Liga 4 Iasi: Varianta Dumesti – derbi pe sens unic!

Derbiul Ligii a IV-a Iasi, disputat duminica, 03 noiembrie, s-a desfasurat pe sens unic, cu Viitorul aparandu-se in propria jumatate si Rapid atacand intruna. Istoria intalnirii avea sa se scrie cu un sfert de ora inainte de final, cand George Palaghia, cel care a adus Cupa la Dumesti in primavara acestui an, si-a pierdut capul la mijlocul terenului si a primit in mod corect cel de-al doilea cartonas galben, fiind eliminat.

Filmul derbiului

8? Ipate primeste in marginea careului, patrunde, strecoara balonul pe langa Geoacas, acesta trecand milimetric pe langa stalpul portii gratie unei devieri.

15? Brighiu ii aseaza cu calcaiul un balon lui Balanescu, care reia spre vinclu, se opune insa stalpul portii!

18? Cruceanu trimite anemic din intoarcere, pe directia portarului Rapidului.

35? Leonte vine cu o executie superba de la peste 20 de metri, usor lateral stanga, putin pe langa poarta Viitorului.

45? Leonte intervine senzational din fata lui Cruceanu, ca urmare a unui un-doi de efect intre Vulpe si fostul jucator al Miroslavei. Din cornerul rezultat, “13? (Targu Frumos) a recentrat perfect in fata portii, de unde capitanul gazdelor, Chelaru, a reluat cu capul din cativa metri! 1-0 pentru Viitorul!

57? Brighiu este agatat in careul advers, iar Valentin Lungu indica punctul cu var. Penalti clar ca lumina zilei, in conditiile in care am avut tot careul gazdelor in fata mea. Cu toate acestea, va ramane in memoria mea saritura exagerata a lui Brighiu, a la Daniel Georgievski.

60? Dupa trei minute de tiganeli cu Lili Ciobanu (imi pastrez parerea, o rusine de presedinte … sau ce este el acolo), eliminat intre timp, Palaghia restabileste egalitatea de la punctul cu var. 1-1!

74? Palaghia stopeaza prin fault un contraatac al gazdelor, vede al doilea cartonas galben si este trimis la vestiare. Ramane totusi in incinta stadionului, incadrat de doi militieni, pentru a nu fi despicat in doua de patimasa galerie a Targului :)

74-90? Ramasa in inferioritate numerica, Dumestiul a dominat, insa fara a avea cine stie ce ocazii.

Cateva consideratii:

Omul meciului Brighiu si arbitraj de nota zece cu mici amendamente, in sensul in care au fost acordate cele 5 procente gazdelor.

Tactic, antrenorul Dumestiului a fost depasit. De ce? Din punctul meu de vedere e urat sa ii lasi pe Ipate si pe Brighiu in teren, doi jucatori de profil asemanator, si sa il tii pe Hutanu retras. Se putea incerca un duo format din Brighiu si Hutanu, cu primul deviind si asezand balonul pentru tanarul varf al Dumestiului.

La juniori, Viitorul a intors scorul dupa pauza invingand cu 4-1.

VARIANTA TG. FRUMOS

About Sakin