Liga 4 Iasi: Gloria Bals – CS Tomesti 2-1 (0-1)!

Tomestenii s-au deplasat la Bals pentru o deplasare ce se stia dificila, stiut fiind faptul ca acolo arbitrajele sunt pro gazde mai ales ca situatia in clasament a gazdelor nu este tocmai linistitoare.

CS a inceput in urmatoarea formula: Bulai – Patrascu, Ruja, Salahoru – Iuriciuc, Dumitru, Carare, Cumpana, Raianu – Gavril, Rapanu.

Pe un gazon unde inainte parea a fi fost padure si au ramas doar cioatele, oaspetii au declansat inca din primul minut atacuri spre poarta adversa si in minutul 2 Gavril intra in careu pe partea dreapta si suteaza fara sperante pentru portar deschizand scorul, 0-1!

A urmat o dominare categorica a tomestenilor, care insa au ratat cu seninatate prin Rapanu, sut in bara de la 10 metri de poarta, Ruja sut violent din 6 metri pe langa, Nutzu singur cu portarul in 8 metri nu reuseste sa-l invinga pe acesta, iar din lovituri libere Cumpana si Carare nu gasesc cadrul portii. De partea cealalta singura ocazie de gol a gazdelor in prima repriza apare la o nesemnalizare de ofsaide, insa Bulai se opune egalarii! Pe finalul primului act Tomestiul forteaza desprinderea, insa Raianu se balbaie la o minge in careu, Rapanu singur cu portarul trimite pe langa si acelasi Rapanu trimite nestingherit cu capul din 7-8 metri tot pe langa poarta!

De mentionat arbitrajul sub orice critica al lui Rotaru care la o faza cand un jucator de la gazde trimite clar in aut, Patrascu ia mingea sa execute autul, este bruscat si impins de catre jucatorul care trimisese balonul in afara terenului si decizia lui Rotaru este galben pentru Patrascu si aut pentru gazde! Dupa acea faza tin sa relatez jocul de handbal al celor din Bals, nesanctionat cu nici un chip de central si sunt tare curios ce a scris in raportul de arbitraj d-ul Starica observatorul acestui meci!

Inceputul celei de-a doua reprize apartine tot oaspetilor, care cu tot efortul nu mai reusesc sa lege pasele pe terenul execrabil iar gazdele intra numai la “rupere” fara a fi sanctionati in nici un fel! Presiunea este din ce in ce mai mare iar cei care gresesc sunt oaspetii care la o minge aruncata in careu pe partea dreapta gresesc inexplicabil, fundasul central si portarul se invita reciproc la minge, iar din aceasta indecizie profita un jucator de la gazde care reuseste sa strecoare mingea in plasa din 2 metri pentru un nesperat 1-1 in minutul 50! Tomestenii acuza socul si nu mai merge nimic, centralul face legea si dicteaza totul pentru gazde, iar tomestenii sunt nevoiti sa schimbe jucatorii care deja erau “ingalbeniti” fiind vizibila directia arbitrajului, astfel intra Murgu in locul lui Rapanu, Balan in locul lui Raianu si Catici in locul lui Carare. Ocaziile se raresc iar cand apar sunt in contul oaspetilor care rateaza cu seninatate prin Nutzu, la o minge scoasa de Murgu si din 10 metri greseste tinta, Cumpana nici el nu cadreaza, Murgu din 6 metri din foarfeca trimite milimetric pe langa bara si asa cum se mai intampla in fotbal ocaziile se razbuna pentru ca la o degajare dusa de vant in careul de 16 metri mingea sare ca din cioatele de care va pomeneam, Ruja lufteaza iar un adversar il impinge discret, ramanand singur cu portarul care scoate in prima faza, iar la a doua incercare gazdele inscriu golul de 2-1 in minutul 80!

De aici singurul care a iesit in evidenta este centralul Rotaru, care pur si simplu dupa parerea mea (nu stiu ce a scris observatorul) a vrut neaparat sa isi asigure iesirea de pe teren in conditii de integritate corporala! La o centrare in careul gazdelor, portarul acestora se ciocneste de un coechipier, cade urland ca din gura de sarpe, Rotaru in mod normal nu opreste meciul, gazdele inceara un contraatac dar mingea iese in aut. Se acorda ingrijiri portarului, tomestenii arunca de la margine iar gazdele riposteaza ca voiau ei mingea invocand fair play-ul intr-un moment in care ei nu au scos mingea din teren, ci au vrut cu totul altceva insa nu le-a iesit, moment in care Patrascu este busculat la marginea terenului si dezechilibrat, iar in momentul in care s-a ridicat a primit un cap in gura de la un jucator al gazdelor!

Dupa toate imbrancelile, injuraturile si amenintarile gazdelor, Rotaru baga mana la buzunar si arata doar galben celui de la Bals si… galben pentru Patrascu invocand un gest nesportiv pt ca nu a dat mingea gazdelor, desi va spun cu siguranta ca, gazdele au vrut sa initieze un contraatac care a esuat balonul iesind singur in afara terenului de joc. Deci galben luat pe nedrept in prima repriza si al doilea ca la farse in direct in a doua, Patrascu ia rosu, oaspetii fiind nevoiti sa incerce egalarea cu un jucator mai putin! Dupa 10 minute de parlamentari si imbranceli din partea gazdelor, Rotaru arata…4 minute de prelungire! Cumpana rateaza in minutul 94 si astfel tomestenii nu reusesc nici macar un egal intr-un meci in care l-ar fi meritat cu prisosinta!

Liga 4 Iasi: Gloria Bals - CS Tomesti 2-1!

[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0019.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0020.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0021.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0022.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0023.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0024.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0025.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0026.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0028.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0029.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0030.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0031.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0033.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0034.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0035.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0036.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0037.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0038.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0039.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-4-iasi-gloria-bals-cs-tomesti-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0040.jpg]00

About Helios.Tomesti