Liga 5 Iasi – Seria 3: Etapa 17 – Derby-uri la Motca si Stolniceni!

Ultima etapa a turului in Liga 5 Iasi – Seria 3 (seria Pascani) programeaza doua meciuri foarte importante in lupta pentru promovare.

VOINTA MOTCA – MOLDOVA CRISTESTI, Stadion Comunal Motca – duminica, ora 11:00

Unul din cele mai asteptate meciuri din fotbalul judetean iesean este partida dintre Motca si Cristesti, cele doua comune vecine impartind o rivalitate veche in fotbal de zeci de ani. Din mai multe surse, se pare ca oaspetii, aflati pe primul loc in clasament, vor deplasa un numar impresionant de suporteri, undeva la 300 de oameni, in timp ce gazdele asteapta si ei o prezenta de peste 500 de spectatori locali. Asadar, meciul de la Motca prezinta un interes sporit in zona si am putea asista la poate cel mai urmarit meci din fotbalul judetean, fiind greu de crezut ca la alte meciuri se aduna peste 500-600 de oameni! Revenind la importanta meciului, Motca are nevoie de victorie pentru a nu pierde definitiv contactul cu podiumul, in timp ce Cristestiul nu-si permite pasi gresiti in lupta pentru promovare, deci pe langa rivalitatea locala, avem parte si de o importanta deosebita in lupta pentru promovare.

SIRETUL STOLNICENI-PRAJESCU – VIITORUL HARMANESTI, Stadion Comunal Stolniceni – duminica, ora 11:00

Stolniceniul a castigat la masa verde meciul pierdut la Viitorul Muncel (3-4) si a ajuns cred la al 4-lea succes la comisii, din cele 9 inregistrate de gazde in campionat! Cu cele 3 puncte de la Muncel, Stolniceniul a urcat pe locul 3 in clasament, iar daca vor castiga cu Harmanestiul, s-ar apropia la doar 1 punct de locul 2. Asadar, un alt meci important al acestei serii, insa care nu imparte si o rivalitate locala intre cele doua comune.

SPICUL HELESTENI – VIITORUL MUNCEL, Stadion Comunal Helesteni – duminica, ora 11:00

Aflate in partea inferioara a clasamentului, cele doua echipe au avut parte de un tur de campionat sub asteptari. Totusi, o victorie in aceasta ultima etapa ar putea mai spala din rezultatele slabe inregistrate, cei de la Muncel fiind campionii meciurilor pierdute la masa verde in acest sezon.

AVANTUL TODIRESTI – BIRUINTA MIROSLOVESTI, Stadion Comunal Todiresti – duminica, ora 11:00

Nici Todirestiul nu are un sezon excelent, insa reuseste sa se mentina in prima parte a clasamentului, in timp ce Miroslovestiul ne-a obisnuit campionatul trecut cu locurile din coada clasamentului, desi in urma cu doua sezoane erau una din cele mai puternice echipe din Liga 4 Iasi.

UNIREA AL. I. CUZA – KOSAROM II PASCANI, Stadion Comunal Kogalniceni (com. AL. I. Cuza) – duminica, ora 11:00

Primul meci pe teren propriu dupa tragedia din 10 noiembrie, cand antrenorul-delegat al echipei din Cuza a facut infarct la marginea terenului si a decedat. Oaspetii vin cu gandul de a-si confirma parcursul bun din ultimele etape, in timp ce Cuza va incerca sa castige meciul pentru a parasi locul 14 in clasament, antepenultimul din Seria 3.

Alte doua partide programate in aceasta etapa s-au disputat deja RECOLTA CONTESTI – ACTIV VALEA SEACA 2-0 si CSM II PASCANI – AVANTUL TATARUSI 3-1. Pe langa cele 4 echipe ‘implicate’, mai le avem si pe FC LINCAS LUNCA PASCANI si NOUA GENERATIE TOPILE care nu au adversar in aceasta etapa.

 

About Sakin