Futsal – Euro 2014: Calculele Romaniei pentru sferturile de finala!

Romania si-a asigurat 100% prezenta in sferturile de finala la futsal – Euro 2014, chiar daca a pierdut in cel de-al doilea joc al grupei, cu 1-0 in fata Ucrainei. Indiferent de rezultatul partidei dintre Ucraina si Belgia, echipa pregatita de Nelu Stancea nu mai poate pierde calificarea, insa are sanse teoretice chiar si la castigarea grupei, insa asta ar insemna ca Belgia sa bata Ucraina la orice diferenta mai mica de 9 goluri :)! Asadar, o victorie a Belgiei ar face ca toate cele 3 echipe sa aiba cate 3 puncte in grupe, iar urmatorul criteriu este golaverajul, acolo unde Romania are +4, iar Ucraina va avea cel mult 0 sau cu minus, in functie de diferenta cu care ar pierde in fata Belgiei. E greu de crezut ca Belgia bate Ucraina si unde mai pui ca acestia au nevoie de o victorie la cel putin 3 goluri pentru a prinde locul 2 in grupa, insa teoretic totul este posibil.

Revenind la calculele Romaniei, nationala noastra va avea adversar in sferturi pe Rusia sau Portugalia, in functie de scorul din meciul direct dintre cele doua nationale, care s-au distrat in grupa cu Olanda. Teoretic, atat Rusia cat si Portugalia sunt echipe mai bune ca Romania, insa in futsal s-au vazut multe surprize, cele mai recente fiind in grupele C si D, acolo unde Spania a facut 3-3 cu Croatia, desi in TOATE intalnirile precedente au batut, ba chiar ultima oara cu 10-0 :), in timp ce Italia a pierdut cu 3-2 in fata Sloveniei si vor tremura serios in fata Azerbaijanului pentru calificarea in sferturi.

Cu rusii ne-am intalnit recent, in grupa de calificare din Letonia, acolo unde am pierdut greu cu 2-1, dupa ce deschisesem scorul inca din min. 1. Asadar, sanse nu putem spune ca nu avem, insa cu siguranta trebuie sa prindem o zi mult mai buna decat cea din meciul cu Ucraina, in care ce-i drept am avut doua bari in repriza secunda, insa si ucrainienii au ratat sansele lor de a face o diferenta mai mare de scor.

MULT SUCCES SI PE 3 FEBRUARIE SUNTEM ALATURI DE NATIONALA!

About Sakin