Liga 5 Iasi – Seria 1: Programul primei etape a returului! Lupta in doi!

Liga 5 Iasi – Seria 1 isi disputa duminica – 24 noiembrie, cele 8 partide din cadrul primei etape a returului (etapa a XVI-a). Lupta in doi pentru promovarea in Liga 4 Iasi, Partizanii Barnova si Viitorul Ciortesti fiind cele doua echipe ce se vor duela pentru prima pozitie in clasament.

VOINTA BOSIA – PARTIZANII BARNOVA, Stadion Comunal Bosia (com. Ungheni) – duminica, ora 11:00

Chiar daca diferenta dintre cele doua in clasament este mare, Bosia ramane o echipa puternica pe teren propriu, putine echipe reusind sa obtina ceva pe terenul lor. Totusi, barnovenii vor trage tare pentru a nu se incurca, fiecare pas gresit putand fi decisiv in lupta lor pentru castigarea campionatului.

REAL TOMESTI – UNIREA SCANTEIA, Stadion Sintetic “Prof. Mircea Andrioaiei” Tomesti – duminica, ora 11:00

Iesiti din cursa pentru promovare, tomestenii se vor lupta pentru locul 3 in clasament, avand prima optiune pentru realizarea acestui obiectiv. Cu un clasament bun al adevarului, tomestenii inca sunt teoretic in carti pentru primele doua locuri, insa in practica e greu de crezut ca vor reusi sa atace acele doua pozitii. Totusi, o victorie cu Scanteia le-ar da sperante pentru acest lucru, dar mai ales le-ar consolida locul 3 in clasament.

VIITORUL MIRONEASA – VIITORUL CIORTESTI, Stadion Holboca-Vale (com. Holboca) – duminica, ora 11:00

Meci intereasnt pe Abator, acolo unde Mironeasa va incerca sa tina piept celor de la Ciortesti. Oaspetii au clar prima sansa in acest meci, insa adversarul nu este deloc unul usor, chiar daca in clasament ocupa un loc 13 din cele 16 echipe participante.

STEJARUL BARNOVA – AS CIURBESTI, Stadion Comunal Barnova – duminica, ora 11:00

Din primele 5 clasate, 3 echipe sunt nou-infiintate, iar Ciurbestiul este una dintre aceste noi aparatii pe scena fotbalului judetean iesean. Oaspetii au avut un tur de campionat peste asteptari si cu conditii minimale, insa cu seriozitate din partea antrenorului si jucatorilor, acestia ocupa un onorant loc 5. Cei de la Stejarul au inca probleme cu lotul, pentru ca o parte din jucatori nu au legitimatie la aceasta echipa, insa cum contestatiile nu prea sunt la moda decat pentru echipele cu obiectiv, acestia au reusit sa urce pana pe 9 in clasament. Poate ca in aceasta fereastra dintre tur si retur, acestia au reusit sa rezolve problemele cu lotul de jucatorii.

PRUTUL PRISACANI – JUPITER IASI, Stadion Tineretului-Abator Iasi – duminica, ora 11:00

Cu stadionul suspendat inca pentru scandalul provocat de spectatori la meciul cu Partizanii, Prisacaniul va disputa aceasta ultima etapa de suspendare pe Tineretului din Iasi. Interesant ca acest stadion va sustine 3 meciuri in acest weekend, fiind o adevarata problema cu ora de disputare a meciurilor de aici. Trecand peste aceste aspecte, Jupiterul este in reconstructie totala, dupa ce au ratat obiectivul din acest sezon, iar Prisacaniul cred ca va profita de aceasta situatie si se va impune fara mari probleme.

STIINTA II MIROSLAVA – VOINTA VOINESTI, Stadion Comunal II Uricani (com. Miroslava) – duminica, ora 11:00

Voinestiul este una din dezamagirile acestui tur de campionat, in timp ce Miroslava are cea mai tanara echipa din aceasta serie, cu mici exceptii provenite de la jucatorii din lotul de Liga 3. Trecand peste aceste aspecte, meciul prezinta interes local pentru ca Miroslava si Voinesti sunt comune vecine si cu siguranta vor dori sa castige aceasta partida.

FORTZA COSTULENI – VIITORUL TANSA, Stadion Comunal Costuleni – duminica, ora 11:00

Chiar daca nu exista retrogradare in acest esalon, cele doua echipe ocupa locuri ‘retrogradabile’ si cu siguranta vor incerca in acest retur sa se claseze cat mai sus, de preferat deasupra locului 13. Asadar, un meci intre doua echipe modeste din aceasta serie, insa apropiate ca valoare, asa ca partida va fi una interesanta.

UNIREA TIBANA – FULGERUL TIBANESTI, Stadion Comunal Tibana – duminica, ora 11:00

Tibana a pierdut lamentabil etapa trecuta (1-6 cu Unirea Scanteia) si a terminat turul pe ultimul loc in clasament, fiind poate cel mai slab sezon din istoria acestei echipe. Tibanestiul are un sezon bun, ocupand un loc 4 in clasament si cu sperante la o clasare pe podium, iar daca ne luam dupa aceste date, meciul are clar o echipa favorita. Totusi, rivalitatea locala dintre cele doua comune a facut ca acest meci sa fie cel mai asteptat din tot sezonul pentru cele doua echipe.

About Sakin