AJF Iasi: Problemele ce se vor ridica la sedinta din 14 decembrie!

Sambata – 14 decembrie are loc Adunarea Generala a AJF Iasi, adunare la care sunt invitate toate cluburile afiliate AJF, locatia fiind la stadionul “Emil Alexandrescu” din Copou. Pe langa problemele de sfarsit de an si discutiile legate de situatiile intalnite in cele 4 campionate administrate de AJF-ul local (Liga 4 si 3 serii de Liga 5), poate cel mai important moment il reprezinta alegerile pentru mandatul de 4 ani in postura de presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal.

Desi cand auzi cuvantul ‘alegeri’ te gandesti ca ai de ales intre mai multe optiuni, la nivelul judetului nostru nu s-a ridicat nici un pretendent la scaunul de presedinte, singurul candidat fiind domnul Sorin BOCA, cel care se afla la conducere de cateva mandate. Fotbalul la nivelul judetului Iasi a crescut calitativ foarte mult, probleme fiind in continuare la anumite echipe, insa cum ‘nu exista padure fara uscaturi’, atunci putem trece cu vederea aceste neajunsuri si sa speram ca problemele vor disparea in timp.

O alta problema ce se va ridica este legata de AS Holboca, echipa aflata in Liga 4 si care a trimis o cerere de retragere din campionat, chiar inaintea ultimului meci al turului de campionat, facand praf clasamentul Ligii 4 Iasi. Dupa ce au anuntat retragerea, cei de la Holboca au primit un ajutor financiar nesperat din partea patronului de la Jupiter Iasi – Mihai Constantinescu, care doreste pastrarea echipei din Holboca in Liga 4, lucru cu care au fost imediat deacord si autoritatile locale. Acum vreo 2-3 sezoane am fost si eu implicat in cadrul clubului din Holboca, insa m-am lovit de nesimtirea celor de la Primaria Holboca, oameni care nu sunt in stare sa administreze o echipa de Liga 4, desi conduc una din cele mai mari comune ale judetului Iasi, cu peste 11.000 locuitori! Revenind la discutie, asa cum sta bine romanilor, aceasta situatie a echipei din Holboca va fi adusa in discutie la aceasta sedinta, dorindu-se ca echipa sa fie reprimita in Liga 4, urmand a se supune la vot aceasta decizie si din mai multe surse, se pare ca vor vota doar echipele de Liga 4 (asa cum este si normal), iar majoritatea acestora sunt de acord cu reprimirea Holbocai in acest esalon.

Chiar daca nu este introdusa pe Ordinea de zi, voi propune infiintarea unei selectionate de jucatori din ligile judetene, care sa reprezinta Iasul la Cupa Regiunilor in anul ce urmeaza. Aceasta competitie este un turneu ce aduna selectionate ale AJF-urilor din tara, ajungandu-se pana la o finala, in urma careia echipa ce castiga competitia, se califica in UEFA Regions Cup, o competitie dedicata in totalitatea fotbalului amator. Asadar, este o competitie ce poate promova fotbalisti din judetul Iasi, iar la nivel teoretic putem ajunge pana intr-o competitie europeana. Sper ca lumea va intelege ce inseamna aceasta competitie si o sa incerc sa ajut cat mai mult la dezvoltarea acestei selectionate judetene, sperand ca voi gasi intelegere la nivelul AJF si a conducatorilor din fotbalul local.

Pentru ca voi fi prezent la aceasta sedinta din 14 decembrie, va rog sa lasati comentarii cu propuneri pentru imbunatatirea fotbalului local si a conditiilor la nivelul judetului Iasi, iar daca aceste idei sunt bune, le voi prezenta fie direct in sedinta, fie domnului Boca pentru a incerca sa le implementeze.

Tags:

About Sakin