AJF Iasi: Astra Raducaneni renaste din propria-i cenusa!

Astra Raducaneni este un club cu o istorie bogata si care a obtinut cateva performante frumoase la nivelul judetului Iasi, fiind singura echipa ce a reusit sa castige un trofeu de la hegemonia impusa de Rapid Dumesti in ultimele sezoane. Astra a reusit in 2012 sa castige finala Cupei Romaniei – faza judeteana (DETALII), invingand in ultimul act chiar pe Rapid Dumesti, la penalty-uri.

Dupa acel trofeu si dupa schimbarea primarului Neculai Botezatu, principalul sponsor al echipei, a urmat un declin abrupt, care a coincis cu un sezon dezastruos in Liga 4, acestia fiind singura echipa ce nu a reusit nici un punct intr-un tur de campionat, iar dupa ce s-a concretizat retrogradarea, chiar daca avusesera un retur bun, echipa nu a mai supravetuit, fiind desfiintata.

Asadar, disparuse de pe harta fotbalului judetean o echipa cu trecut bogat si care beneficia de una din cele mai bune baze sportive din judetul Iasi. Dupa o pauza de 1 an, fostul antrenor Dinu Augustin a primit acceptul sa reinfiinteze echipa, urmand ca pe 7 februarie sa fie depuse actele necesare pentru primirea in esalonul de Liga 5 – Seria 1.

Astfel, fotbalul raducanean revine cu o echipa tanara, formata doar din fotbalisti locali, echipa urmand a fi condusa de acelasi Dinu. Obiectivul este intarirea relatiilor de joc, pentru ca in campionatul urmator sa se poate propune un obiectiv indraznet: Revenirea in Liga 4 Iasi.

About Sakin