Liga 4 Iasi: CS Tomesti – Unirea Ruginoasa 3-0 (1-0)!

Vreme frumoasa si sustinatori numerosi pentru echipa locala, care a inceput meciul in formula: Bulai – Ancuta, Ruja, Salahoru – Iuriciuc, Cumpana, Dumitru, Balan – Gavril, Rapanau, Raianu.

Gazdele aflate in fata singurului adversar care a reusit sa-i invinga in deplasarile din tur tintea revansa, iar asezarea ultra ofensiva s-a vazut inca din primele minute prin incursiunile lui Iuriciuc si Balan insa centrarile in fata portii nu au adus un real pericol, astfel incat meciul s-a disputat destul de aprig mai mult la mijlocul terenului, iar lansarile si de o parte si de cealalta au fost dejucate de ambele aparari bine organizate.  Fara sa fiu subiectiv, tomestenii au dominat mai mult dar suturile de la distanta ale lui Dumitru, Cumpana sau Nutzu nu au avut efect pe tabela de marcaj.

De partea cealalta oaspetii, au replicat prin mingi lungi distribuite in special de Misu Dragoi, dar nici ei nu au reusit mare lucru. Tomestiul a atacat mai mult si a beneficiat de cateva lovituri libere, iar in minutul 44 Dumitru reuseste sa inscrie de la 25 de metri dintr-o asemenea lovitura, cu largul concurs al portarului advers care a scapat in poarta o minge deviata de zid astfel ca la pauza s-a intrat cu avantajul minim al gazdelor, desi in minutul 45 Balan inscrisese cu un sut superb de la 20 de metri, golul fiind insa anulat la o semnalizare in pozitie de ofsaide!

Repriza a doua aduce doua schimbari in tabara celor de la Tomesti, intra Carare in locul lui Cumpana si Bechea in locul lui Balan, iar jocul se instaleaza in jumatatea oaspetilor, care resping din ce in ce mai greu forcingul la care sunt supusi. In minutul 52 Rapanu este faultat la 20 de metri de poarta adversa si in urma acestei lovituri, mingea centrata in careu este trimisa in poarta de Ancuta urcat la coltul lung cu o lovitura de cap pentru 2-0!

Urmeaza replica oaspetilor care au ocazia de a reduce din diferenta, insa sansa nu este de partea lor astfel incat in situatii bune nu reusesc sa nimereasca tinta nici din 6 metri si cu tot efortul nu beneficiaza decat de cateva cornere respinse cu siguranta de Bulai sau Dumitru! Portarul gazdelor se face remarcat si in minutul 75, cand unul din jucatorii de la Ruginoasa scapa pe partea stanga dar Bulai respinge miraculos sutul acestuia in corner! Jocul este mai mult pe contre si Iuriciuc ia o actiune pe cont propriu, centreaza in fata portii de unde Raianu trimite fix in portar. Ocaziile nu se opresc aici si Ruginoasa are din nou sansa de a inscrie, dar nici cu poarta goala oaspetii nu pot inscrie ca de altfel nici Nutzu din pozitie ideala nu resueste desprinderea, lucru realizat pana la urma de Murgu intrat in locul lui Rapanu, care dupa o pasa a lui Iuriciuc suteaza in portar, mingea revenindu-i nu mai rateaza la a doua incercare si minutul 94 consfinteste rezultatul final de 3-0, chiar daca Raianu mai are o oportunitate la ultima faza a meciului, cand preia o minge din propria jumatatea si dupa o cursa solitara, ajuns la 8 metri de poarta prefera in locul unei pase la Nutzu cu poarta goala in fata, sa suteze in plasa laterala!

Pana al fluierul final a mai intrat in teren Catici in locul lui Nutzu si mai mentionez ca Ruginoasa merita macar un gol de onoare pentru ambitia cu care s-a luptat si ocaziile pe care le-a avut in acest meci mai ales ca ocazii de a inscrie au existat mai ales in repriza secunda.

Urmatorul meci pentru Tomesti este pe 2 aprilie la Tg Frumos intr-o restanta din etapa a XVII-a!

About Helios.Tomesti