Futsal EURO 2014: Ruso-brazilienii ne-au predat o lectie!

Dupa ce Ucraina a rezistat destul de bine in fata Portugaliei, insa au pierdut in cele din urma cu 2-1, a venit randul Romaniei sa incerce o surpriza, aceea de a elimina Rusia.

Pentru cateva zeci de secunde am sperat cu totii la minune, insa voleul lui Sotarca din 6 m, a fost respins cu dificultate de portarul ‘rus’ Gustavo, iar acest foc de paie a fost imediat stins de rusi. Robinho a deschis scorul in min. 2:41 cu o ghiulea de la 15 m, pentru ca Shayakhmetov sa mareasca avantajul in min. 7:50, dupa un contraatac la viteza maxima. Golgheterul Eder Lima a iesit apoi la rampa si a stabilit scorul pauzei, 0-4, printr-o dubla, iar problema invingatoarei era deja stabilita.

A urmat o repriza secunda in care Romania a cautat golul de onoare, in timp ce Rusia a preferat sa se apere si sa loveasca pe contraatac, lucru care le-a iesit de doua ori: Sergeev – 33:25 si Eder Lima – 36:47.

Asadar, Rusia se califica in semifinale dupa o victorie mai mult decat lejera, 6-0, in fata unei nationale a Romaniei care nu a putut face mai mult, iar ratarea lui Sotarca din min. 2 ne face sa ne intrebam “Oare cum ar fi fost?” . La forma aratata de Rusia aseara, nu cred ca le-am fi putut tine piept, insa poate un prim gol al nostru ar fi facut ca meciul sa fie mai intens si ar fi dat moralul necesar pentru a lupta, lucru care nu s-a mai vazut in echipa noastra din momentul in care se facuse 2-0.

Se poate ca in tabara noastra sa se fi instalat si sentimentul de automultumire dupa calificarea in sferturi, iar teama ruso-brazilienii adversi sa fi facut ca jucatorii nostrii sa nu se mai concentreze la maxim.

In sferturile de finala de astazi, Italia va juca impotriva Croatiei (19:00 – Eurosport) si Spania va juca impotriva Sloveniei (ora 21:30 – Eurosport).

About Sakin