Liga III – Seria 1: Stiinta Miroslava si Kosarom Pascani castiga cu 1-0!

Vineri – 29 noiembrie, cu incepere de la ora 14:00 s-a disputat etapa a XV-a din Liga III – Seria 1, o etapa in care ambele reprezentante ale judetului Iasi au avut de disputat meciuri in deplasare.

AEROSTAR BACAU – STIINTA MIROSLAVA 0-1 (0-0)

Aflati la al doilea sezon in acest esalon, Stiinta Miroslava are deja doi ‘dusmani’ in aceasta serie, unul din ei fiind Aerostar Bacau, echipa cu care au fost in lupta directa pentru evitarea retrogradarii in sezonul trecut, o lupta pe care bacauanii au castigat-o si prin metode mai putin ortodoxe, insa cu care suntem obisnuiti cu totii in Romania. In tur, Miroslava castigase cu 1-0 printr-un gol marcat de capitanul Ghiarasim la ultima faza a primei reprize.

Revenind la meciul de astazi, antrenorii Cristi Ungureanu si Irinel Ionescu au introdus in teren aceeasi echipa ca si in victoria cu Cetatea Tg. Neamt (2-0) din etapa trecuta, pe parcursul reprizei secunde mai intrand Paul Tincu, Ionut Miron, Alex Stafie si Sergiu ‘Banel’ Barbu. Partida a fost dominata in mare masura de ieseni, insa si Bacaul a avut o ocazie importanta de a inscrie. Unicul gol al partidei a fost marcat de varful Adrian Caragea, jucator ce a evoluat in trecut in Divizia Nationala din R. Moldova si care a venit in aceasta vara la Miroslava, de la echipa de liga secunda – Rapid CFR Suceava. Petrea a dat o pasa excelenta pe culoar si Caragea, scapat singur cu portarul, nu l-a iertat pe acesta si a adus o iarna linistita la Miroslava (min. 88). Cu acest succes, Miroslava incheie anul pe locul 3, primele 4 locuri avand cate 25 de puncte, insa sunt despartite de golaveraj!

BUCOVINA RADAUTI – KOSAROM PASCANI 0-1 (0-0)

Kosarom Pascani s-a impus cu 1-0 in deplasarea de la Radauti, unicul gol al meciului fiind marcat de mijlocasul Andrei Lipovanu. Cu aceste 3 puncte castigate, Pascaniul termina anul pe locul 5, la doar 1 punct in spatele primelor 4 clasate! Asadar, pascaneni se pot considera multumiti de acest sezon, mai ales dupa ce incepusera foarte prost campionatul, cu doar 4 puncte in primele 5 partide disputate!

Daca in celelalte 5 serii de Liga 6 s-au mai desprins 1-2 echipe in fruntea clasamentului, in Seria 1 avem o situatie cu totul speciala, primele 6 echipe – cele care merg in Play-off, fiind despartite doar de 1 punct! In 2014 mai sunt de disputat 7 etape si e greu de crezut ca Bucovina Pojorita (locul 7) ar mai putea reveni sa prinda unul din primele 6 locuri!

CLASAMENT

1.FCM DOROHOI 25 PUNCTE (28-16)
2.PETROTUB ROMAN 25 PUNCTE (20-10)
3.STIINTA MIROSLAVA 25 PUNCTE (22-13)
4.CSM MOINESTI 25 PUNCTE (28-21)
5.KOSAROM PASCANI 24 PUNCTE (26-12)
6.CETATEA TG. NEAMT 24 PUNCTE (21-16)

About Sakin