Liga 4 Iasi: Helios Tomesti – Viitorul Lungani 5-0 (3-0)!

Ca de obicei lume multa in tribuna Stadionului “Prof. Mircea Andrioaiei” din Tomesti la meciul din etapa a doua a returului , combatantele pregatindu-se pentru a oferi un specatacol fotbalistic cu care sa incheie acest an.

Echipa gazda a inceput meciul cu urmatorii jucatori: Bulai – Patrascu, Tibulca, Ciobanu – Iuriciuc, Cumpana, Dumitru, Raianu – Gavril, Rapanu, Vizitiu.

Inceput de tatonare a celor doua echipe, dupa care din minutul 10 se vede inclinarea spre poarta oaspetilor, cand Rapanu prelungeste cu capul o centrare a lui Cumpana si Dumitru reia putin pe langa poarta. Jocul de pase al gazdelor isi pune din ce in ce mai mult amprenta si in minutul 14 Gavril patrunde pe dreapta, trimite lui Iuriciuc care urca la invaluire, iar centrarea acestuia este reluata in plasa de Paul Raianu pentru 1-0! Minutul 16 aduce ocazia tomestenilor de a se distanta, dar Gavril(Nutu) ramas singur cu portarul nu reuseste sa-l invinga pe acesta! In minutul 19 Raianu trece in slalom de tot ce ii iese in cale, intoarce la vasluianul Petronel Cumpana care de la 18 metri trimite in vinclul portii celor de la Lungani pentru 2-0!

Nerenuntatnd la lupta, oaspetii incearca o revenire si in minutul 27 se reuseste un sut bun spre poarta din preajma careului, dar Bulai respinge in corner! In minutul 30, dupa o serie de pase iesite ca la antrenament, Ciobanu centreaza in fata portii, iar Vizitiu inscrie din 6 metri pentru 3-0! Dupa inca doua suturi ale lui Dumitru si Cumpana, Gavril il lanseaza pe Raianu, acesta dribleaza ca in curtea scolii dar sutul sau este scos in extremis de portarul advers! In minutul 41 Iuriciuc patrunde pe drepata, scoate la Gavril, insa acesta din 8 metri trimite mult peste poarta! In minutul 42 oaspetii reclama un penalty la un duel in careul tomestenilor, ca in minutul urmator, Gavril sa fie impiedicat in cealalta suprafata de pedeapsa insa centralul Rotaru a lasat jocul sa continuie de fiecare data! Portarul gazdelor, Bulai, se remarca si in minutul 44 cand respinge cu dificultate un sut al oaspetilor, apoi echipele intra la cabine!

A doua repriza incepe cu aceeasi partitura, adica cu gazdele la timona pasand foarte bine si fiind intr-o zi foarte buna in care se pare ca le-a iesit jocul pe care lumea prezenta la savurat cu placere iar ocaziile nu au intarziat sa apara, astfel ca in minutul 49 Gavril ii paseaza lui Iuriciuc care suteaza peste poarta! In minutul 50 intra la gazde Varlan (Buba) in locul lui Vizitiu. Minutul 55 aduce distantarea pe tabela a Tomestiului, cand dupa o combinatie intre Gavril si Raianu, acesta din urma centreaza perfect pentru Ripanu care inscrie cu capul pentru 4-0!

Jocul curge in continuare numai spre poarta celor de la Lungani, singurele incercari ale oaspetilor fiind rezolvate perfect de catre Patrascu & co.  si odata cu posesia zdrobitoare si pasele celor de la Tomesti ocaziile curg pe banda rulanta, dar Raianu este egoist si rateaza din apropiere in detrimentul unei pase simple in fata portii pentru un Varlan singur cu poarta goala, sutul lui Ripanu este scos de portar in corner, acelasi Raianu trimite putin pe langa, dar in minutul 70 oaspetii sunt nevoiti sa scoata din nou mingea din plasa cand Gavril patrunde in careu, si din 10 metri inscrie pentru 5-0!

Pana la final Lunganiul a mai incercat sa reduca din diferenta, insa nr 15 a ratat o buna oportunitate cand sutul sau a fost scos de Cozianu intrat intre timp in locul lui Bulai, iar Berezoschi urcat in atac a fost tradat de lipsa de antrenament si nu a reusit sa trimita balonul spre poarta dupa ce si-a facut o minge mai lung decat ii permiteau pasii. Tomestiul a mai beneficiat de cateva ocazii de a mai inscrie, insa pe final Rapanu trimite cu spitzul din 8 metri direct in portar, iar sutul lui Gavril este respins in corner, astfel ca fluierul final a consfintit scorul de 5-0 pentru Tomesti, dar mai mult decat atat, a multumit tribuna cu un joc spectaculos rasplatit cu o atmosfera foarte placuta creeata de suporteri!

About Helios.Tomesti