Cupa Romaniei – Jud. Iasi: Programul echipelor din Seria 1 si 3!

Dupa ce Seria 2 si-a stabilit echipele calificate in 16-imi, acestea fiind Viitorul Plugari, Forta Podu Iloaiei, Sageata Popricani si Com-Val Valea Lupului, duminica – 8 decembrie se vor disputa primele meciuri de calificare pentru echipele din Liga 5 Iasi, seriile 1 si 3! Cum ne-am obisnuit, aceste meciuri au de obicei o miza mare, pentru ca se intalnesc echipe vecine geografic.

VIITORUL TANSA – FULGERUL TIBANESTI, Stadion Comunal Tansa – duminica, ora 11:00

Unul din cele mai interesante meciuri il reprezinta acest meci de la Tansa, acolo unde echipa gazda va primi vizita vecinilor de la Tibanesti. In campionat, Tibanestiul a reusit sa castige cu 2-1 in deplasarea de la Tansa, insa lucrurile pot sta altfel in aceasta competitie.

UNIREA TIBANA – VOINTA VOINESTI, Stadion Comunal Tibana – duminica, ora 11:00

In campionat, Tibana s-a deplasat la Voinesti, o echipa ce traversa atunci o perioada nefasta, iar Unirea s-a impus pe teren cu 4-0. Voinestiul a depus o contestatie la AJF Iasi, care a avut sorti de izbanda si astfel scorul oficial a fost transformat in 3-0 pentru Vointa. Revenind la meciul de duminica, Tibana va incerca sa-si ia revansa pentru acea contestatie, insa Voinestiul arata o forma excelenta in ultima perioada.

STIINTA II MIROSLAVA – VOINTA BOSIA, Stadion Comunal II Uricani (com. Miroslava) – duminica, ora 11:00

Factorul geografic dispare din ecuatie cand vine vorba de cele doua comune implicate in aceasta partida. In campionat, Miroslava II s-a impus lejer cu 6-2 si cu siguranta vor incerca sa castige si in Cupa, avand la dispozitie un lot numeros pentru acest meci, mai ales ca Liga III s-a intrerupt pana in primavara!

STEJARUL BARNOVA – UNIREA SCANTEIA, Stadion Comunal Barnova – duminica, ora 11:00

In campionat, Scanteia a trecut cu 5-1 pe teren propriu de Stejarul, insa intre timp barnovenii s-au intarit cu cativa jucatori de minifotbal. Asadar, se anunta un meci interesant intre doua echipe apropiate ca valoare, iar singura sansa a celor de la Stejarul de a se putea lauda cu ceva in acest sezon, dupa ce in campionat au pierdut lupta cu vecinii de la Partizanii, ar fi un parcurs cat mai lung in Cupa.

AS CIURBESTI – PARTIZANII BARNOVA, Stadion Comunal Cornesti (com. Miroslava) – duminica, ora 11:00

Doua echipe infiintate in aceasta vara, insa care au avut o prima parte de campionat foarte buna, chiar peste asteptari, se vor intalni in aceasta faza a Cupei. Cele doua echipe au impartit pana de curand acelasi stadion (Uricani II), insa Ciurbestiul a reusit sa-si definitiveze terenul din Cornesti, iar acest meci se va disputa acolo. In campionat, Partizanii s-au impus mai usor decat o arata scorul, cu 2-1, insa cum spuneam si mai sus, Cupa este cu totul alta competitie si o zi nefasta te scoate de pe traseu.

AS JUPITER IASI – VIITORUL MIRONEASA, Stadion Sintetic “Emil Alexandrescu” Iasi – sambata, ora 10:00

Singurul meci care se disputa sambata este duelul dintre Jupiter si Mironeasa. Patronul celor de la Jupiter – Mihai Constantinescu incearca in aceasta perioada sa-i preia si pe cei de la AS Holboca, discutiile fiind 99% finalizate, urmand ca pe 14 decembrie sa fie stabilit daca AS Holboca poate reveni in Liga 4, precedentul fiind chiar sezonul trecut cu Sportul Studentesc in Liga 2! Revenind la meci, cele doua echipe nu s-au intalnit in campionat, pentru ca Jupiter nu a fost programata la acel meci, Mironeasa castigand la masa verde. Cum campionatul a fost complet ratat de cei de la Jupiter, a ramas ca obiectiv o participare cat mai lunga in Cupa si cu siguranta vor da totul pentru a castiga acest meci.

FORTZA COSTULENI – VIITORUL CIORTESTI 0-3 (neprezentare)

UPDATE: Costuleniul nu si-a platit datoriile si meciul nu a mai fost programat! Asadar, Ciortestiul se califica in faza urmatoare a competitiei!!!

In campionat, Ciortestiul a castigat pe teren propriu cu 5-0 in fata Costuleniului, insa acest meci din Cupa este pus sub semnul intrebarii, pentru ca Fortza are cateva datorii catre AJF Iasi si legitimatiile sunt retinute in Copou. Asadar, daca nu-si vor plati macar o parte din datorii pana vineri, meciul nu va mai fi programat si Ciortestiul va promova la masa verde, scutindu-i de o cheltuiala destul de mare cu transportul.

PRUTUL PRISACANI – REAL TOMESTI, Stadion Comunal Prisacani – duminica, ora 11:00

Unul din cele mai echilibrate meciuri din aceasta serie este acest meci de la Prisacani. Prutul va incerca sa-si mai spele din greselile facute in campionat, in timp ce Tomestiul va dori sa demonstreze ca locul 3 nu este datorat unei conjuncturi favorabile. In campionat, Tomestiul s-a impus cu 3-0, insa meciul s-a jucat pe sintetic.

AVANTUL TODIRESTI – VIITORUL HARMANESTI 3-0 (neprezentare)

UPDATE: Harmanestiul a anuntat la AJF Iasi ca nu va face deplasarea pentru acest meci! Asadar, Avantul Todiresti, una din performerele editiei trecute de Cupa, s-a calificat in faza urmatoare!

Cel mai asteptat meci din aceasta zona a judetului este confruntarea celor de la Todiresti cu vecinii de la Harmanesti. Harmanestiul a apartinut pana recent de comuna Todiresti, insa rivalitatea dintre cele doua sate a facut ca sa se desparta in doua comune. In campionat, a fost un meci de toata frumusetea castigat cu 4-3 de Harmanesti, insa acum meciul se va disputa la Todiresti si lucrurile pot sta cu totul altfel. Asadar, un meci de urmarit in final de an.

RECOLTA CONTESTI – AVANTUL TATARUSI, Stadion Comunal Contesti (com. Valea Seaca) – duminica, ora 11:00

Un alt meci important geografic, insa cu echipe mai slabe in campionat, este disputa de la Contesti. In campionat, Tatarusiul a batut greu, cu 2-1, insa acum meciul e la Contesti si va fi cu atat mai interesant de urmarit, cu cat cele doua echipe sunt apropiate ca valoare si impart o rivalitate locala veche, tinand cont ca satele se afla la 7-8 km unul de celalalt.

UNIREA AL. I. CUZA – SPICUL HELESTENI, Stadion Comunal Kogalniceni (com. Al. I. Cuza) – duminica, ora 11:00

Daca in Seria 1, cu exceptia a 1-2 partide, rivalitatea locala nu exista, nu acelasi lucru il putem spune despre programul din Seria 3. Dupa meciurile tari de la Todiresti si Contesti, meciul de la Kogalniceni are si el o incarcatura mare, comunele fiind vecine peste deal, una avand ‘iesire’ catre Pascani, iar cealalta ‘iesire’ catre Roman. In campionat, Helesteni s-a impus cu 4-2, insa acum meciul este organizat de cei din Cuza, deci datele problemei se schimba.

VIITORUL MUNCEL – BIRUINTA MIROSLOVESTI 3-0 (neprezentare)

UPDATE: Miroslovestiul a anuntat ca nu se prezinta la Muncel! Asadar, Viitorul se califica in faza urmatoare a competitiei!

Un alt meci ce implica rivalitate locala se va disputa la Muncel, acolo unde gazdele vor primi vizita vecinilor de la Miroslovesti. Tinand cont ca meciul se disputa pe terenul echipei mai bine clasate, este de asteptat ca gazdele sa castige, mai ales ca in campionat au pierdut la Miroslovesti cu 3-1, insa atunci Biruinta a folosit cativa jucatori pe fals.

SIRETUL STOLNICENI-PRAJESCU – ACTIV VALEA SEACA, Stadion Comunal Stolniceni – duminica, ora 11:00

Un alt meci care se disputa pe terenul echipei mai bine clasate este acest duel de la Stolniceni, unde gazdele pornesc clar cu prima sansa. In campionat, Valea Seaca s-a impus cu 2-0 si a produs una din surprizele campionatului. Asadar, exista premisele ca Siretul sa incerce razbunarea acelui scor, deci sansele de calificare ale echipei gazda cresc simtitor.

FC LUNCA PASCANI – VOINTA MOTCA 0-3 (neprezentare)

UPDATE: Lunca Lincas Pascani a anuntat ca nu se prezinta la acest meci! Asadar, Vointa Motca se califica in faza urmatoare a competitiei!

Vecine in clasament si aflate la egalitate de puncte, meciul de la Lunca se anunta unul echilibrat. Ambele echipe nu mai au sanse la primele doua locuri, insa Cupa poate salva un sezon slab. In campionat, cele doua echipe au terminat la egalitate, 0-0, insa e greu de crezut ca de aceasta data nu se vor marca goluri in timpul regulamentar. Totusi, este unul din meciurile in care ne putem astepta la prelungiri.

KOSAROM II PASCANI – NOUA GENERATIE TOPILE, Stadion Siretul Pascani – duminica, ora 12:00

Topile este un sat component al comunei Valea Seaca, insa care se afla la doar 5 km de Pascani. In campionat, Topile a castigat cu 1-0, insa lucrurile s-au schimbat de atunci si fosta Locomotiva Pascani, transformata in Kosarom II, poate folosi teoretic si jucatori din Liga III. Asadar, se anunta un meci interesant, echipa ce va reusi calificarea fiind o dilema totala in aceasta confruntare.

CSM II PASCANI – MOLDOVA CRISTESTI, Stadion Siretul Pascani – duminica, ora 10:00

Privind clasamentul Seriei Pascani, meciul dintre CSM II si Cristesti este cel mai dezechilibrat, pentru ca se intalnesc lanterna rosie si liderul. In campionat, Cristestiul si-a facut meciul greu si a castigat in prelungiri cu 4-3, insa moralul acestora este unul foarte bun, dupa ce au reusit o victorie cu 3-2 pe terenul marilor rivali de la Motca. Asadar, sanse mici pentru veteranii pascaneni de a continua in Cupa, insa poate ca acesta este farmecul acestei competitii, ca echipele cu sanse putine sa poate ajunge pana departe cu putina sansa si concentrare.

About Sakin