Liga 4 Iasi: Programul etapei a 18-a! Tg. Frumos si-a amanat meciul!

Daca oficial Liga 4 Iasi a revenit in 2014 pe 2 martie, cand Venus Butea a dispus cu 3-2 intr-o restanta in fata celor de la AS Holboca (REPORTAJ & GALERIE FOTO), majoritatea echipelor vor debuta oficial in noul an, in cadrul etapei a 18-a. Trebuie retinut ca DIN CAUZA VREMII, pot aparea modificari in programul initial, modificari pe care o sa incerc sa le public cat mai rapid, in cazul in care voi afla de ele.

VIITORUL TG. FRUMOS – CS TOMESTI, AMANAT

Liderul Ligii 4 Iasi, Viitorul Tg. Frumos a anuntat din timp ca doreste sa amane acest meci, mai ales ca echipa trece printr-o perioada nu tocmai buna din punct de vedere financiar, insa antrenorul Tiberiu Beceru a reusit sa mentina un oarecare echilibru, convingand o parte din jucatorii importanti sa ramana in cadrul echipei, aparandu-si astfel onoarea in fata deciziei Consiliului Local de a taia o mare parte din finantarea echipei. Asadar, in afara plecarilor importante ale lui Andrei SARITANU (Stiinta Miroslava), Ionut GEOACAS (Rapid Dumesti), Alex IFTINCA si Alex NICA, ambii aflati in discutii cu Rapid Dumesti, restul lotului a ramas la echipa, inclusiv Alin Cruceanu, Mihai Bradu, Cristi Stoica, Marius Davidoaia etc. jucatori ce vor face naveta la meciuri din Iasi, Pascani respectiv Hirlau.

AS HOLBOCA – SIRETUL LESPEZI, Stadion Tineretului (Abator) Iasi – duminica, ora 12:00

Chiar daca Holboca se afla in reconstructie, acestia nu au facut un meci rau la Butea. De partea cealalta, Lespeziul are ganduri mari si doreste cel putin o clasare pe locul 3, incercand chiar sa profite de situatia targovetilor si sa forteze o clasare in primele doua pozitii, avand teoretic sanse chiar si la titlul judetean. Este un meci al orgoliilor, daca ne gandim ca Lespeziul a pierdut doua puncte importante in tur, cand au facut 0-0 cu Holboca, in timp ce echipa gazda va dori sa le plateasca o polita celor din Lespezi, care au votat impotriva revenirii acestora in Liga 4 Iasi.

VIITORUL LUNGANI – UNIREA MIRCESTI, Stadion Comunal Lungani – duminica, ora 12:00

Desi se presupunea ca antrenorul Paul Codru se va desparti de Lungani, finantatorul echipei – primarul Gheorghe Pricopie i-a acordat in continuare incredere. Lunganiul a adus cativa jucatori in aceasta iarna si pare o echipa inchegata, insa Mircestiul a avut o parte a doua a campionatului senzationala. Ramane de urmarit daca primarul Mircestiului – Petre Antalut a putut sa-si pastreze jucatorii extrajudeteni si pentru acest retur. Acest meci este pus sub semnul intrebarii, mai ales ca terenul din Lungani este situat intr-o lunca si se inunda destul de repede.

GLORIA BALS – VENUS BUTEA, Stadion Comunal Bals Cotnari – duminica, ora 12:00

Butea are deja un meci oficial disputat in 2014, in timp ce despre Bals nu cunosc aproape nimic, cert fiind ca portarul Andrei Cioltan ar fi acceptat sa se transfere la Tg. Frumos. Daca meciul se va disputa, tinand cont ca si la Bals sunt probleme mari cu suprafata de joc. In mod normal, Butea ar trebui sa se impuna fara mari probleme, mai ales ca va reveni si Marian Alexii, cel care fusese suspendat pentru meciul cu Holboca.

FORESTA CIUREA – CSM PASCANI, AMANAT

Poate cel mai important meci al etapei, tinand cont de situatia grea in clasament a celor doua echipe, a fost amanat de comun acord. Meciul trebuia sa se dispute duminica, insa astazi (vineri) a fost amanat, terenul fiind impracticabil din cauza ploilor din aceasta perioada!

UNIREA RUGINOASA – PODGORIA COTNARI, Stadion Comunal Ruginoasa – duminica, ora 12:00

Ruginoasa s-a intarit in linia mediana, prin aducerea fostilor jucatori al Politehnicii Iasi, Florin Croitoru si Mihai Dragoi. Chiar daca ambii se afla la final de cariera fotbalistica si inceput de antrenorat, avand cate 4-5 ani de lucru in sectorul juvenil, cei doi pot face diferenta in multe meciuri. Cotnariul ramane in continuare o necunoscuta pentru mine, insa acestia au castigat un amical in 2014, 3-1 cu Hirlaul si ar putea fi una din echipele ce vor evita retrogradarea. Ruginoasa va cauta sa razbune acel 0-3 din tur, cand Cotnariul facut cel mai bun meci al lor in Liga 4 din acest sezon!

VIITORUL HIRLAU – STEJARUL SINESTI, Stadion orasenesc “Ing. Gheorghe Costache” Hirlau – duminica, ora 12:00

Acest meci il putem numi inca un derby pentru fotbalul judetean, chiar daca hirlauanii nu traverseaza o perioada tocmai buna in ceea ce priveste lotul echipei. Sinestiul se afla pe locul 4 si trebuie sa castige acest meci, daca mai vor sa aiba vreo sansa sa prinda podiumul, insa daca ne gandim ca au piedut 3 titulari (Caras, Plugaru si Dragoi), putem presupune ca nici ei nu traverseaza o perioada tocmai excelenta. Ramane de urmarit soarta acestei partide, un meci in care se poate produce o ruptura intre primele 4 clasate si urmaritoare.

GLORIA BALTATI – RAPID DUMESTI, Stadion Comunal Baltati – duminica, ora 12:00

Duminica trecuta, terenul din Baltati arata bine la o prima vedere, insa acolo problema cea mai mare nu o reprezinta apa, ci noroiul care se formeaza si se lipeste de ghete. Daca se va disputa, meciul va fi unul de forta pentru ambele echipe, insa e greu de crezut ca Baltatiul poate emite pretentii indiferent de conditii, mai ales daca privim lotul actual al dumestenilor, echipa ce pare ca nu va avea probleme pentru a castiga al 6-lea titlu consecutiv, chiar daca Tg. Frumos si Lespezi vor incerca sa sparga suprematia.

 

About Sakin