Liga 5 Iasi – Seria 1: S-a modificat programul! Ce aveti cu Partizanii?

Liga 5 Iasi – Seria 1 a ramas cu 14 echipe, desi la inceputul campionatului au fost 16 echipe inscrise la start. Dupa retragerile lui Costuleni, Jupiter Iasi si Viitorul Mironeasa, si revenirea celor de la Astra Raducaneni, programul seriei 1 a fost complet dat peste cap, iar cea mai afectata echipa de modificarile programului este chiar ocupanta locului 2 – Partizanii Barnova, echipa ce se afla in lupta directa pentru promovare cu Viitorul Ciortesti.

Asadar, Partizanii au un program aproape imposibil, daca ne gandim ca in prima etapa joaca la Tibanesti (9 martie), apoi acasa cu Scanteia, pentru ca sa urmeze 3 deplasari (Tansa, Voinesti si… CIORTESTI). Cum suntem obisnuiti la acest nivel, de obicei meciurile in deplasare sunt adevarate lupte, iar daca iti ei 1-2 cartonase rosii in doua etape pe terenuri foarte grele, pentru ca apoi sa intalnesti adversarul principal in lupta pentru promovare, putem considera ca exista o oarecare afinitate pentru Viitorul.

In mod normal, Partizanii ar fi trebuit sa joace in prima etapa la Real Tomesti, un alt meci foarte greu, insa care s-ar fi disputat pe sintetic, in conditii excelente, in timp ce un meci pe un teren normal este mult mai greu in perioada urmatoare. Stafful tehnic al partizanilor a disputat un amical pe sintetic cu Valea Lupului, pentru ca duminica sa programeze initial un amical la CS Tomesti (Liga 4), pentru a se acomoda cu sinteticul unde urmau sa joace primul oficial din 2014. Totusi, amicalul cu CS Tomesti a fost ‘anulat’ la insistentele celor de la … Stejarul Barnova, care a tras sforile pentru a juca ei duminica cu Tomestiul, reusind sa le strice calculele celeilalte echipe barnovene, care a gasit rapid un adversar, urmand a juca duminica (ora 11:00), pe Tineretului, cu Rapid Dumesti.

Pentru mine, este mai important ca Partizanii si Ciortestiul sa se intinda cu duelul direct cat mai mult, pentru ca acest campionat sa fie disputat pana spre final. Insa daca barnovenii cedeaza in cele 5 etape, lucrurile vor fi destul de clare. Dupa Ciortesti urmeaza un meci acasa cu AS Ciurbesti, singura echipa ce a batut Partizanii intr-un meci oficial (Cupa Romaniei), pentru ca apoi sa urmeze inca o deplasare dificila, la Stejarul Barnova, un meci cu orgolii imense!

MULT SUCCES ECHIPELOR SI SA SPERAM CA LUPTA VA FI CORECTA PANA LA CAPAT!

About Sakin