine in minutul imediat urmator o lovitura libera de la 18 metri executata insa in zid, iar in minutul 78 pe un contraatac, o centrare de pe dreapta ajunge la capitanul echipei gazda care profitand de iesirea gresita a veteranului Cozianu inscrie cu capul pentru un neasteptat 2-1!

In minutul 85 cel mai bun jucator al Mircestiului nr 9 (Roscatul, dupa cum era strigat) prinde un sut excelent de la 20 de metri respins in corner de portarul nostru!

Cea mai controversata faza a meciului se produce in minutul 91 cand Gavril (Nutzu) primeste pe culoar si cand sa trimita balonul spre poarta tusierul indica un fault inexistent la un aparator care se arunca singur pe gazon, implorand un fault la o atingere existenta doar cu balegarul prezent pe multe portiuni de teren. Raicu ezita, dar fluiera la indicatiile acelui tusier de pe partea cimitirului.

Centralul aratase 4 minute de prelungire si la o ultima faza de atac a oaspetilor, Vizitiu trece in dribling pe partea dreapta, dar este faultat clar aproape de linia de tusa si se acroda lovitura libera ca un corner mai scurt. Executa Cumpana si cel mai scund om de pe teren “Buba” trimite cu capul spre coltul lung de unde respinge un aparator, Rapanu nu reuseste decat sa impinga pana la Gavril care din intoarcere inscrie la coltul scrut pentru 2-2!

Centralul Raicu arata mijlocul terenului, moment in care terenul este invadat de catre spectatori care personal nu stiu ce invocau, Raicu din ce am observat fiind un bun incasator pt ca a ramas in picioare. Am vrut sa filmez dar mi-a fost frica pentru integritatea mea si am renuntat la acest lucru, dar ceea ce relatez acum s-a intamplat intocmai: domnul primar Antaluta la luat de gat pe Raicu asa cum daca va amintiti a facut Contra cu un tusier cu cativa ani in urma, la scuturat bine, dupa care la pupat pe gura!!! 🙂 Cati pumni si-a incasat centralul si ce a scris in foaie chiar nu stiu, noi cei de la Tomesti retragandu-ne imediat de pe teren. Probabil ca Raicu a fluierat finalul si gazdele ar fi cerut sa se mai prelungeasca meciul, dar nu stiu ce fluierase centralul, adica sa se reia de la centrul terenului sau a fluierat totodata si sfarsitul jocului.

About Helios.Tomesti