Liga 5 Iasi: Sageata Popricani – Victoria Letcani 4-1 (3-0)!

In cadrul etapei a XV-a a Ligii 5 Iasi – Seria 2 la Popricani s-a disputat cel mai interesant meci al etapei, intre fostul lider al campionatului timp de 12 etape,Victoria Letcani si echipa locala, Sageata Popricani. Victoria Letcani era obligata sa castige in aceasta deplasare pentru a ramâne in continuare in lupta pentru promovare, dar socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din târg. Sageata Popricani a confirmat forma buna prin care trece si a facut o prima repriza peste nivelul Ligii 5 conducând cu 3-0 la pauza, dar ratând inca 2-3 ocazii mari, impunându-se pâna la urma cu scorul de 4-1!  Dupa o confruntare a legitimatiilor ceruta de Sageata Popricani, in deschiderea meciului s-a tinut un moment de reculegere in memoria delegatului echipei Unirea Alexandru Ioan Cuza, decedat pe terenul de fotbal in urma unui atac de cord.

Sageata Popricani

SAGEATA POPRICANI: 1.CIOBANU George (12.TEBREAN Cristian ’63) – 8.PENCIU LUCIAN 10.CISMARU Vasile (capitan) 3.CISMARU George 2.CISMARU Ionut – 14.GOROVEI Alin (18.POTUR Catalin ’60) 5.ANTONAS Gabriel 17.MOLOMAN Razvan (20.FRUNZA Daniel ’75) 16.MIHAI Andrei – 19.CARACAS Ionut 9.TANASA Alexandru (6.AVASILCAI Gabriel ’68) ANTRENOR: ENUTA Daniel

VICTORIA LETCANI: 12.IFTIMIE Dragos – 5.BABA George 6.PAMFIL Alex 21.CURILIUC Razvan 14.COCIERU Silviu – 7.CIORAP Marian 8.GUZU Claudiu 10.URSU Vlad 15.HANGANU Mihai – 9.IRIMITA Catalin (capitan) 19.CORODEANU Vlad Rezerve: 1.LEONTE Alex 17.PANTÂRU Vlad 18.SCRAB Vasile 20.AMARIUTEI Cosmin 4.pe foaie trecut (TURCU Ion) in teren (PINTILIE Silviu) schimbare facuta in min 25 cu 14.COCIERU Silviu) 24.CIOBANU Gabi ANTRENOR:URSACHI Paul

Chiar daca Sageata Popricani a facut confruntare la inceputul meciului, se pare ca cei de la Letcani au avut jucatori pe fals pe banca de rezerve. Dupa ce am consultat la sfarsitul meciului foaia de joc a oaspetilor am observat ca in teren numarul 4 nu era TURCU Ion, ci PINTILIE Silviu. Trecand peste acest lucru,pentru cei care nu au reusit sa ajunga la acest meci va voi prezenta cum s-au desfasurat ostilitatile in acest meci. Victoria Letcani incepe meciul in atac decisa sa castige acest meci, dar la primul atac Sageata Popricani deschide scorul! In minutul 6 ANTONAS Gabriel deschide jocul in banda dreapta de unde TANASA Alexandru centreaza excelent in fata portii, iar CARACAS Ionut pune latul si mingea intra in poarta. 1-0! In min 16 SAGEATA POPRICANI isi majoreaza avantajul! CISMARU Vasile executa de pe partea stanga o lovitura libera in bara, mingea sare in lateral de unde CARACAS Ionut suteaza violent sub transversala: 2-0! Victoria Letcani, stiind ca la acest scor se indeparteaza as spune decisiv de locul 1, iese la joc dar nu reusesc sa isi creeze ocazii mari de gol. Totusi,in min 30 Marian CIORAP executa foarte bine o lovitura libera de la circa 30 m dar mingea loveste bara fiind si putin deviata de portarul gazdelor! Putea fi golul care sa ii readuca in meci pe cei de la Letcani! Popricani-ul da replica la cateva minute distanta cand dupa o lovitura libera executata de pe partea dreapta de MOLOMAN Razvan, TANASA Alexandru deviaza mingea in bara! In min 40, Sageata inchide meciul: TANASA Alexandru trimite o pasa foarte buna pe culoar catre CARACAS Ionut care ramas singur cu acesta il lobeaza elegant si reuseste hattrick-ul! 3-0!!

Oaspetii incep repriza a doua meciul in atac si au o ocazie buna cand IRIMITA Catalin deviaza o centrare a lui Marian CIORAP dar portarul gazdelor,  CIOBANU George este la post si respinge in corner. Gazdele dau replica prin MIHAI Andrei care ramas singur cu portarul in urma unei devieri excelente a lui AVASILCAI Gabriel suteaza puternic catre poarta, dar mingea ia un efect ciudat si iese in aut de poarta. In min 70 in urma unei nesincronizari in defensiva gazdelor, oaspetii reduc din handicap prin Pantaru Vlad care ramas singur cu portarul gazdelor trimite printre picioarele acestuia. 3-1! Elanul oaspetilor care au sperat intr-o revenire miraculoasa dupa golul de 3-1 este taiat repede de capitanul gazdelor, CISMARU Vasile care in min 74 inscrie dintr-o lovitura libera de pe partea stanga, mingea fiind si putin deviata de fundasul oaspetilor, PAMFIL Alex.4-1! Acesta a fost si scorul final,deoarece din acel moment oaspetii au cazut, gazdele nu au mai fortat si nu s-au mai inregistrat ocazii mari de gol.

Una peste alta, se pare ca drumul Letcani-ului catre Liga a IV-a s-a oprit la Popricani fiind greu de crezut ca vor putea recupera diferenta de 6 puncte fata de Com-Val Valea Lupului in conditiile actuale. Sageata Popricani s-a impus lejer in acest joc, desi toate premizele indicau un meci echilibrat! Omul meciului de departe este CARACAS Ionut pentru cele 3 goluri inscrise dar si pentru jocul bun prestat. Totusi,nu pot sa nu remarc jocul excelent al capitanului CISMARU Vasile care si-a incununat prestatia cu un gol din lovitura libera. Un meci foarte bun a reusit si TANASA Alexandru care si-a trecut in cont 2 assist-uri, ANTONAS Gabriel veteranul echipei a reusit un joc foarte bun la mijlocul terenului si portarul gazdelor, CIOBANU George care desi nu a avut foarte mult de “treaba” a intervenit foarte bine in situatiile iminente de gol. Din tabara oaspetilor, desi au facut un meci extrem de slab tin sa ii remarc pe Marian CIORAP si IRIMITA Catalin, doi fotbalisti tineri dar foarte talentati si cu un viitor frumos in fata. Partida a fost condusa impecabil de la centru de Cristi Ochisanu, ajutat la cele doua tuse de Radu Netca si Bogdan Negru.

In urma acestui rezultat, Sageata Popricani ramane pe locul 5 cu 30 puncte dar se apropie la numai 4 puncte de locul 2 in timp ce Victoria Letcani coboara pe locul 3 cu 34 puncte dar la egalitate cu locul 2 (Forta Podu Iloaiei) si locul 4 (Spicul Tiganasi).

About Sakin