Liga 4 Iasi: Avancronica etapei a XX-a! Se impun favoritele?

Duminica se vor disputa cele 8 meciuri programate in cadrul etapei a XX-a, cateva meciuri urmand a atrage atentia spectatorilor.

RAPID DUMESTI – CSM PASCANI, Stadion Comunal Dumesti – duminica, ora 12:00

Poate cel mai dezechilibrat meci al etapei este partida de la Dumesti, acolo unde noul lider va primi vizita lanternei rosii. Nu se poate pune problema invingatoarei, singura dilema urmand a fi in legatura cu scorul final. Totusi, joi am fost prezent la antrenamentul celor de la Rapid Dumesti si am putut lua contact cu suprafata de joc, o suprafata ce nu le convine deloc gazdelor, pentru ca e foarte greu sa pasezi pe un teren cu multe smocuri de iarba.

VIITORUL TG. FRUMOS – AS HOLBOCA, Stadion Orasenesc Tg. Frumos – duminica, ora 12:00

Daca meciul se juca in conditiile din tur, ne-am fi putut astepta la un scor record pentru targoveti, insa datele problemei s-au schimbat oarecum. Totusi, Tg. Frumos ramane favorita in acest meci, urmand ca Holboca sa incerce sa produca o surpriza prin incercarea lor de a aduna puncte pentru a evita retrogradarea.

VIITORUL HIRLAU – UNIREA MIRCESTI, Stadion Tineretului Hirlau – duminica, ora 12:00

Unul din cele mai echilibrate meciuri ale etapei este disputa de la Hirlau, acolo unde oaspetii vin cu gandul la a treia victorie din aceasta primavara, fiind ambitionati si de victoria reusita in fata celor de la Tg. Frumos. Hirlauanii sunt o echipa puternica pe teren propriu si vor incerca sa ramana in lupta pentru primele locuri, mai ales ca Mircestiul are o absenta importanta, fostul jucator de Liga 1 – Giani Capusa fiind suspendat din cauza rosului luat in meciul cu Tg. Frumos.

UNIREA RUGINOASA – STEJARUL SINESTI, Stadion Comunal Ruginoasa – duminica, ora 12:00

Cele doua echipe au o medie ridicata de varsta, ambele avand cativa jucatori experimentati in liniile de start. Ruginoasa are nevoie de puncte pentru a nu sta cu emotii pe final de sezon, in timp ce Sinestiul isi doreste foarte mult un loc pe podium, iar pentru a reusi acest lucru, au nevoie si de puncte obtinute in deplasare.

GLORIA BALS – CS TOMESTI, Stadion Comunal Bals – duminica, ora 12:00

Daca Tomestiul a castigat ambele meciuri oficiale cu 2-0 in 2014, Balsul le-a pierdut pe ambele, insa la mare lupta. Chiar daca se afla intr-o situatie foarte grea in clasament si au pierdut cu Butea si Sinestiul, Balsul pare a fi o echipa ce va reusi intr-un final sa se salveze de la retrogradare. Totusi, chiar daca joci un joc deschis, balsenii au nevoie de puncte pentru a reusi sa-si indeplineasca obiectivul.

FORESTA CIUREA – VENUS BUTEA, Stadion Comunal Lunca Cetatuii (com. Ciurea) – duminica, ora 12:00

Ciurea a reusit sa revina spectaculos in meciul de la Cotnari, dupa ce in min. 80 era 2-0 pentru Podgoria. Ciurea se afla intr-o situatie foarte dificila in clasament, in timp ce Butea a pornit ca din tun, cu 3 victorii in cele 3 meciuri disputate. Daca isi mentin nivelul ridicat de joc, Butea ar putea spera chiar la podiumul seriei, desi momentan se afla la 7 puncte de acest obiectiv.

VIITORUL LUNGANI – SIRETUL LESPEZI, Stadion Comunal Lungani – duminica, ora 12:00

Dupa ce au pierdut derby-ul cu Dumestiul, Lespeziul ramane doar cu gandul ca ar putea sa obtina un loc 2 in acest sezon, insa asta ar insemna ca acestia sa castige aproape toate partidele ramase din acest an, lucru ce nu pare imposibil pe hartie. Lunganiul si-a clarificat in bine situatia dupa victoria de la Holboca, iar pustiul Alex Stan pare a fi atacantul de care acestia aveau nevoie pentru a obtine puncte. Ramane de vazut care va fi soarta acestui meci, ambele echipe avand sanse bune de a castiga.

GLORIA BALTATI – PODGORIA COTNARI, Stadion Comunal Baltati – duminica, ora 12:00

Daca lupta la titlu pare a fi ca si terminata, Dumestiul fiind in mare forma, nu acelasi lucru il putem spune si despre zona retrogradarii. Baltatiul a obtinut o victorie imensa la Pascani, iar daca vor bate si Cotnariul, atunci au sanse mari sa scape de retrogradare. Daca pascanenii par condamnati in acest sezon, o alta echipa ce nu se regaseste este Cotnariul. Asadar, meci vital pentru ambele echipe, insa Baltatiul are avantajul terenului propriu si mai ales un moral excelent.

About Sakin