Futsal Euro 2014: Romania vs. Rusia in sferturi!

Sambata – 1 februarie s-au disputat ultimele meciuri din grupele A si B, meciuri care au stabilit sferturile de finala din partea superioara de tablou.

Situatia in Grupa B era clara, pentru ca Olanda a fost ciuca batailor in fata Rusiei (1-7) si Portugaliei (0-5), ocupand astfel ultimul loc in grupa. Asadar, in ultimul meci al grupei, Rusia – Portugalia s-a jucat pozitia de pe care se vor califica in sferturi, rusii avand nevoie de cel putin un rezultat de egalitate pentru a castiga grupa.

PORTUGALIA – RUSIA 4-4 (0-0)

Dupa o prima repriza in care am avut timp sa-mi asez perna pe toate pozitiile, pentru ca in meci nu s-a intamplat absolut nimic, a urmat o repriza secunda superba, cu un futsal de cea mai inalta calitate.

Portughezii au deschis scorul prin Ricardinho (min. 23:02), insa rusii au egalat la doar cateva secunde (min. 23:29) printr-un gol superb marcat de Abramov, care a sutat din 12-13 m din voleu, mingea fiind centrata din corner. Dupa acest gol, rusii au pus stapanire pe joc si au marcat prin Pereverzev (min. 24:35), portughezii au egalat prin Goncalo (min. 29:18), pentru ca ‘rusul’ Eder Lima (min. 30:45) sa marcheze cu pieptul de pe linia portii, la un sut puternic in fata portii portugheze.

Portugalia a egalat iarasi rapid, prin autogolul lui Fukin (min. 32:07) care a deviat nefericit o minge sutata direct din aut, care daca nu ar fi fost atinsa nu ar fi fost gol. In min. 34:08 a fost eliminat un alt ‘rus’ getbeget, cu un nume deosebit pentru Romania – Wagner Pula :). Acesta l-a lovit cu gheata in gura pe capitanul portughez Arnaldo Pereira si a fost eliminat direct de brigada de arbitrii. Cu om in plus, portughezii au profitat imediat si au marcat prin Goncalo (min. 34:33) si au preluat astfel conducerea cu 4-3.

Cum rusii puteau pierde sefia grupei, acestia au fortat egalarea si Eder Lima avea sa marcheze golul egalizator (min. 35:22) printr-un procedeu superb. Acesta a trimis din foarfeca de la 7-8 m, direct in vinclul portii portugheze, fiind pana la ora actuala cel mai frumos gol marcat la acest Euro!

BELGIA – UCRAINA 0-0 (0-0)

Romania era deja calificata in sferturile de finala ale competitiei, insa teoretic nu stia pozitia de pe care va merge in sferturi, avand sanse sa castige grupa, daca belgienii ar fi reusit sa castige in fata Ucrainei. Dupa o prima repriza in care belgienii au ratat cateva ocazii monumentale, in timp ce ucrainienii au avut o bara si inca o ocazie mare de a marca, a urmat o repriza secunda in care Ucraina a avut mari emotii in fata Belgiei, insa acestia au reusit sa reziste si sa obtina punctul cu care castiga astfel Grupa A si va juca impotriva Portugaliei in semifinale, urmand ca Romania vs. Rusia sa fie al doilea sfert de finala. A fost prima partida de la acest turneu in care nu s-a marcat si cred ca va ramane si singura.

PROGRAM – 3 februarie

ORA 19:00: UCRAINA – PORTUGALIA

ORA 21:30: ROMANIA – RUSIA

About Sakin