Liga 4 Iasi: Domnul Boca salveaza HolBOCA!

Sambata – 14 decembrie a avut loc Adunarea Generala a AJF Iasi in care au fost prezente aproximativ 55 echipe din cele 64 care activeaza in campionatele de seniori ale AJF Iasi, plus inca vreo 8-9 cluburi din competitiile de juniori.

  1. Primul punct important al acestei Adunari a fost alegerea noului presedinte al AJF Iasi, domnul Sorin BOCA pastrandu-si functia fara a avea vreun contracandidat la aceste alegeri. Au urmat alegerile pentru Comitetul Executiv, acolo unde pe langa presedintele AJF Iasi si presedintele Comisiei Judetene de Arbitrii (Vlad Ciobanu), era nevoie de alegerea unor doi vicepresedinti, unui reprezentant al Ligii 4, unul al Ligii 5 si unul al cluburilor de juniori. Din partea ligii 4 a fost ales Vasile COJOCARU (CS Tomesti – ex. Helios), acesta neavand nici un contracandidat, aceeasi situatie fiind si la juniori, unde Dan CANANAU (CSMS Iasi) nu a avut contracandidat. Pentru reprezentantul ligii 5 a fost o adevarata competitie, pentru ca au candidat 4 reprezentanti: AS Ciurbesti (Seria 1), Forta Podu Iloaiei (Seria 2), Siretul Stolniceni-Prajescu (Seria 3) si FC Lunca Pascani (Seria 3), fostul reprezentant de la CSM 2 Pascani ne mai dorind sa participe. Dupa un prim tur in care Ciurbestiul a luat 10 voturi, Podu a luat 11 si Stolniceniul tot 11, desi daca Seria 3 nu s-ar fi impartit in doi candidati sigur ar fi castigat aceasta ‘functie’. In turul secund, viceprimarul de la Podu Iloaiei – Iustin HALIGA s-a impus cu 19-15 in fata primarului de la Stolniceni – Costel HUGIANU. O lupta grea sa dat si pentru cele doua posturi de vicepresedinti, fiind 4 candidati: Lili CIOBANU (Tg. Frumos), Gheorghe PRICOPIE (Lungani), Virgil GRIEROSU (Observator AJF) si …
  2. Un alt punct important a fost votul pentru reprimirea celor de la AS Holboca in Liga 4, dupa ce acestia au reusit sa gaseasca un sponsor imediat dupa ce Holboca trimisese deja cererea de retragere in campionat si nu au fost programati la 3 etape. Situatie destul de complicata si multe echipe au avut o dilema mare daca sa-i primeasca sau nu inapoi. Tg. Frumos a luat cuvantul si a propus reprimirea echipei, fiecare constientizand ca sunt costuri mari pentru intretinerea unei echipe, costuri pe care nu si le permit chiar toti. Din cele 16 echipe de Liga 4, Viitorul Hirlau nu a avut reprezentant, iar AS Holboca nu a avut dreptul sa voteze, insa chiar s-asa au fost 10 voturi pentru si doar 4 impotriva, AS Holboca primind astfel sansa de a reveni in Liga 4, clasamentele fiind salvate atat la golgheteri, cat mai ales in campionat. Holboca a primit acceptul de a rejuca cele 3 meciuri la Butea si Mircesti, plus cel de pe teren propriu cu CS Tomesti. Impotriva au fost echipele care aveau de pierdut destul de mult din aceasta ‘reprimire’: Siretul Lespezi (pierd doua puncte in clasament, iar golgheterul echipei este ajuns din urma de Vulpe, Cruceanu si Plugaru), Unirea Mircesti (pierduse in campionat si cad doua locuri in clasament), Gloria Bals (pierdusera in campionat si sunt in lupta la retrogradare) si Podgoria Cotnari (aceeasi situatie ca Balsul). Totusi, de apreciat faptul ca Gloria Baltati, Foresta Ciurea si CSM Pascani (echipe amenintate cu retrogradarea) au votat PENTRU. Tomestiul si Butea au fost si ele PENTRU, chiar daca asta inseamna ca vor trebui sa reprogrameze meciurile pe care nu le-au jucat.
  3. La DIVERSE s-au discutat putine, pentru ca domnul Boca a introdus in programul sau din noul mandat, cam tot ce s-a discutat pe site si au fost considerate lucruri bune. Asadar, se va incerca formarea unei selectionate din jucatori CARE NU AU FOST PROFESIONISTI niciodata, majoritatea urmand a fi sub 23 de ani, pentru a li se da o sansa la promovare. Sanse foarte mari pentru postul de ‘selectioner’ le are fostul antrenor al celor de la Rapid Dumesti – Adi COTAN, poate cel mai titrat antrenor la acest nivel, daca ne gandim ca are 5 titluri consecutive castigate la conducerea Dumestiului, mai castigand acest titlu cu Spicul Tiganasi (ca jucator) si Iris Iasi (antrenor). A fost adusa in discutie si formarea unei baze de date cu jucatorii legitimati la nivelul judetului Iasi, urmand ca pe site-ul AJF Iasi sa apara loturile de jucatori la fiecare echipa, urmand ca astfel sa fie redusa problema cu dubla legitimare si cu substituire. O alta propunere interesanta, a venit din partea celor de la CSM 2 care au propus ca sa fie postat si un clasament cu arbitri.

Asadar, daca se vor respecta cele promise in aceasta sedinta, calitatea fotbalului judetean iesean va creste si lucrurile vor intra pe o turnanta mult mai buna.

About Sakin