Futsal EURO 2014: Nelu Stancea & Co. spera la o performanta pentru Romania!

Daca la fotbalul clasic, Romania nu a reusit calificarea la World Cup Brazilia 2014, ne putem consola cu o performanta frumoasa a echipei nationale de futsal, care a reusit in septembrie 2013 sa treaca de Serbia (2-1 la Calarasi si 7-2 la Belgrad) in Play-offul pentru acest turneu final.

Futsal EURO 2014 se disputa in orasul belgian Antwerp, un oras in care locuieste o importanta comunitate de romani, iar din acest motiv cred ca vom avea o sustinere frumoasa pe parcursul meciurilor echipei noastre. Suntem in grupa cu tara organizatoare – Belgia, iar cum la orice turneu final, primul meci este al tarii organizatoare impotriva unei adversare din grupe, Romania are onoare de a juca astfel in deschiderea acestui turneu. La Antwerp sunt prezente 12 nationale din Europa:

  • GRUPA A: Belgia, Romania, Ucraina
  • GRUPA B: Rusia, Portugalia, Olanda
  • GRUPA C: Italia, Azerbaijan, Slovenia
  • GRUPA D: Spania, Cehia, Croatia

Din fiecare grupa, se vor califica in sferturile de finala primele doua clasate, iar cum Ucraina si Belgia sunt sub Romania, cel putin pe hartie, avem o sansa importanta de a reusi calificarea din grupe, ceea ce ar fi o performanta deosebita pentru o nationala a Romaniei, pregatita de prof. Nelu Stancea, cel care de aprox. 2 ani se este si antrenorul echipei de futsal a CSMS Iasi, echipa cu care a reusit o promovare in Liga 1 si cu care sezonul trecut a evoluat in finala Cupei Romaniei. De remarcat ca aceasta echipa de futsal a CSMS Iasi este formata in mare parte doar din jucatori ieseni, care pana in urma cu 2-3 ani jucau fie in Liga 4 Iasi, fie in campionatul local de minifotbal, care la vremea respectiva era cel mai puternic din tara. Dintre acesti jucatori, se remarca o parte care au castigat doua titluri nationale universitare: Andrei Despan, Narcis Catarama, Sebastian Carare, Lucian Cojocariu etc.

Revenind la turneul final de futsal, trebuie remarcat faptul ca partidele nationalei noatre vor fi transmise in direct de Eurosport 2 (Belgia – Romania, 28 ianuarie – ora 22:00) si Eurosport (Romania – Ucraina, 30 ianuarie – ora 19:30)! O alta mentiune ce merita amintita este deplasarea in Belgia a catorva suporteri ieseni, in frunte cu Sergiu Melinte, acestia urmand a sustine nationala la fiecare meci, cu speranta ca vor avea ocazia sa vada cel putin 3 meciuri ale echipei noastre!

Favorita la castigarea trofeului, conform siteurilor de pariuri sportive este nationala Spaniei, ce are o cota de 1.6, fiind urmata de Rusia (cota 5), Italia (cota 6) si Portugalia (cota 11), in timp ce nationala noastra are o cota de 51 pentru castigarea trofeului. Ca tot veni vorba de pariuri, va recomand site-ul www.e-pariuri.ro si pe biletul zilei de azi, puteti incerca o cota de 1.85 pentru o victorie a Romaniei in fata Belgiei.

Din lotul largit al Romaniei a facut parte si ieseanul Liviu RUXANDARI (CSMS Iasi), insa acesta nu a fost cooptat in lotul de 15 care a facut deplasare in Belgia. Ruxandari era cel mai tanar jucator chemat la lot, acesta avand doar 20 de ani, iar acest lucru nu-i poate da decat speranta pe viitor, pentru ca o mare parte din jucatorii actuali ai nationalei sunt veterani trecuti de 30 de ani.

MULT SUCCES ROMANIA! Ochii pe Eurosport in perioada urmatoare:)!

About Sakin