Minifotbal – Liga Magica: Lis Affair castiga prima parte a campionatului!

Liga Magica Iasi la minifotbal si-a disputat sambata – 26 noiembrie ultima etapa a primei parti a campionatului, campionat ce este impartit in 3 tururi. Campioana en-titre, Lis Affair Tomesti s-a impus in derby-ul cu Auto Driver (2-1) si ocupa astfel primul loc in clasament, cu 28 de puncte, fiind urmati chiar de Auto Driver cu 27 de puncte, pe trei terminand Angi-Bau Concept.

Valoarea campionatului local a scazut destul de mult, pentru ca au disparut 3 echipe foarte puternice si cu traditie la nivel local si national. Cvartrupla campioana nationala – Magic Iasi s-a desfiintat, alaturi de ea retragandu-se si Seroussi (ex Terramold) si Nera Computers, alte doua echipe cu rezultate notabile pe plan local. Asadar, Lis Affair Tomesti (ex Stand Rom) a ramas singura echipa ce a mai castigat un titlu la nivel local si care a participat la un turneu final de campionat national, Auto Driver avand cativa jucatori din vechea garda a celor de la Magic, in timp ce Dinamo Imperium, Angi Bau Concept, EBS si UTI vin din urma si incearca sa puna in pericol un titlu ce parea acontat de tomesteni inca dinainte de a incepe campionatul.

In meciul direct dintre primele doua clasate, Lis Affair s-a impus cu 2-1 in fata Auto Driverului, cei din urma reusind sa deschida scorul inca din primul minut, insa nereusind sa faca fata jocului foarte bun al jucatorilor pregatiti de Costachescu & Tonegariu, echipa beneficiind in continuare de sprijinul neconditionat al managerului Ionel Stefan. In 11 etape, Lis Affair a pierdut cu Angi Bau Concept (0-1) si a facut doar egal cu Dinamo Imperium (1-1), castigand celelalte noua dispute. Auto Driver a pierdut cu Lis Affair si cu Dinamo Imperium (0-2), castigand celelalte noua meciuri jucate in acest prim tur.

Asadar, campionatul este unul incins si deschis in lupta pentru titlu, acolo unde teoretic se vor lupta 5 echipe.

Ca o premiera a acestui sezon, Pascaniul si-a facut un campionat propriu municipal, meciurile disputandu-se la sinteticul de langa Pabo Sports de pe strada Garii din Pascani. Sunt inscrise 10 echipe, primul loc fiind ocupat de Grossound (21 pct), urmati de Mega Profesorii (18 pct), Pabo Team si Yanny cu cate 15 puncte.

About Sakin